“Çoğu durumda, iPhone'unuzun sürekli kapanıp açılmasının arkasındaki sebep bir yazılım hatası olabilir. Yazılım hataları, uygulamaların çökmesine veya iPhone'unuzun beklenmedik bir şekilde yeniden başlatılmasına neden olabilir. Halk arasındaki tabiriyle elmada ya da kablo modunda kaldı diye de tanımlayabiliriz.
Apple logosunu görene kadar hem yan düğmeyi hem de sesi kıs düğmesini basılı tutun. iPhone'unuz açılmıyorsa donanımınızı kontrol etmek ve aygıtınızı şarj etmek için bu adımları izleyin. Bir saat kadar şarj etmeniz gerekebilir. Telefonunuz hâlâ açılmıyorsa Apple Destek bölümüne ulaşın.
Telefon alışılmadık biçimde dokunulmayacak kadar sıcaksa, kendi kendine kapanıyor olabilir. Bu durum, telefonun soğumasını ve dâhili bileşenlerde olası hasarların önlenmesini sağlar.
Yan düğmeye basıp "kapat" sürgüsü görünene kadar düğmeyi basılı tutun. Sürgüyü sürükleyip aygıtınızın kapanması için 30 saniye bekleyin. Aygıtınız donduysa veya yanıt vermiyorsa aygıtınızı yeniden başlamaya zorlayın. Aygıtınızı yeniden açmak için yan düğmeye basıp Apple logosu görünene kadar düğmeyi basılı tutun.
Sesi aç düğmesine basıp hızla bırakın. Sesi kıs düğmesine basıp hızla bırakın. Yan düğmeyi basılı tutun. Apple logosu göründüğünde yan düğmeyi bırakın.
İlgili 33 soru bulundu
Güç düğmesini yaklaşık 30 saniye süreyle basılı tutun. Yaklaşık 2 dakika bekleyin. Telefonunuzun çalmasını sağlayın. Telefonunuzu başka bir telefondan veya Cihazımı Bul özelliğini kullanarak arayabilirsiniz.
Telefon açılmazsa pil bitmiş olabilir. Telefonunuzu standart bir şarj cihazıyla en az 30 dakika şarj etmeniz ve ardından tekrar denemeniz önerilir. Güç düğmesine ve ses düğmesine aynı anda basarsanız, bu arabirimler açılabilir. Lütfen düğmenin telefon kılıfına takılıp takılmadığını kontrol edin.
IMEI kaydı yaptırılmadığı için Türkiye'de kullanıma kapanan cihaz tekrar yurt dışına çıkıldığında o ülkede kullanılmaktadır. Ancak kapanan telefon Türkiye'de ne zaman IME kaydı yapılırsa o zamandan itibaren kullanılabilir. Dolayısıyla kaydı olmadığı için kapanan telefon sadece IMEİ kaydı yapıldıktan sonra açılmaktadır.
Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.
Zira telefonun batarya dolu olmasına rağmen kapanması, pilin artık ömrünü tamamladığı anlamına geliyor. Bu noktada bataryanın şarj yüzdesi yıpranmalar nedeniyle yanlış hesaplanıyor. Böylelikle dolu gibi görünen pil artık şarj tutma yeteneğini kaybettiği için durduk yere kapanmaya başlıyor.
Kilitlenmiş Android telefonu kurtarma modunda açmak için; Power (açma kapama) ve Ses Açma tuşuna aynı anda bir süre basmak gerekiyor. Telefon kurtarma modu ile açıldığında yine ses düğmeleri kullanılarak ” sistemi yeniden başlat ” seçeneği üzerine gelip, yine power düğmesine basılarak telefon yeniden başlatılabilir.
iPhone hard reset atma ile format atma tamamen değişik uygulamalardır. Format atılması telefonda var olan kişisel verilerin tamamının silinmesine neden olmaktadır.
iPhone Anakartı Yandı Ne Yapmalıyım? Bu cihazı açmanız bile mümkün olmayacaktır. Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi anakart telefonun beyni gibidir. Bu kartın zarar görmesi durumunda cihazınızın çalışabilmesi mümkün değildir.
Kendi kendine yeniden başlayan bir iPhone, genellikle bir yazılım sorununa işaret eder. Cihazınızın yeniden başlatılmasına neden olabilecek eski bir uygulamanız veya uyumsuz bir uygulamanız olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Yapabileceğiniz şey, tüm uygulamaları güncellemek ve desteklenmeyenleri silmek.
Horace Dediu isimli bir analiste göre, bir Apple telefonun kullanım ömrü yaklaşık 4.5 yıl. Pek çok markanın telefonlarını inceleyerek bu sonuca varan Dediu, özellikle uzun ömürlü ürünler isteyen kullanıcıların, iOS cihazlara yönelmesi gerektiğini düşünüyor.
Cihazın kayıtlı olup olmadığı; e-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama) veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranarak öğrenilebilmektedir.
Kayıt işlemlerinin tamamlanıp tamamlanmadığı ise E-devlet IMEI sorgulama adresinden kontrol edilebilir.
Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre Temmuz 2023 için IMEI kayıt ücreti için artış oranı tutar olarak belirlendi. Temmuz 2023 IMEI kayıt ücreti 6 bin 91 TL'den 20 bin TL'ye yükseldi.
Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.
Buna göre 2023 yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye'de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. 2023 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 117 TL yerine 260 TL maktu ÖİV alınacak. IMEI kayıt harcı ise 2732 TL'den 6091 TL'ye çıkarıldı.
Telefonu kapatın ve tekrar açmak için güç butonuna, Ana ekran butonuna ve ses yükseltme butonuna birlikte basıp bekleyin. Telefon titredikten sonra, sadece güç butonundaki parmağınızı çekin ve diğer iki butona basmaya devam edin. Kısa bir süre sonra karşınıza Android kurtarma ekranı gelecektir.
Telefonun bozulması durumunda kullanılan ve yedek telefon olarak ifade edilen cihazlar için yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. IMEI klonlama sürecinin önüne geçilmesi için 1 yıl boyunca sinyal alınmayan cihazlar BTK tarafından iletişime kapatılacak.
Telefon gercekten kapalıysa 1-2 saniyede aradıgınız kişiye ulaşılamıyor diyor.. Açık oldugu zaman bile ulaşılamıyor demesinin bir önemi yok. Eger 1-2 saniye içerisinde aradıgınız kişiye ulaşılamıyor diyorsa telefon gercekten kapalı oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri