Modemde Sadece İnternet ışığı yanmıyor ne yapmalıyım? Modeminizi kapatıp açarak anlık bir sorun varsa çözebilirsiniz. Modeminizi yeniden başlattıkdan sonra sorun devam ediyorsa modemin kurulumunu tekrar yapmalısınız. Modem kurulum sayfasından modem kurulumu için destek alabilirsiniz.
Modemi Yeniden Başlatın: Modeminizi kapatın, prizden çıkarın ve yaklaşık 30 saniye bekleyin. Ardından modemi tekrar prize takın ve açın. Modem, yeniden başlatıldığında bağlantı sorunları düzelebilir. Filtreleri Kontrol Edin: Telefon, faks veya diğer cihazların DSL filtrelerine takılı olup olmadığını kontrol edin.
İnternet bağlantısı için gerekli verileri sağlayan bu cihazlarda yeşil renkte yanarak interneti sorunsuz aldığınızı gösteren bir ışık yer alır. Modem internet ışığı olarak adlandırılan bu yeşil ışık bazı durumlarda yanıp sönebilir bazen de tamamen kırmızı bir ışığa dönüşür.
- Modeme bağlanan telefon kablosu kesik olabilir. Daire içindeki tesisatınızda ezilme ya da varsa ek noktalarında temassızlık olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. - İç tesisat kaynaklı olabilir. Daire içindeki tesisatınızda ezilme ya da varsa ek noktalarında temassızlık olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
DSL ışığı yanmıyorsa, bağlantı hatalı yapılmış olabilir. Aynı durumda bağlantının hiç sağlanmamış olması da mümkün. Işık yanmıyorsa, modem kontrol edilmeli. Modemin hat kablosu takılmamış veya çıkmış olabilir.
WLAN Işığı Neden Yanmıyor? Modem WLAN ışığı yanmıyor sorunu ile karşılaştığınızda modeminizin kablosuz özelliğinin devre dışı olduğunu anlamalısınız. Böyle bir durumda wlan nasıl aktif edilir diye merak ediyorsanız modeminizin yanında ya da arkasında bulunan WLAN tuşuna 2-3 saniye basılı tutmanız yeterli.
İnternet bağlantınızın hızı sürekli değişebilir, ara sıra bağlantı kopmaları ya da sinyal yetersizliği olursa sorun modeminizdedir. Bu nedenle cihaz değişikliği yapmanız gerekebilir. Modemin LED'i yanlış renk ya da hiç yanmıyorsa sorun giderme bilgileri için internet servis sağlayıcınıza danışabilirsiniz.
Modem resetledikten sonra eğer öncesinde internet ve modem şifresi gibi bilgilerinizi değiştirdiyseniz yalnızca bu bilgiler fabrika ayarlarına döner. Bu bilgiler modeminizin arka yüzünde yazan kullanıcı adı ve şifre bilgileridir.
Güç ışığı: Modemin açık olduğunu ve güç aldığını gösterir. DSL ışığı: ADSL veya VDSL hattı bağlantısı olduğunu ifade eder. Internet ışığı: Internet bağlantısı olduğuna dair bilgi verir. WiFi ışığı: Kablosuz bağlantının açık olduğunu gösterir.
İnternete bağlanabilmeniz için Power ve WAN ışıklarının mutlaka yanıyor olması gerekmektedir.
Resetleme işlemi için modeminizin arkasında bulunan reset yazısı altında yer alan küçük boşluğa bir iğne, kürdan, tel toka ya da benzer bir eşya yardımı ile bastırın. Bu tuşu 5 – 10 saniye basılı tutun. Bu işlem sonucunda modemin bütün ışıklarının söndüğünü ve ardından yeniden açıldığını göreceksiniz.
Modemin arkasında yer alan tuşlara 10 saniye basılı tutulduğunda modemin ışıkları sönecektir. Sönen ışıkların hepsi teker teker yandığında modem resetleme işlemi tamamlanmış olacaktır. Bu işlemin yapılması ile modem üzerindeki arızalar bitecek ve modem sıfırlanmış olacaktır.
Modem kurulum işlemleri modem ara yüzünden yapılır. Ancak ilk kurulum için modeme LAN kablosu ile bağlantı sağlanması önerilir. Sıfırlama sonrasında modem 192.168.1.1 (Bazı modellerde farklılık gösterebilir) IP'sini alır. BU IP'ye giriş yapılmasıyla modem kurulum ekranına erişim sağlanacaktır.
Bir modem kapatılıp açıldığında, VPN ayarları da dahil tüm ayarları sıfırlanır.
“Modem resetlemek nedir?” Modeme reset atma, fabrika ayarlarına döndürme işlemidir. Modeme reset atarsak, tüm ayarların sıfırlanmasını sağlamış oluruz. Resetleme işlemi sonrasında, bütün ayarlar tekrar yapılandırılır ve internet bağlantınız veya internet hızınıza ilişkin yaşadığınız sorununuz ortadan kalkar.
Ethernet ışığı yeşil yanıyorsa Modem LAN ile bağlantı kurmayı başarmıştır. Ethernet ışığı yanmıyorsa Ethernet kablosu takılmamıştır ya da devre dışı bir bağlantı vardır. WLAN 2.4G ışığı yeşil yanıyorsa kablosuz bağlantı etkindir. WLAN 2.4G ışığı yanmıyorsa kablosuz bağlantı etkinleştirilememiştir.
DSL ışığı yanmıyorsa DSL bağlantısı yanlış yapılmıştır ya da hiç yapılmamıştır. İnternet bağlantısı kurulamamıştır. Ethernet ışığı yeşil yanıyorsa Modem LAN ile bağlantı kurmayı başarmıştır. Ethernet ışığı yanmıyorsa Ethernet kablosu takılmamıştır.
Modemi yeniden başlatın:
Uzun süre açık kalmasından dolayı modeminiz fazla ısınmış ve doğru çalışmıyor olabilir. Modemi kapattıktan sonra yaklaşık 10 dakika soğuması için kapalı bırakın. Açtıktan sonra birkaç dakika bekleyin ve modem internet ışığı yanmıyor sorununun devam edip etmediğini kontrol edin.
WPS Butonu Yöntemi: Kullandığın modem ya da menzil genişletici gibi cihazlarda WPS tuşu varsa internete tek tuşla kolaylıkla bağlanabilirsin. Bunun için modemin üzerindeki WPS tuşuna basarak kablosuz ağa bağlanmak istediğin cihazı kolaylıkla eşleştirebilirsin.
İnternet ışığınızın kırmızı yanması modeminizin internet servis sağlayıcınızdan IP adresi alamadığı anlamına gelir. Modeminizde WAN portu (Modemin arkasında mavi renkli port) varsa ve WAN portuna kablo takılıysa kabloyu çıkartıp LAN (Sarı renkli girişler) portlarından herhangi birisine takmanız gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri