IPARD, Avrupa Birliği'nin Ortak Tarım Politikası, Kırsal Kalkınma Politikası ve ilgili politikalarının uygulanması ve yönetimi için uyum hazırlıklarını ve bu kapsamda politika geliştirilmesini desteklemeyi amaçlamaktadır.
IPARD desteğinden faydalanması uygun görülen projelere %50-%65 arasında değişen mali destek (hibe) sağlanmaktadır. Bu destek, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılmaktadır. IPARD kapsamındaki mali destekler karşılıksız olmakla birlikte şartlıdır.
Kırsal Kalkınma Hayvancılık Hibe Destekleri
Türkiye'de büyükbaş etçil veya sütçü üzerine yatırım yapmak isteyenler ile küçükbaş koyun, kuzu veya kanatlı hayvan işletmelerini revize etmek ve ekipman alınması için hibe desteği talebi olanlar için 2020 yılı için TKDK sağlanmaktadır.
IPARD Programı, Türkiye'de 2011'den beri uygulanıyor. Hayvancılık, et, süt, su ürünlerinin işlenmesine, bitkisel üretime, arıcılığa ve makineleşmeye destek veriyoruz. IPARD Programı kapsamında yaklaşık 500 işletmeye 862 milyon lira hibe sağlandı. Kadınlar ile 40 yaş altındaki yatırımcılara ekstra destekler veriliyor.”
Kamu tüzel kişilikleri hariç, ulusal kanunlarca tanınmış gerçek ve tüzel kişiler, “Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması” alt tedbirine başvurabilir. (Kamu hissesi %25'den fazla olan tüzel kişilikler başvuru için uygun değildir.)
İlgili 32 soru bulundu
Bu tedbirin genel amaçları: Yeni işler yaratmak suretiyle istihdamın desteklenmesi ve iş faaliyetlerinin geliştirilmesi yoluyla mevcut işlerin korunması, bu şekilde kırsal alanlarda ekonomik faaliyet düzeyinin yükseltilmesi ve kırsal nüfusun azalmasının tersine çevrilmesidir.
IPARD III TANITIM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ISPARTA VE DENİZLİ İLLERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
IPARD III Programı Birinci Çağrı İlanı Yayımlandı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 21 Mart 2024 tarihinde IPARD III Programı Birinci Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır.
Hibe desteği başvurusunu e-Devlet kapısı üzerinden; bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi sebebiyle işgücünün en az %40'ından yoksun olduğunu belgelendirerek İŞKUR'a kayıtlı olan kişiler gerçekleştirebilirler.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 21 Mart 2024 tarihinde IPARD III Programı Birinci Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 16 Ağustos 2023 tarihinde IPARD II Programı On Üçüncü Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır.
Proje tutarının tamamı veya bir kısmı banka kredisiyle finanse edilebilir. IPARD Proje Kredisi, bu projelere verilen devlet desteğinden faydalanmak isteyenlere sunulan, hibe ödemeli olarak 12 ay vadeli yada yatırım amaçlı 60 ay vadeye kadar kullandırılabilen kredi türüdür.
IPARD Programı kapsamında proje başvuruları TKDK Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na yapılmalıdır. Posta, faks, elektronik posta ya da diğer yöntemlerle gönderilen ya da başka adreslere teslim edilen başvurular kabul edilmeyecektir.
IPARD, Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan, Katılım Öncesi Yardım Aracı'nın (Instrument for Pre-Accession Assistance-IPA) Kırsal Kalkınma bileşenidir.
Afyon, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, ,Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Şanlıurfa, Sivas, ...
IPARD Avrupa Birliği'nin aday ve potansiyel aday ülkeler için geliştirdiği bir Kırsal Kalkınma Programı'dır. Hibelerden oluşan program Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygulanmaktadır.
Program, Çerçeve Anlaşma, Sektörel Anlaşma ve Finansal Anlaşmanın imzalanması ile 2022 yılının son çeyreğinde uygulanmaya başlanacak.”
1.Çağrıda başvurular 05.04.2024 tarihinde başlayacaktır. Online Proje Başvuru Sistemi 07.05.2024 tarihinde kapatılacak olup, başvuruların son teslim tarihi 09.05.2024'tür. Başvurular yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlükleri ve İl İrtibat Ofislerinde kabul edilecektir.
“Bugüne kadar 42 ilimizde uygulanan IPARD Programlarının, Sayın Bakanımızın girişimleri ve destekleri sonucunda, IPARD 3 dönemi ile artık ülkemizin tamamında uygulanacağını belirtmekten memnuniyet duyuyorum.
Hibe Desteği Şartları:
Büyükbaş en az 10-en fazla 50 baş anaç hayvan kapasiteli veya koyun ve keçi olarak en az 100 en çok 200 hayvan kapasiteli; Sıfırdan ahır yapımı veya tadilatı, Teke, koç veya damızlık boğa alımı, Gerekli makinelerin alımı için devlet tarafından hibe desteği sağlanmaktadır.
IPARD Programı kapsamında LEADER tedbirinden desteklenecek YEG'lerin faydalanabilmeleri için 29 Ocak 2022 tarihinde, 12. Çağrı ilanına çıkılmıştır. Bu çağrı ilanı kapsamında YEG'ler hazırlamış oldukları YKS'lerle başvurularını yapmışlardır.
AB, katılım öncesi aday ülkelere bir takım mali yardımlarda bulunmaktadır. IPARD (Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Bileşeni) kapsamında tarım sektörüne de hibeler verilmektedir. Proje bazlı olarak verilen bu hibelerin % 75'i AB fonlarından, % 25'i ulusal fonlardan sağlanmaktadır.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 14 Ocak 2022 tarihinde IPARD II 11.Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır.
KONAKLAMA VE YEME İÇME TESİSLERİNE %50 HİBE
Bu ve benzeri alanlarda proje geliştirenlere TKDK tarafından 15 bin Avro ile 500 bin Avro arasında %50 geri ödemesiz hibe desteği veriliyor. Yatırımcılar ayrıca KDV, ÖTV, gelir vergisi, kurumlar vergisi ve gümrük vergisinden de muaf bulunmaktalar.
Cevap: Kırsal Turizm alt tedbiri kapsamında verilecek destek miktarı minimum 15.000 Avro, maksimum 400.000 Avro'dur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri