Web arayüzünde, lütfen Gelişmiş -> Kablosuz -> Kablosuz ayarlar -> güvenlik türünü WPA2-PSK olarak değiştirin -> ayarı bitirmek için kaydet düğmesine tıklayın.
İlk olarak, bağlanmak istediğiniz ağın modemi için oturum açın. Ardından modemdeki kablosuz ağlar sekmesine gidin. Kablosuz ağlar sekmesinde, ağın şifreleme türünü içeren bir bölüm göreceksiniz. Parçayı WEP veya WPA'DAN WPA 2'ye değiştirin.
WPA2/WPA3 Geçici, WPA3 Kişisel protokolünü destekleyen aygıtlarda bu protokolü kullanan, eski aygıtlarda ise bunun yerine WPA2 Kişisel (AES) protokolünün kullanılmasına izin veren karma bir moddur. WPA2 Kişisel (AES), daha güvenli modlardan birini kullanmanız mümkün olmadığında iyi bir seçenektir.
WPA2, kablosuz ağ trafiğini şifrelemek ve güvenliğini sağlamak için kullanılır. AES, güçlü bir blok şifreleme algoritmasıdır ve 128-bit veya 256-bit anahtar uzunluğuyla çalışabilir. Bu, saldırganların ağ trafiğini dinleyerek veya şifreleri kırarak verilere erişmelerini önleyen daha güvenli bir şifreleme yöntemidir.
İlgili 21 soru bulundu
WPA2 (Wi-Fi Protected Access) Kablosuz Korumalı Erişim Şifreleme Türü; Şuan hala kullanımımız da bulunan en güvenilir kablosuz ağ şifrelemesidir. TKIP'den, hem gizlilik hem de bütünlük açısından korunmasında önemli ölçü de güçlüdür.
WPA2 veya açılımıyla Wi-Fi Protected Access 2, kablosuz bağlantılar üzerinde güvenliği sağlayan ve aktarımların şifrelenerek gerçekleşmesine yardımcı olan bir güvenlik protokolüdür. Şuan için Wi-Fi güvenliği konusunda en çok tercih edilen ve en az güvenlik zafiyetine sahip olan şifreleme türüdür.
WPA2 nedir? 2004 yılında sunulan WPA2, WPA'nın yükseltilmiş bir versiyonuydu. WPA2 Robust Security Network (RSN) mekanizmasına dayanır ve iki modda çalışır: Erişim için paylaşılan bir parolaya dayanan ve genellikle ev ortamlarında kullanılan Kişisel mod veya Önceden Paylaşılan Anahtar (WPA2-PSK).
Ağ ayarlarınızı sıfırlayın
iOS veya iPadOS 15 ya da sonraki bir sürümünü kullanıyorsanız Ayarlar > Genel > [Aygıtı] Aktar veya Sıfırla > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla'ya dokunun. iOS veya iPadOS 14 ya da önceki bir sürümünü kullanıyorsanız Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla'ya dokunun.
Özel Wi-Fi adresleri hakkında
iOS 14, iPadOS 14 ve watchOS 7 sürümlerinden itibaren aygıtınız, her Wi-Fi ağında farklı bir MAC adresi kullanarak gizliliği artırır. Bu benzersiz MAC adresi, aygıtınızın yalnızca o ağda kullandığı özel Wi-Fi adresidir.
WPA2, WEP veya WPA'dan hala daha güvenli olarak kabul edilir.
Wi-Fi Protected Access (WPA / WPA2), kablosuz bağlantılar üzerinde güvenliği sağlayan ve aktarımların şifrelenerek gerçekleşmesine yardımcı olan bir güvenlik protokolüdür. Şu an için Wi-Fi güvenliği konusunda en çok tercih edilen ve en az güvenlik zafiyetine sahip olan şifreleme türüydü.
"Arayüz" alanında [Konfigürasyon]'u ve ardından [Kablosuz LAN Ayarları]'nı tıklatın. "İletişim Modu"nda [Altyapı Modu]"nu seçin. Kullanmak istediğiniz erişim noktasına göre [SSID]'de alfanümerik karakterleri (a-z, A-Z veya 0-9) girin. "Güvenlik Metodu"nda [WPA]'yı seçin.
-Tüm adımları uygulamanıza rağmen Wi-Fi ağına bağlanma sorunu yaşıyorsanız Ayarlar > Genel > Sıfırla'ya gidin ve Ağ Ayarlarını Sıfırla seçeneğine tıklayın. Bu işlem sonrasında o ağa dair tüm bilgiler silinmiş/sıfırlanmış olacak. Tekrar bağlantı kurmayı deneyin.
WPA2 ve WPA3, her bağlantıda kimlik doğrulaması yapar ve kablosuz gönderilen verilerin gizliliğini sağlamak için 128 bit AES şifrelemesi sunar. Bu, kullanıcılara bir Wi-Fi ağ bağlantısı üzerinden iletişimde gönderilip alınan verilerin korunacağına ilişkin en üst düzeyde garanti sağlar.
Operatörünüz izin veriyorsa, aşağıdaki konumlardan birinde APN ayarlarınızı görüntüleyebilirsiniz: Ayarlar > Hücresel > Hücresel Veri Ağı Ayarlar > Mobil Veri > Mobil Veri Seçenekleri > Mobil Veri Ağı
Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil: Bilgileriniz ve ayarlarınız silinir. iPhone yeniden ayarlanıncaya dek kullanılamaz. Ağ Ayarlarını Sıfırla: Ağ ayarlarını sıfırladığınızda daha önce kullanılan ağlar ve bir konfigürasyon profili tarafından yüklenmemiş VPN ayarları silinir.
Tüm Ayarları Sıfırla: Ağ ayarları, klavye sözlüğü, konum ayarları, gizlilik ayarları ve Apple Pay kartları da dahil olmak üzere tüm ayarlar silinir ve saptanmış değerlerine döndürülür.
WPA2-PSK (AES): Günümüzde en güvenli seçenektir. Uyumluluk sorunu yaşanmadığı takdirde kullanılması gereken protokoldür.
Kablosuz ağ simgesine tıklayın. Kablosuz Özellikleri'ne gidin. Güvenlik sekmesini açın. Karakterleri Göster'i seçtiğinizde ağ güvenlik anahtarınızı görebileceksiniz.
WPA3 protokolü, WPA2'ya kıyasla daha yüksek güvenlik seviyesine sahiptir. WPA3 protokolünde WPA3-Personal ve WPA3-Enterprise olmak üzere iki tür çalıştırma modu kullanılabilir. WPA3-Personal (WPA3-PSK) modunda 128-bit veri şifreleme sağlanırken WPA3-Enterprise (Suite B) modunda 192-bit veri şifreleme sağlanmaktadır.
"Kablosuz" sayfasında, kablosuz ağ adını (SSID) ve güvenlik veya şifreleme türünü (örneğin; WEP, WPA, WPA2 veya WPA/WPA2) göreceksin. Güvenlik seçeneklerinin yanında, "Parola" veya "Şifre" alanını görmelisin. Bu senin kablosuz şifrendir.
WPA2 güvenlik sistemine sahip olan bir modemin şifresini kırmaksa biraz daha zorlu ve uzun bir süreç. Yani kısacası, evet Wi-Fi şifreleri kırılabilir. Ücretsiz olarak internet erişimine sahip olmak isteyen kullanıcıların merak ettikleri bu durum, YouTube ekibimizin de dikkatinden kaçmadı.
Kişisel WPA
Tüm kablosuz ağ cihazları kimlik doğrulama yaparken aynı 256 bitlik şifreyi kullanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri