çift SIM cihaz , yani her iki SIM kartın aynı anda ağa bağlanabileceği anlamına gelir, cihazınızda iki IMEI numarası vardır, ağa aynı anda yalnızca bir SIM kartın bağlanabileceği anlamına gelen iki SIM cihazı , cihazınızda yalnızca bir IMEI numarası olduğu anlamına gelir.
İmei2 : 2. Hat destekli iPhone modellerde olur ve e sim olarak bilinir. dijital hat yani e sim GSM operatörleri tarafından verilir satın almak istenildiğinde aynı anda çift hat kullanılabilir veya sadece imei2 ile tek hat kullanılabilir kullanıcı nasıl isterse.
Merhabalar, BTK'de iPhone kaydı yapılırken, çift imei numarası var ise, ilk imei numarası fiziksel sim, ikinci imei numarası ise elektronik sim olarak seçilerek işlem tamamlanmalıdır.
Telefonu yerel bir operatöre kaydetmek veya kullanmak istediğinizde, genellikle pasaportunuzun bir kopyasını sunmanız gerekmektedir. 1 PASAPORTA 2 TELEFON KAYDEDİLİR Mİ? 1 pasaporta 2 telefon kaydetmek mümkündür ancak bunun için iki kayıt arasında 3 yıl geçmesi gerekmektedir.
Evet iPhone'lara yeni imei girilemez.
İlgili 41 soru bulundu
2023 yılında IMEI kayıt ücreti 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltildi.
Bir pasaport için IMEI sınırı bulunmuyordu ve bu nedenle şartlar karşılayan bir kişinin pasaportu ile çok fazla sayıda telefonun IMEI süresi kolayca uzatılabiliyordu. “14 Eylül 2022 itibariyle bu işlem için kullanılan BTK Kullanım Süresi Uzatma başvuru sayfası e-Devlet'ten kaldırıldı.
BTK sisteminde ÇİFTSİMLİ CİHAZ olarak tanımlanmasını bekle,çift simli olarak tanımlanırsa 1 pasaportla 2 imei birden kaydedeceksiniz. Şimdi simkartı takınca,kapanması için 120 günlük gerisayım süren işlemeye başlar. 120 gün sonra kapandığında,imei kaydedip tekrar şebekelere açtırırsın.
Çift IMEI numaralı cihazlar için dekont üzerinde cihaza ait 15 haneli tek IMEI numarasının yer alması yeterlidir. Harç parası yatırıldıktan sonra kayıt işlemi tamamlanmış oluyor mu? Hayır. E-devlet kapısından kayıt işleminin son aşamasına kadar tamamlanması gerekmektedir.
IMEI İşlemleri
Hayir. 2 yıl içinde sadece 1 kez cihaz kayıt işlemi yapabilirsiniz.
Farkı hatırlayın: çift SIM cihaz , yani her iki SIM kartın aynı anda ağa bağlanabileceği anlamına gelir, cihazınızda iki IMEI numarası vardır, ağa aynı anda yalnızca bir SIM kartın bağlanabileceği anlamına gelen iki SIM cihazı , cihazınızda yalnızca bir IMEI numarası olduğu anlamına gelir.
IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz. Lütfen 15 haneli IMEI Numarasını giriniz!
Adım #1: Buradan e-Devlet Kapısı IMEI Sorgulama sayfasını açın, Adım #2: IMEI numaranızı yazın ve Sorgula butonuna tıklayın, Adım #3: IMEI numarasına kayıtlı bilgiler ile kullandığınız cihaz bilgilerinin aynı olup olmadığını kontrol edin.
FİZİKSEL SİM Mİ ELEKTRONİK SİM Mİ? BTK, kayıt esnasında cihaz çift hatlı ise ikinci IMEI için de bilgi talep ediyor. Çift hatlı olup ikinci hattı elektronik sim olan kullanıcıların ise elektronik sim IMEI'sini girmesi gerekiyor.
Apple'ın resmi web sitesi olan https://checkcoverage.apple.com/tr/tr/ girerek “Servis ve Destek Kapsamınızı Kontrol Edin” ekranını açın. Ardından “Seri numaranızı girin” kısmına iPhone'nizin seri numarasını girin. “Lütfen kodu girin” kısmına ise ekrandaki güvenlik kodunu girin.
Kapatılma yapılmasının sebebi, IMEI'nin çalındığının anlaşılmasıdır. IMEI'nin çalınması sebebi ile de telefonun operatör firması tarafından telefonun özelliklerinin kısıtlanması da mümkündür. Bir IMEI İki Telefonda Kullanılabilir Mi? IMEI'nin farklı cihazlarda kullanılması mümkün değildir.
IMEI kaydının detayları merak edilen konulardan biri. Türkiye'ye yurtdışından getirilen telefonlar 20 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Ancak cihaz, pasaport aracılığıyla 120 gün içinde kayıt edilmezse iletişime kapatılıyor.
Operatörünüz DSDS kullanımı için eSIM vermek amacıyla IMEI numaranızı isterse telefonunuzun IMEI 2 numarasını vermeniz gerekebilir.
Kayıt başvurusundan sonra cihazın kayıt edilip edilmediğini nasıl öğrenebilirim? Cihazın kayıtlı olup olmadığı; e-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama) veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranarak öğrenilebilmektedir.
Aşağıdakilerle Çift SIM ayarlayabilirsiniz: Bir fiziksel SIM ve bir eSIM; iPhone XR, iPhone XS, iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13, iPhone SE (2. nesil), iPhone 14 ve daha yenisi (ABD dışında satın alınan) İki eSIM; iPhone 13, iPhone SE (3. nesil) ve daha yenisi.
Çift SIM Dual Standby (DSDS) teknolojisi kullanılır. Bu da her iki SIM ile arama yapıp aramaları yanıtlayabileceğiniz anlamına gelir.
Ancak BTK tarafından yurtdışından gelen telefonların kullanım hakkı her yılbaşında 120 gün (4 ay) olarak sıfırlanır. IMEI kaydı olmadığı için telefonu kapananlar yılbaşından itibaren Nisan ayına kadar telefonlarını kullanabilirler. Çift sim kart yuvası olan telefonlar için ise bu süre 120+120 gündür.
Bu 240 gün kayıtsız kullanma sonrası yılbaşı itibariyle imei numaralarının kayıtsız kullanma hakkı sıfırlanır ve tekrar kullanma hakkı elde edebilirsiniz. Bu sayede yılbaşı itibariyle tekrar 240 gün kullanma hakkına sahip olursunuz. Bu günlerin toplamı 16 ay süre yapar.
Buna göre 2023 yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye'de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. 2023 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 117 TL yerine 260 TL maktu ÖİV alınacak. IMEI kayıt harcı ise 2732 TL'den 6091 TL'ye çıkarıldı.
Kara listeye alınan cihazlarınız, yılbaşından itibaren yeniden IMEI başına 120 gün kullanım hakkına sahip oluyor. Bu sayede telefonunuzu yeniden hat takarak kullanabiliyorsunuz. Ancak 8 aylık kullanımdan sonra yıl içerisinde kalan 125 günde ne yapacağınız size kalmış.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri