Bununla birlikte, IP kameraların güç tüketimi modele göre değişir. Bazıları PTZ IP kamera modelleri 20 Watt'a kadar çıkabilirken, bazıları da 3 veya 4 Watt'lık bir miktarı tüketebilir.
12 volt 2 amper kamera sistemleri için adaptör 2 adet kamera için kullanılır. 12 volt 20 amper kamera sistemleri için adaptör 15 adet kamera için kullanılır.
1 kamera gece görüşü aktfitken ortalam 1 amper güç çeker, gece görüşü çok yüksek olan kameralar yani 100 ve üstü led sayısı olan kameralar 1,5-2 amper kadar güç tüketmektedir.
Tipik olarak, dış güvenlik kameraları 12V DC güç kaynağı kullanır ve PTZ kameralar 24V AC güç kaynağı kullanır, bazı güvenlik kameraları 220V AC güç kullanabilir,12V DC güç kaynağı yaygın olarak kapalı güvenlik kameralarında kullanılır.
Ethernet Kablosu (Cat5e veya Cat6): IP kameralar, ağa en yaygın olarak Ethernet kablosuyla bağlanır. Standart bir Ethernet kablosu kullanıldığında, genellikle 100 metreye kadar (328 fit) mesafede sorunsuz çalışabilirsiniz. Bu, kameranın kaynak cihaza (genellikle bir NVR veya switch) olan mesafesini ifade eder.
İlgili 33 soru bulundu
Her kamera sistemi için bir internet bağlantısına sahip olmak şart değildir. Kapalı devre güvenlik kamerası olarak adlandırılan bu sistemlerde görüntüler bir kayıt cihazına veya bilgisayara kaydedilir. Elde edilen görüntüler daha sonra izlenir. Bu sistemlerde uzaktan izleme yapılamaz.
IP kameralar, güvenlik sistemi için en önemli bileşenlerdir ve sistemi daha verimli ve güvenilir hale getirir. Ağa eklenen her cihaz belirli ölçüde bant genişliği harcar. Bu durum IP kameralar için de geçerlidir. IP kameralar sanılanın aksine internetinizi ciddi ölçüde yavaşlatmaz.
24" VEYA 60 EKRAN TELEVİZYONLAR ORTALAMA SAATTE 36 WATT ELEKTRİK HARCAR. 32" YANİ 80 EKRAN LED TELEVİZYONAR SAATTE 50 WATT ORTALAMA İLE ELEKTRİK TÜKETİR. 40" VEYA 102 EKRAN LED TELEVİZYONUN TÜKETTİĞİ ELEKTRİK SAATTE ORTALAMA 65 WATT CİVARIDIR. 43" VEYA 108 EKRAN LED TELEVİZYON SAATTE ORTALAMA 75 WATT ELEKTRİK HARCAR.
Alarm güvenlik sistemlerinde ise kesintisiz güç kaynağı kullanılır ve herhangi bir elektrik kesintisinde bu sistemler, arızaya neden olmadan çalışmaya devam eder. Kamera sistemi, alarm sistem modülü, kayıt cihazları elektrik kesintisinde 8-10 saat çalışır.
bütün elektrikli cihazlar gibi kameralar kayıt cihazları ve ekipmanları elektrik olmadığında çalışmazlar. kamera ve kayıt cihazlarının kendi içinde akü pil gibi elektrik depolayan ekipmanları olan versiyonları yoktur.
Güvenlik kamerası adaptörü çeşitleri kullanım yapılacak sistemin özelliklerine göre farklı tasarımlarda üretilmiştir. 12 V 10 A güvenlik kamerası adaptörü bir kameranın yaklaşık 1,5 - 2 volta kadar elektrik kullanımı yaptığı düşünülürse 8'li güvenlik kamera sistemlerinde kullanıma uygundur.
Merhaba, Kalın etli cat7 ve cat6 olan kablolar ile 120 metreye akdar sorunsuz gidebilirsiniz.
Yani “1 Watt=1 Amper X 1 Volt”dur.
IP kameralar, görüntülerini genellikle bir bilgisayar ekranına veya TV ekranına yansıtmak için HDMI kablosu kullanılır. HDMI kablosu, high-definition multimedia interface (yüksek çözünürlüklü multimedya arabirimi) olarak adlandırılır ve görüntüleri yüksek çözünürlükte ve ses ile birlikte iletmek için tasarlandı.
IP kameraların analog kameralardan farkı en başta görüntüyü işleme biçimidir. IP kameralar yakaladıkları görüntüyü sayısal veriye çevirdikten sonra çeşitli yöntemlerle erişim sağlanabilirken, analog kameralar yakaladıkları görüntüyü DVR adı verilen kayıt cihazlara aktarır.
Güvenlik Kamerası Adaptörü Fiyatı Modelleri
Kaliteden ödün vermeyin güvenlik kamerası adaptörlerimiz sorunsuz birinci sınıf adaptörlerdir. Satışı yapılan güvenlik kamera sistemi adaptörleri akım korumalı modellerdir. 12V 10 amper güvenlik kamerası adaptörü 220 volt girişe ve 12 volt 10 amper çıkışa sahiptir.
Belirtilen durumların dışında ev içi kamera taktırmak genellikle evde bakıcı veya hizmetli olarak çalışan kişilerin güvenlik amaçlı takibini yapabilmek için de tercih edilir. Eve kamera taktırmak kamera ile izlenecek olan kişilerin bilgilendirilmesi ve rızasını almak koşuluyla yasaldır.
Geleneksel güvenlik kameraları sadece görüntü kaydedebilirken, yeni nesil kameralar ses kaydı da yapabiliyor. Bu özellik sayesinde, bir taraftan güvenlik sistemleri daha etkili çalışıyorken, bir taraftan da kişisel verilerin korunması ve temel hakların güvence altına alınması gibi önemli hukuki sorunlar ortaya çıkıyor.
Batarya kullanarak çalışan güvenlik kameraları da vardır ve bu modeller akü ile çalışabilir. Güvenlik kamerası akü ile çalışabilse de önemli olan unsurlardan biri de güvenlik kamerasının modelidir. Kameraların elektrik bağlantısı kesildikten sonra kayda devam edebilmesi için akü desteğinden yararlanılabilir.
1000 wattlık (1 kilowattlık) bir ısıtıcı bir saat çalıştırılırsa bir kilowatt saatlık enerji tüketir (Bu da 3.600 kilojoules'dur.)
1000 Watt Elektrik Kaç TL? Kademeli tarife ile mesken aboneleri için aylık 240 kWh'ye kadar olan tüketim miktarı için fiyat 1.50TL/kWh iken aylık 240kWh'nin üstündeki tüketim için ise fiyat 2.25TL/kWh olarak uygulanmaktadır.
Televizyonlar genel anlamda çok fazla elektrik tüketen cihazlar değildir. Ortalama televizyonların harcadığı elektrik sarfiyatı saatte ortalama 36 ila 75 watt arasında değişir. Günlük 5-6 saat çalışan bir televizyonun aylık elektrik faturasına yansıması ortalama 30 TL civarında olacaktır.
Yüksek çerçeve oranında yüksek-kaliteli görüntüler vermek üzere yapılandırılan bir ip kamera mevcut network bant genişliğinin yaklaşık 2 ila 3 Mbit/s bölümünü kullanacaktır. 12 ila 15 adetten fazla ip kamera sayısından itibaren gigabayt omurgalı bir switch kullanımı göz önünde bulundurulmalıdır.
IP kameraların ve NVR'ların ağa bağlı olmasından dolayı en büyük dezavantajı ise siber güvenlik! Siber saldırılar ile; IP kamera sisteminizin ayarları değiştirilebilir, kaydedilen görüntüleriniz çalınabilir, sisteminiz devre dışı bırakılabilir, bu ve buna benzer çok daha ciddi sorunlar yaşayabilirsiniz.
İp kamera izleme ileri kamera teknolojisi ile donatılmış olup wi-fi özelliği sayesinde internet üzerinden kesintisiz, hızlı, bağlantı kurma avantajı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri