Zira telefonun batarya dolu olmasına rağmen kapanması, pilin artık ömrünü tamamladığı anlamına geliyor. Bu noktada bataryanın şarj yüzdesi yıpranmalar nedeniyle yanlış hesaplanıyor. Böylelikle dolu gibi görünen pil artık şarj tutma yeteneğini kaybettiği için durduk yere kapanmaya başlıyor.
iPhone Şarja Takınca Açılıp Kapanma Sorunu Nedenleri
Takılmışsa bile vidaları iyice sıkılmadığı için batarya soketi yerinden çıkmıştır. Batarya soketi yerinden çıktığı zaman, telefonu şarja takınca telefon sürekli kendini açar ve kapatır.
iPhone 14'ünüzün beklenmedik bir şekilde kapanması durumu, birkaç farklı nedenle oluşabilir. Bunlar genellikle yazılım hatası, donanım arızası veya batarya sorunları şeklinde kategorize edilir.
Apple logosunu görene kadar hem yan düğmeyi hem de sesi kıs düğmesini basılı tutun. iPhone'unuz açılmıyorsa donanımınızı kontrol etmek ve aygıtınızı şarj etmek için bu adımları izleyin. Bir saat kadar şarj etmeniz gerekebilir. Telefonunuz hâlâ açılmıyorsa Apple Destek bölümüne ulaşın.
Sesi aç düğmesine basıp hızla bırakın. Sesi kıs düğmesine basıp hızla bırakın. Yan düğmeyi basılı tutun. Apple logosu göründüğünde yan düğmeyi bırakın.
İlgili 44 soru bulundu
Güç düğmesini yaklaşık 30 saniye süreyle basılı tutun. Yaklaşık 2 dakika bekleyin. Telefonunuzun çalmasını sağlayın. Telefonunuzu başka bir telefondan veya Cihazımı Bul özelliğini kullanarak arayabilirsiniz.
Ancak kapanan telefon Türkiye'de ne zaman IME kaydı yapılırsa o zamandan itibaren kullanılabilir. Dolayısıyla kaydı olmadığı için kapanan telefon sadece IMEİ kaydı yapıldıktan sonra açılmaktadır. Ancak BTK tarafından yurtdışından gelen telefonların kullanım hakkı her yılbaşında 120 gün (4 ay) olarak sıfırlanır.
Zira telefonun batarya dolu olmasına rağmen kapanması, pilin artık ömrünü tamamladığı anlamına geliyor. Bu noktada bataryanın şarj yüzdesi yıpranmalar nedeniyle yanlış hesaplanıyor. Böylelikle dolu gibi görünen pil artık şarj tutma yeteneğini kaybettiği için durduk yere kapanmaya başlıyor.
Telefonun kendi kendine açılıp kapanması donanımsal sebeplerden dolayı gerçekleşebilmekte. Anakart bu noktada en sık yaşanan sorunlardan biri. Anakartta meydana gelen bir arıza telefonunuzun döngüye girmesine sebep olabilmekte. Anakartta yaşanan arızalarda en iyi çözüm teknik bir servisten destek almak.
iPhone cihazınız aşırı ısınıyorsa şarjın çabuk bitmesi ve telefonun aniden kapanması gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bazı durumlarda ise aşırı sıcaklık cihazınızın entegre ve işlemcisine zarar vermektedir. iPhone cihazınızın aşırı ısınmasının birden fazla nedeni bulunmaktadır.
Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.
Kendi kendine yeniden başlayan bir iPhone, genellikle bir yazılım sorununa işaret eder. Cihazınızın yeniden başlatılmasına neden olabilecek eski bir uygulamanız veya uyumsuz bir uygulamanız olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Yapabileceğiniz şey, tüm uygulamaları güncellemek ve desteklenmeyenleri silmek.
Telefonun Şarjı Bitip Kapanması Zararlı mı? Telefonunuzun şarjı tamamen bittikten sonra kendiliğinden kapanması, genellikle zararlı değildir. Ancak bu sık sık yaşanıyorsa, batarya ömrünü kısaltabilir.
iPhone nasıl şarj edilmeli? Apple pilin yüzde 80'e kadar doldurulmasın ömrünü uzatmada etkili olacağını belirtiyor. Bu konuda tercih tamamen kullanıcıya bırakılıyor.
Orijinal şarj aleti ve şarj kablosu kullanmalısınız. Şarjınız tamamen dolduktan sonra, saatlerce telefonu şarjda bırakmamalısınız. Telefonunuzun şarjı tamamen bitmeden telefonunuzu şarja takmalısınız. Pil tasarrufu modunu sürekli açık tutmamalısınız.
Kilitlenmiş Android telefonu kurtarma modunda açmak için; Power (açma kapama) ve Ses Açma tuşuna aynı anda bir süre basmak gerekiyor. Telefon kurtarma modu ile açıldığında yine ses düğmeleri kullanılarak ” sistemi yeniden başlat ” seçeneği üzerine gelip, yine power düğmesine basılarak telefon yeniden başlatılabilir.
Birçok durumda, cep telefonu, yüklenen kötü amaçlı veya zararlı bir uygulama nedeniyle otomatik olarak yeniden başlatılır. Telefon birkaç dakikalığına da olsa işletim sistemine girmenize izin veriyorsa, Ayarlar -> Uygulamalar' a gidip son yüklediğiniz tüm uygulamaları kaldırarak başlayabilirsiniz.
Eğer telefon darbe almamış ve su ile temas etmemiş ise; aynı zamanda telefonun ışığı yamıyor ve bildirimler gelmiyor ise bataryanın bozulmuş olmasından şüphelenilmelidir. Bataryanın değiştirilmesinden başka seçenek bulunmamaktadır.
Uygulamalar, ekran parlaklığı, WİFİ durumu, konum bildirimi, titreşim durumu ve pil ömrü gibi nedenlerden dolayı telefonun şarjı bitebiliyor. Uygulamaların kullanım sıklığı ve arka planda çalışma durumu, telefonun şarjını yakından etkiliyor.
Tam dolu şarj, pil performansı için olumlu bir şey değil. Ayrıca pilin tamamen bitmesini beklemeniz de doğru değil. Kısacası pilin ne tam dolu ne de tam boş olmaması gerekiyor. Pilden en yüksek verimi alabilmek için genelde şarjını %50'nin üzerinde tutmanız gerekir.
Buna göre 2023 yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye'de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. 2023 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 117 TL yerine 260 TL maktu ÖİV alınacak. IMEI kayıt harcı ise 2732 TL'den 6091 TL'ye çıkarıldı.
Kaçak telefon ne demek? Bu telefonların, ülkemizde 2 yıl üretici ya da ithalatçı garantili olarak satılan modellerden ne farkı var? Aslında temel olarak bu telefonların donanım yönünden ülkemizde satılan cihazlardan bir farkı bulunmuyor. Aradaki tek fark bu telefonların ülkeye kaçak yollarla sokulmuş olması.
iPhone kapalıyken şarja takıldığında, ekran üzerinde şarj simgesi belirebilir. Şarj Simgesi: Kapalı bir iPhone, şarja takıldığında genellikle bir şarj simgesi gösterir. Bu simge, cihazın şarj olduğunu belirtir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri