Uzun süren işlemlerde göz hassasiyetinizin artması normaldir. Bu hassasiyet nedeniyle, gözün sulanması, kızarıklık ve batma geçici olarak görülebilir. Aynı zamanda göz kenarlarına doğru yapıştırıcının verdiği hafif bir yanma da olabilir.
İpek Kirpik uygulaması yaptırdınız ve gözünüzde acı ve kirpik diplerinde ağrı hissediyorsanız, yaptırdığınız uygulamada sorun var demektir. Öncelikle kirpikler teknik bilgisi olmayan, bu işin uzmanı olamayan bir kişi tarafından uygulanmış olabilir.
İpek kirpiklerin zararları kötü yanları, uygulamanın yapıldığı gözde ve deride meydana getirdiği hasarlardır. Takma kirpik zararları arasında; kişilerin gözlerinde kanlanma, yanma, batma, bunun yanında kendi kirpiklerinde dökülme ve deride kaşıntı görülebilmektedir.
ipek kirpik uygulaması rahat mı diyen arkadaşlarlar için cevabımız evet, çünkü saf ipek olan kirpiklerimiz 1. kalitede ve kullanımı rahat ve güvenli. Sanki kendi kirpiklerinizmiş gibi kullanabilirsiniz.
Takma kirpik takıldıktan sonra ise kullanılan yapıştırıcıya bağlı alerjik reaksiyonlar gelişebilir, kullanılan malzemede bakteri veya virüs varsa göz enfeksiyonu gelişebilir. Sonuçta alerjik durum, viral enfeksiyon dediğimiz durum gelişmesi sonucu kırmızı göz dediğimiz tablo oluşabilir.
İlgili 24 soru bulundu
Bu işlem sırasında gözde yanma, batma ve sulanma olabilir. Sorunlar işlem boyunca sürer ve geçicidir. 1-2 hafta kirpiklere hiçbir şey yapmamanız tavsiye edilir. Bitkisel bakım kür ve yağları ile doğal kirpiklerinize bakım yapabilirsiniz.
Blefarit (Kirpik Dibi İltihabı) Nasıl Anlaşılır? Kirpik dibi iltihabı klinik olarak hastaların göz kapaklarının çevresinde kepeklerin olması ve kirpik diplerinde kepeklerin olması ile bulgu verir. Bunun dışında bu kepeklerin olduğu kısımlarda kaşıntı olur.
Bu kurallardan ilki ilk 24-48 saat içerisinde kirpiklerin hiçbir şekilde suyla temas etmemesi gerekir. Kirpikler yıkanmamalı, havuza, duşa ya da denize girilmemesi tavsiye edilir. Yüz yıkama esnasında göz, kirpik çevresine su temas etmemesine özen gösterilmelidir.
İpek Kirpik Uygulamasından Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir? Yapıştırıcının etkisini azaltmamak açısından, ilk 24 saat gözlerin su ile temasından kaçınılmaldır. Uygulama sonrasında size verilen kirpik fırçası ile sabah, akşam ve özellikle duştan sonra kirpikler taranmalıdır.
-İnce, zayıf, seyrek, düz kaş ve kirpiklere sahip olan kişiler. -Kalın, sık, düz kaş ve kirpiklere sahip kadın ve erkekler. -Kirpikleri İpek kirpikten zarar görmüş kişiler. -Kaş ve kirpikleri dökülen kişiler.
Yağlı göz makyaj temizleyicileri, ovalayarak makyaj çıkarma, göz kremi, sıcak duş ve sauna da ipek kirpiklerin yapıştırıcısını gevşeten ve dökülmelerine neden olabilen durumlar. Ayırca gözyaşının zarar verme ihtimali nedeniyle ağlamak da tavsiye edilmiyor.
Doç. Dr. Sevil Karaman, "Kirpikleri yapıştıran tutkalların bazılarının içeriğinde bulunan alerjen formaldehit maddesi, alerjik reaksiyon, ağrı, kaşıntı, kızarıklık ve şişliği tetikleyebilir, geçici görme kaybına yol açabilir." uyarısında bulundu.
24 Saat Su Değmemeli
Su ile temas ederse yapıştırıcı sertleşebilir yada sıcak su ile genleşebilir hatta duşta gözleriniz hafifçe yanabilir. Bu nedenlerdendir ki 24 sa su değdirmemenizi öneririz.
İpek kirpiklerini zararsız çıkarmak için yağ bazlı makyaj çıkartıcı kullanmalısın. Makyaj çıkarma suyunu önce çalkala, daha sonra yoğun bir şekilde pamuğa dök. Makyaj temizleme pamuğunu gözünün üzerinde 30 saniye kadar tut ve hafifçe elini yana kaydırarak pamuğu gözünden kaldır.
Takıldıktan sonra en fazla 7-8 hafta kullanılabilir bunun ilk 4.-5. haftasından sonra yavaş yavaş dökülmeye başlar. Bu süreçte daha uzun kullanmak isteyenler bir bakıma gelip aralara düşenlerin yerine ilave kirpik ekleyebilirler. Kendi kirpiklerimiz belirli dönemlerde dökülerek yerlerini yeni kirpiklerimiz almaktadır.
İpek kirpiğin kalıcılığı yaklaşık olarak 3 aydır.
İpek kirpikle duş alınır mı? Özellikle uygulamadan 48 saat sonra su değmemesi önerilir. Sıcak duş, sauna gibi alanlar kirpilere sürülen yapıştırıcıyı gevşeterek dökülmesine neden olabilir. Uygulamayı yapan kişinin tavsiyelerine göre hareket etmeniz önerilir.
İşlemden sonra yaklaşık 24 saat kirpiklerinizi yıkamayın. İpek kirpik kullanırken kirpiklerinizi sıcak sudan ve ısıdan koruyun. Hamam, sauna, sıcak banyo, fön vs ipek kirpiklerinizi deforme edebilir.
İpek kirpikler takılırken kullanılan yapıştırıcının miktarı olması gerekenden çok ise, doğal kirpiklerde topaklanarak ve birden fazla doğal kirpiğin birbirine yapışarak zarar görmesine neden olacaktır. Yapıştırıcı miktarını doğru ayarlamak, bu sebepten doğacak dökülmeleri engelleyecektir.
KULLANIM SÜRESİ 90 GÜN
Uygulama doğru yapıldığında ve düzenli bakım yapıldığında, doğal kirpiğin büyümesine bağlı olarak, ipek kirpikler ortalama 90 gün kullanılabilmektedir.
Bazı durumlarda ipek kirpiklerin deriye verdiği zarar sonucunda kendi kirpiklerinde dökülme de görülebilmektedir. Bu durumda hemen ipek kirpik çıkarılmalı, bir uzmana başvurulmalı ve eski kirpiklere kavuşabilmek için doktor tavsiyesi dahilinde vitamin başlanmalıdır.
Kirpiklerin alınması yani epilasyonu birkaç hafta boyunca geçici bir rahatlama sağlar ya da daha kalıcı bir yöntem olarak kirpiklerin köklerine (elektroliz) elektriksel işlemle daha kalıcı olarak tedavi edilebilir. İkincisi lokal anestezi altında gerçekleştirilir ve yaklaşık 15-30 dakika sürer.
Kirpik dibi iltihabı nadiren tamamen iyileşir. Fakat hastaların çoğu yaşam boyu göz kapağı için hijyen rutinini günlük temizlik yaparak sürdürmek zorundadır.
Arpacık akut ve pürulan bir kapak inflamasyonudur. Kirpik dibindeki bezlerin blokajı ve enfeksiyonu neticesinde oluşur. Kapak üzerinde hassas, kızarık, sivilceye benzeyen abse tarzında bir şişlik yapar. Çoğu zaman kendiliğinden iyileşir ya da iltihap kirpik diplerine yakın bir bölgeden dışarıya boşalır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri