Hud suresi: Zalimlerden intikam için üç kere okunur. Yusuf suresi: İzzet ve saadet için ve devlet erkanından ihsana nail olmak içindir. İbrahim suresi: Güzel ahlak için 10 kere okunur. Hicr suresi: Ticaret için üç kere okunur.
Allah'a bu esma ile dua eden bir acizin intikamını Allah onun yerine almaktadır. Bu sebeple El-Müntakim sıfatı, aynı zamanda zarar verenin yaptığını karşılıkla ödeştiren olarak ifade edilmektedir. El-Müntakim Faziletleri Nedir? El- Müntakim genellikle zulüm ve düşmanın kötülüğünden kurtulmak için okunan bir esmadır.
HÛD-103: Ahiret azabından korkan için bunda kesin ayetler vardır. ve o, gözlemlenebilen bir gündür. intikam için en az 3 kere okuyun.
Haksızlığa uğrayan kişiler için şu dualar tavsiye edilmektedir: Ve zennûni iz zehebe mugâdıben fe zanne en len nakdire aleyhi fe nâdâ fiz zulumâti en lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn(zâlimîne). Anlamı: 'Sonunda karanlıklar içinde, 'Senden başka hiçbir tanrı yoktur. Seni tenzih ederim.
Haksızlığa uğrayan kişi, kendisine zulmedenden korunmak için gün içinde 'Ya Müntekim Celle Celalüh' esmasını okumaya devam etmelidir.
İlgili 40 soru bulundu
Peygamber efendimiz de sıkıntılı hissedilen zamanlarda okuması gereken bir duayı söylemiş. O dua da şöyledir: La ilahe illallahül'azim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-il'azim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdı Rabbül'Arş-il-kerim.
Allahü teâlânın intikam alması, suçluların cezalandırılması demektir. Allahü teâlânın intikam alacağını söylemek caiz ve gerekir. Herkesin ettiği kötülüklerin yanına kalmayacağını bildirmek gerekir. Kur'an-ı kerimde ve din kitaplarında geçen (Allahü teâlânın intikam alması), suçluyu cezalandırması demektir.
Hûd suresinin ne için okunması gerektiği çok fazla araştırılır. Çünkü bu sure çok faziletlidir. Hûd suresi 56. Ayetin okunma sebebi, nazara tutulmuş kişiyi bu nazardan kurtarmaktır.
Hûd Suresi 33. Ayetinin Tefsiri:
اَلْمَجَادَلَةُ (mücâdele), iki hasmın birbirini susturmaya, savundukları görüşten şiddetle vazgeçirmeye çalışması demektir. Dinî hususlarda mücâdele etmek teşvik edilmektedir. Bu sebeple Hz. Nûh ve diğer peygamberler, hakkın üstün gelmesi için kavimleriyle mücâdele etmişlerdir.
Peygamber Efendimiz (asm) şöyle buyurmaktadır: ''Sizden kim ki bir münker ve kötülük görürse onu eliyle değiştirsin. Buna gücü yetmezse ona diliyle müdahale etsin. Buna da gücü yetmezse, ona kalben buğz etsin (kalben onu reddetsin).
Allah'a havale etmek beddua mıdır? İnsanları Allah'a havale etmek, mesuliyet gerektiren bir husus değildir. Ancak uygunsuz ifadelerle, Hakk'a havale edilen şahısların müstahak olmadıkları hususları ifadede mesuliyet olabileceğini söylemek mümkündür.
Bu dua ise şu şekilde olmaktadır: "La ilahe illallahül'azim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-il'azim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdı Rabbül'Arş-il-kerim." Bu duanın manası "Allah'ım beni bütün sıkıntılarımdan, sorunlarımdan kurtar. Şüphesiz ki sen her şeye kuvveti yetensin.
Meal (Kur'an Yolu) Eğer insana tarafımızdan bir nimet tattırır da sonra ondan çekip alırsak tamamen ümitsizliğe düşer, nankörleşir. Eğer başına gelen bir sıkıntıdan sonra ona bir nimet tattırırsak, “Kötü durumlar benden uzaklaşıp gitti” der. Artık onun bütün yaptığı sevinmek ve övünmektir.
Hûd suresi 47 ayet tefsiri
Nuh -aleyhisselam- şöyle dedi: "Rabbim! Ben, senden hakkında ilmimin olmadığı bir şeyi istemekten sana sığınırım. Eğer benim günahlarımı bağışlamaz ve bana rahmetin ile merhamet etmezsen, ben ahiretteki nasibini heba eden ve bundan dolayı zarara uğrayan kimselerden olurum.
Hud Süresi “75 nci âyeti” kerimi okumalısınız. düşünce ve kalben kişinin değişmesini sağlar. İnatçı kişilerin inatlarından vazgeçmesini sağlar. hoşgörüyle size bakmasını sağlar.
Fâtır suresi 2 ayet fazileti ve sırları ise şu şekilde sıralanabilir: Her gün Fâtır suresini okuyan kişilerin şeytanın şerrinden korunduğu söylenir. Ömrün bereketlenmesi için Fâtır suresinin okunması buyrulmuştur. Fâtır suresini okumayı alışkanlık hâline getiren kişiler, cennete istediği kapıdan girmeye hak kazanır.
“Rabbinizden bağışlanma dileyiniz; sonra O'na tövbe ediniz. Muhakkak ki Rabbim çok merhametlidir; çok sever.” (Onların başına gelenlerden ibret alın da) “Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra tevbe ile O'na yönelin! Şüphesiz ki Rabbim çok merhamet edendir, (tevbe eden kullarını) çok sevendir.”
Nûh ve ona iman edenleri, rahmet ve mağfiret edici sıfatlarının bir tecellisi olarak kurtarmıştır. Burada Allah Teâlâ'nın bu iki sıfatının zikredilmesi, mü'minlerin kurtulmayı hak ettiklerinden dolayı değil de, sırf Cenâb-ı Hakk'ın lutfu, bağışlaması ve rahmeti sebebiyle kurtulduklarına bir delâlet vardır.
Muaviye b.Ebu Süfyan'dan rivayet olunmuştur. Rasûlullah(s.a.v)'tan şöyle buyurduğunu nakletmiştir: “Kim şu beş kelime ile Allah'a duâda bulunursa, Allah istediğini mutlaka o kimseye verir."
Müntakim intikamdan gelir (kökeni Nakmdir) intikam alan, öç alan, suçluya cezasını veren anlamını içerir.
Bu esmanın her gün okunması ile de zalimin şerrinden ve düşmanın hasedinden, kişinin başına gelebilecek olan her türlü kötülüklerden korunmaktadır. Her gün 630 kere El- Müntekim esmasının okunması ile kişiye kimse hiçbir şekilde zarara veremez. Zarar vermeye çalışanları Allah zarara uğratır.
Havas ve esrarı:El HASİB celle celaluhu ismi şerifi düşmanların şerrinden korunmakgeçim sıkıntısından kurtulmak İlahi ihsana nail olmak ve korkularından emin olmak için Ya Hasib Celle Celaluhu diyerek 80 kere okunur.
Allahümme ente rabbi la ilahe illa ente aleyke tevekkeltü ve ente rabb'ül-arş'il-azim, maşallahü kane ve ma lem yeşe lem yekün ve la havle ve la kuvvete illa billah'il Aliyy'il Azim. Bu dua kötülükten korunmak için okunan duadır.
Nitekim müfessirlerin çoğu, “Allah kötü sözün alenen söylenmesini sevmez; ancak zulme uğrayanlar hariçtir” (en-Nisâ 4/148) meâlindeki âyetin haksızlığa uğrayanların zalime beddua etmelerine izin verdiğini belirtmişlerdir.
Hud Suresi (Arapça: سورة هود) Kur'an'ın 11. suresidir. Sure 123 ayetten oluşur. 12., 17. ve 114. ayetleri Medine'de diğerleri Mekke'de indirildiğine inanılmakta, surenin 50. ile 60. ayetleri Ad kavmi'ne gönderildiği söylenen bir peygamber olan Hud'dan bahsettiği için bu adı almıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri