iPhone 14 Pro Max cihazınız kapandı ve açılmıyorsa, bu durumun birden fazla nedeni olabilir. Pil sorunları, yazılım çakışmaları, donanım arızaları veya diğer faktörler cihazınızın çalışmasını engelleyebilir. Bu karmaşık sorunu teşhis etmek ve çözmek için uzmanlık gerekmektedir.
Apple logosunu görene kadar hem yan düğmeyi hem de sesi kıs düğmesini basılı tutun. iPhone'unuz açılmıyorsa donanımınızı kontrol etmek ve aygıtınızı şarj etmek için bu adımları izleyin. Bir saat kadar şarj etmeniz gerekebilir. Telefonunuz hâlâ açılmıyorsa Apple Destek bölümüne ulaşın.
Üst düğmeye basıp "kapat" sürgüsü görünene kadar düğmeyi basılı tutun. Sürgüyü sürükleyip aygıtınızın kapanması için 30 saniye bekleyin. Aygıtınız donduysa veya yanıt vermiyorsa aygıtınızı yeniden başlamaya zorlayın. Aygıtınızı yeniden açmak için üst düğmeye basıp Apple logosu görünene kadar düğmeyi basılı tutun.
iPhone 14 Pro veya iPhone 14 Pro Max aygıtınızın ekranı, yeni düşük güç moduyla 1 Hz'ye kadar düşük yenileme hızıyla çalışabilir ve ekranın Kilitli Ekranın tamamını soluklaştırmasını sağlayan gelişmiş bir teknoloji kullanır. Aygıtınızı kilitlediğinizde veya boşta bıraktığınızda ekran soluklaşır.
“Çoğu durumda, iPhone'unuzun sürekli kapanıp açılmasının arkasındaki sebep bir yazılım hatası olabilir. Yazılım hataları, uygulamaların çökmesine veya iPhone'unuzun beklenmedik bir şekilde yeniden başlatılmasına neden olabilir. Halk arasındaki tabiriyle elmada ya da kablo modunda kaldı diye de tanımlayabiliriz.
İlgili 43 soru bulundu
iPhone cihazım şarj bitmeden kapanıyor diyorsanız bunun bir sebebi de telefonunuzun çok soğuk veya sıcak bir ortamda kalması olabilir. Önemli bir not eklemek gerekirse de eğer telefonununuz soğuktayken çok fazla kapanıyorsa bu, bataryanızın arızalı olduğu anlamına gelmektedir.
Pili dolu olduğu halde kapanan telefonun yüksek ihtimalle pil ömrü bitmiş demektir. Bataryanın şarj yüzdesi yıpranmalar nedeniyle yanlış hesaplanmaktadır. Yani dolu gibi gözüken batarya aslında boş olabilir.
Cihazınızda ekran kararması sorunu yaşıyorsanız bu sorun, ekran veya anakart üzerinde meydana gelmiş olabilir. Her iki durumda da sorunun meydana gelme kaynağı aynıdır. Bunlar; düşme, darbe ve sıvı temasıdır.
Gücünü Apple A16 Bionic işlemcisinden alan iPhone 14 Pro isimli akıllı telefon modelinde de tıpkı serinin diğer modellerinde olduğu gibi IP68 sertifikası bulunuyor. Cihaz, söz konusu sertifika sayesinde 6 metre derinliğe kadar 30 dakika boyunca suya dayanıklılık sağlayabiliyor.
Hep Açık Ekran ile kilitli ekranınızı görünür tutma
Hep Açık Ekran ayarı saptanmış olarak açıktır. Kapatmak için Ayarlar > Ekran ve Parlaklık bölümüne gidin, sonra Hep Açık Ekran'ı kapatın. İpucu: Hep Açık Ekran ayarı açıkken kilitli ekranınızda duvar kâğıdınızı veya bildirimlerinizi göstermeyi seçebilirsiniz.
Sesi aç düğmesine basıp hızla bırakın. Sesi kıs düğmesine basıp hızla bırakın. Yan düğmeyi basılı tutun. Apple logosu göründüğünde yan düğmeyi bırakın.
Tüm modeller: Ayarlar > Genel > Sistemi Kapat bölümüne gidin, sonra sürgüyü sürükleyin.
Aynı testte gördüğümüz bir diğer önemli sonuç ise, iPhone 14 Pro Max ve Samsung Galaxy S22 Ultra modellerinin Hep Açık Ekran modunda neredeyse tamamen aynı oranda şarj tükettiğidir.
iPhone kapandı ve açılmıyor mu? Bunun bir çok sebebi olabilir. Darbe, sıvı teması, şarj kablosu, adaptör, elektrik, anakart hataları iPhone'un açılmamasına neden olabilir.
iPhone 14 Pro Max cihazınız kapandı ve açılmıyorsa, bu durumun birden fazla nedeni olabilir. Pil sorunları, yazılım çakışmaları, donanım arızaları veya diğer faktörler cihazınızın çalışmasını engelleyebilir. Bu karmaşık sorunu teşhis etmek ve çözmek için uzmanlık gerekmektedir.
#IP68 sertifikasıyla gelen iPhone 14 Pro suya ve toza karşı dayanıklı, amiral bir telefon. Bu sertifikayı ağırlıklı olarak amiral seviyedeki telefon modellerinde görüyoruz. Bu sayede 5 metre derinlikte 30 dakikaya kadar suyun altında dayanıklı bir hale geliyor.
En üst seviye iPhone 14 modeli 11 saat oynatma kaydederken, Pixel 7 Pro 9 saat 39 dakikaya sahipti. iPhone 14 Pro, yaklaşık 9 saat 14 dakikalık çalışma süresi sundu.
Apple logosunu kontrol edin
Logoyu bulamazsanız, gerçek bir iPhone değildir. Bazı klon iPhone'lar orijinalleri taklit etmekte o kadar iyidir ki, arkalarında bir logo da vardır. Ancak, parmağınızı logonun üzerine sürtebilirsiniz. Sahte varsa , Apple logosundaki telefon kılıfından geçişi hissedeceksiniz.
iPhone ekranınızın orijinal olup olmadığını test etmenin bir yolu, maksimum parlaklığa getirmek ve ardından siyah bir resim açmaktır. Eğer ekran hiç açılmamış gibi görünüyorsa, orijinal bir OLED ekranınız var demektir. Öte yandan, en ufak bir gri veya beyaz fark ederseniz bu ekranın orijinal olmadığını gösterir.
Telefonunuzu diğer tüm ekran koruyucu filmlerden daha iyi korur. Çizilmeye Dayanıklı: Bıçak, anahtar gibi keskin objelerle bile çizilmez.
Akıllı telefonunuz çeşitli sebeplerden dolayı açılıp kapanabilir. Şarj sorunları, uygulama uyumsuzlukları ve yazılımı güncellememe en belirgin nedenler arasında gelmekte.
Android telefonlarda pil sağlığınızı kontrol etmenin işletim sistemine dahil edilmiş bir yolu bulunmuyor. Ancak bunun için kullanabileceğiniz ücretsiz pil koruyucu bir uygulama mevcut. AccuBattery adlı bu uygulamayı Google Play Store'dan indirebilir ve Android batarya sağlığını kontrol edebilir.
Aygıtınızın ekranı yakınlık sensörü (P-sensör) örneğin arama esnasında olduğu gibi yüzünüzün yakın olduğunu algıladığında otomatik olarak kapanıyor. İsteğe bağlı P-sensör performansını sağlamak için şu adımları izleyin: Aygıtın üst kısmındaki P-sensörü bulun; genellikle hoparlörlerin arkasında, ekranın üzerindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri