Örneğin bir iPhone 14 Pro Max satın almak istediğinizde başlangıç fiyatı olarak 1.099 dolarlık bir ödeme yapmanız gerekiyor. Bu, güncel kurla hesaplandığında 28 bin 683 TL'ye denk geliyor.
iPhone 14 Pro'nun başlangıç fiyatı 999 dolar olurken, iPhone 14 Pro Max'ın ise 1099 dolar olarak belirlendi.
iPhone 15'in fiyatının 799 dolardan başlayacağı iPhone 15 Plus'ın ise 899 dolardan satışa çıkacağı duyuruldu. iPhone 15 Pro'nun başlangıç fiyatının 999 dolar, iPhone 15 Pro Max'in ise 1199 dolar olacağı duyuruldu. Böylelikle Apple bir kez daha dolar bazında zam yapmadan yeni cihazlarını tanıttı.
Öğrencilere vergisiz telefon imkânından yararlanabilmek için Türkiye'deki üniversitelerin herhangi birinde eğitim görüyor olmak gerekir. Ön lisans veya lisans düzeyindekileri kapsayan bu indirim, yüksek lisans, açık öğretim ve doktora öğrencileri için geçerli değildir.
Tüm sorularınızın net cevaplandığı video sonrasında yurtdışı telefon almak konusunda aklınızda soru işareti kalmayacak. sim1 4 ay sim2 4 ay kullanım sayesinde 12 ayın 8 ayı kayıtsız kullanım ile kullanabilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
iPhone 14 Pro (256 GB) modelinin en ucuz olduğu ülke Amerika Birleşik Devletleri iken onu sırasıyla Amerika Birleşik Devletleri, Güney Kore, Tayland, Birleşik Krallık, Avustralya, Tayvan, Hong Kong, Singapur ve Avusturya takip etmektedir.
2023 Eylül itibariyle, iPhone 15 ve 15 Pro'nun ülke bazında güncel fiyat listesine göre Nukeni, Apple Online Store sayfasını referans alarak "iPhone en ucuz hangi ülkede?" sorusuna yanıt veriyor. 2023 Eylül verilerine göre, iPhone'un en yüksek fiyatla satıldığı ülke Türkiye.
Yurtdışından getirilen telefonlar, Türkiye'ye girdiği anda gümrükte kayıt altına alınır. Bu işlem, telefonun pasaportu ibraz edilerek gerçekleştirilir. Pasaport ibraz edildiğinde, telefonun IMEI numarası kayıt altına alınır ve telefon kullanıma açılır.
Yurt dışından getirilen cihazlar, yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Belirtilen süre içerisinde kayıt işlemi gerçekleştirilmeyen cihazlar kayıt dışı olmaları sebebiyle iletişime kapatılmaktadır.
Posta yolu ile ülkeye gelecek olan cihazların kaydı maalesef yapılmamaktadır. Cihaz kaydı için pasaporta sahip olmanız gerektiğini de unutmayın. Eğer yurt dışından alacağınız telefonu uzun yıllar kullanmak istiyorsanız ve satmak gibi bir niyetiniz yok ise, yurt dışından telefon almak mantıklı gelebilir.
-e-Devlet şifresi ile adresinden (https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet) cihaz kaydı yapma. e-Devlet kapısı üzerinden yapılan başvurularda kişiden herhangi bir belge talep edilmiyor. Kontroller elektronik ortamda BTK tarafından yapılıyor.
Apple'ın ana tedarikçilerinden Tayvan merkezli Foxconn, 2017'den beri Hindistan'ın güneyindeki Tamil Nadu eyaletinde faal ve burada iPhone'un daha eski versiyonlarını üretiyor. Ancak Apple ilk kez bu denli iddialı bir adım atarak yeni seri bir iPhone'un üretimini Hindistan'da yapıyor.
Türkiye, bir süredir yüksek enflasyon ve yüksek kur şartlarının içerisinde bulunuyor. Tüketicilerin kullandığı çoğu teknoloji ürününün ithal ediliyor olması ise bu kategorideki neredeyse tüm ürünlerin fiyatının artmasına neden oluyor.
Benzer şekilde iPhone 14 Plus da 899 dolar fiyat ile yine en uygun ABD'de satılıyor. iPhone 14 Pro 128 GB modeline baktığımızda ise en uygun 1045 dolara Kanada'da satıldığını görüyoruz. iPhone 14 Pro Max 128 GB ise 1099 dolar etiketiyle en uygun ABD'de satılıyor.
Pasaportsuz IMEI kaydı nasıl yapılır 🛂
kimlik kartıyla giriş - çıkış yapılabilen bir yerden telefonu aldıysanız, IMEI kaydı için pasaporta ihtiyacınız yok. Kimlik kartınızla da IMEI kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
2023 yılında yurtdışından getirilen telefonlar için IMEI kayıt ücreti yüzde 123 artışla 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltildi.
Fiziksel sim veya e-sim farketmeden çift hatlı yurt dışı telefonun belirli sürelerde fiziksel simi ve diğer sürelerde E-Sim tarafını kullanarak imei kaydı yapmadan kullanabilirsiniz.
İLK ÖTV VE KDV'SİZ MODELLER NETLEŞTİ
Hürriyet'in edindiği bilgilere göre, Türkiye'de üretilen telefonlar arasında yer alan General Mobile'ın GM 24 Pro, GM 23, GM 23 SE, GM 22S, GM 22 Pro, GM 22 Plus modelleri ve E-tab 20 tableti öğrenciler tarafından vergisiz satın alınabilecek.
Karara göre, satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış, açık öğretim öğrencileri hariç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerinin her birine, bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet desteği sağlanacak. Peki, vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak?
Vergisiz telefon ve bilgisayar satışında yurt içi üretim şartı aranacak. Bu kapsamda Samsung'un A serisindeki bütün telefonları, ,Vestel, Vivo, Xiaomi, OPPO, Realme, TCL, Reeder, Casper modelleri vergi muafiyetiyle satın alınabilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri