İnzâr, kişide korku uyandırarak onun dinin hedeflerine uygun davranışlara yönelmesini amaçlayan davet yöntemidir. Ancak bu tek başına değil, insan tabiatındaki arzu ve isteklere hitap etmek suretiyle dinî ilgi uyandırmayı amaçlayan özendirme (tebşîr) ile birlikte kullanılır.
Devlet yönetimlerinden biri olan İnzar, korkulu bir şeyi haber vermek anlamına gelmektedir. İnzar kelimesi korkulu bir şeyi bilen ve saklayan anlamındaki Nezr kelimesinde türemiştir.
Sözlükte “güler yüzlü olmak; güler yüzle karşılamak; müjdelemek” anlamındaki beşr (büşûr) kökünden türeyen tebşîr “müjdelemek” demektir (Lisânü'l-ʿArab, “bşr” md.; Kāmus Tercümesi, II, 160).
Adak nedir, dindeki yeri nedir? Arapça'da nezir (nezr) diye ifade edilen adak, fıkıh dilinde, “bir kimsenin dinen yükümlü olmadığı hâlde ibadet cinsinden bir şeyi kendisi için vacip kılmasını” ifade eder.
Beşir sözcüğünün kelime anlamı " güler yüzlü olmak", "güler yüzle karşılamak", "müjdelemek", "müjde getiren", "müjdeci" şeklindedir. Beşr kökünden türetilmiş bir sıfattır. Beşir kelimesi Kuran'da da 7 defa geçmektedir.
İlgili 33 soru bulundu
Ahuzar kelimesinin anlamı; inlemek, ah etmek, ahlayıp vahlamak, ah çekmek, sızlanmak veya dert yanmak olarak tanımlanır.
Azmi isminin anlamı da şöyle; 1. Azimli, kararlı.2. Sözünde duran.
Azap, fiziksel acıyı tanımlamak için kullanılan bir kelimedir. Azab-ı maraz ise hastalık nedeniyle organlarda duyulan derin acı anlamına gelir. Dini literatürde azap sözcüğü, cehennemde çekilen acı manasında kullanılır.
Türk Dil Kurumu verilerine göre Zümra ismi güzel ahlaklı, cesur, yiğit, yürekli, güçlü ve bilgili demektir. Ayrıca bu isim zeki kadın anlamına da gelmektedir. Kısacası Zümra isminin TDK sözlük anlamı bilgili, zeki ve güçlü aynı zamanda güzel ahlaklı demektir.
Daha sonra, Zeliha'nın düştüğü yerde bir göl oluşur. Bu göle de Aynzeliha (Zeliha Gölü veya Pınarı) adı verilir. Diğer bir rivayette ise Zeliha'nın göz yaşlarından oluştuğu içi ve arapçada göz yaşı anlamına gelen "Aynzeliha" adı verilmiştir. Halk inanışlarında göl veya göldeki balıklar kutsal sayılmaktadır.
Sadece Halfeti'de yetiştiği söylenen bir çiçek. Kürtçe arzêl "çardak" demektir. 1980'lerde Adana ve Hatay tarafında yoğunlaşan isim, 1990'lardan sonra ülke çapında yaygınlık kazandı.
Aze, bir kız ismidir. Köken olarak Türkçedir.
Aze ismi Kuran'ı Kerim'de geçmez. Aze isminin Kur'an'da geçmediği bilinmektedir.
Azer ismi, ateş anlamındadır. Azer ismi, aynı zamanda Hz. İbrahim'in babasının ismidir. Azer ismi; yiğit, yegane ve nadir anlamındadır.
Allah'ın güzel isimlerinden olan "El-Hayy" ismi O'nun ezeli ve ebedi hayat sahibi olduğunu anlatır. El-Hayy sıfatı sadece Allah'a ait bulunan zati sıfatlarındandır. El-Hayy esmasının Türkçe anlamı şöyledir: Allah, daima diri olandır. Her şeye hayat ve can verendir.
Huriye isminin kökü hûr'dur. Hûr, cennet kızı anlamına gelir. Kelimenin diğer anlamı ise beyaz tenli ve göz alıcı güzellikte olan kadındır.
Azra ismi Arapça kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. Arapça bir kelime olmasına rağmen ise Kur'an'da geçmeyen isimler arasında yer almaktadır.
Asu ismi Kur'an-ı Kerim'de yer almamaktadır.
Hayır, Arzu ismi Kuran-I Kerim'de geçmiyor.
Azat, Farsça kökenli isimlerden biridir. Özgürlük anlamına gelen Azat ismi ülkemizde erkeklerde kullanılan bir isimdir. Rengi mavi olan Azat isminin uğurlu sayısı da 6'dır.
Akademisyenler, Kürt sözcüğünün kökeni için farklı teoriler ortaya atmışlardır. Bir teoriye göre, Orta Farsçada "göçebe; çadır-satıcısı" terimi olan 𐭪𐭥𐭫𐭲 kwrt- olarak kullanıldığı öne sürülmüştür. Kürt sözcüğü en az 17. yüzyıla kadar bir kolektif kimlik terimi olarak kullanılmadı.
Örneklerin %80 kadarı Kürttür; ancak Uşak-Denizli-Burdur yöresinde de Huri adının bu şekilde yazımına rastlanır. Kuran'da ḥûriye (tekil) ve ḥûr (çoğul) olarak adlandırılan cennet hizmetkarları Türkçe standart kullanımda 'huri' olarak geçer.
Asar (Bulgarca: Аси, Boşnakça: Æsiri, Rusça: Асы, Azerice: Asar) - Türk, Altay, Moğol ve Tibet mitolojilerinde Tanrılar Yurdu. Azar olarak da söylenir. Tanrıların yaşadığı Gökyüzü demektir. Aynı sözcük ilah anlamına da gelir.
AZRA İSMİ KUR'AN'DA GEÇİYOR MU? Azra, Kur'an-ı Kerim'de yer almamaktadır. Arapça kökenli bir isimdir. Medine şehrinin diğer adı olarak da kullanılmaktadır.
Azra ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Azra ismini koymak caizdir. AZRA İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye'de Azra ismini kullanan 72.318 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Azra ismini kullanan 14.471 kişi bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri