Karıncaların evinize girdiği bölgelere biber serpin. Bu karıncalardan kurtulmaya yardımcı olacak. Kırmızıbiber veya karabiber karıncalar tarafından nefret edilir. Ayrıca, bir biber ve su çözeltisi hazırlayabilir ve giriş alanlarına yakın bir yere püskürtebilirsiniz.
Sprey şişesinin içine su, sirke ve limon suyu ekleyin. Günde bir kez karışımı karıncaların geldiği yerlere sıkın. Bir süre sonra karıncaların kaçtığını göreceksiniz. Eğer evinizin belli bir bölgesine karıncalar akın etmişse su yardımıyla onları kaçırabilirsiniz.
* Karıncaların koku duyuları çok hassastır ve bazı kokular onları çok rahatsız eder. Bu malzemelerle hazırlayacağımız spreyleri onların kullandıkları yollara sıkarsak, karıncalar uzaklaşır: Nane yaprağı, lavanta yağı, karanfil, defne yağrağı, sarımsak, limon suyu, kahve telvesi, sirke.
Sirke, karıncaların vücutlarındaki kokuları nötralize eder ve karıncaların yemeklerine erişimini engeller. Bunların dışında tarçın tozu, kaya tuzu ve biberiye yağı gibi doğal karınca ilacı türevleri de sıralanabilir.
Karıncalar un ve tarçından hoşlanmaz ve içlerinden geçemez. Bu nedenle, tezgahınızda gezinen karıncalar gördüğünüzde yüzeye tarçın ve un serpebilirsiniz. Ayrıca mutfak ve kiler raflarınıza da un ya da tarçın koyabilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Evde karınca çıkması, ev ortamının yeterince temiz olmadığının bir işaretidir. Karıncaların eve yerleşmesinin tek nedeni ev ortamının temiz olmaması değildir. Mutfak gibi yemek yapılan alanlardaki yemek kırıntıları da onların eve girişleri üzerinde etkilidir.
Karıncalar koloniler halinde, iş birliğine dayalı olarak yaşar. Kolonideki bazı karıncaların görevi de yiyecek bulmak ve yuvaya taşımaktır. Evlerimiz de onlar için eşi bulunmaz besin kaynaklarıdır. Bu nedenle karıncalar, evlerimize girerler; ulaşabildikleri kaynaklardan su ve gıda temin eder, yuvalarına taşırlar.
Çünkü karıncalar şekerden ve şekerli gıdalardan ne kadar hoşlanırsa tuzdan, karabiberden, kırmızı acı biberden, naneden, tarçından ve karanfilden o kadar hoşlanmazlar! Başka bir deyişle bu baharatları karıncaların yuva girişlerine ya da onların yollarına serpmek, karınca kovucu yöntem olarak değerlendirilebilir.
Eğer mutfağınızın neredeyse her yerinden karınca çıkar hale geldiyse daha etkili sonuç almak için derince bir tencerede su kaynatın ve içine bolca nane yağı ekleyip buharlaşmasını bekleyin. Nane yağı kokusu tüm mutfağınızı sarsın, karıncalar da yavaşça uzaklaşsın.
Karınca sorununa en etkili çözümlerden birisi olan Detan karınca ilacı hem açık hem de kapalı alanda güvenle kullanılabiliyor. Belli dönemlerde evleri ve mutfakları istila eden karıncalara karşı geliştirilmiş Detan karınca ilacı, karınca sorununu tamamen ortadan kaldırıyor.
Çamaşır suyu ile karıncaların gezdiği yerleri silerseniz karıncaların yollarını kaybetmelerini sağlarsınız. Eğer mutfağınızda çamaşır suyu kullanmak istemiyorsanız sirke kullanabilirsiniz. Sirke de karıncaları uzaklaştıran en etkili yollardandır.
Karışımı hazırlamak için yarım bardak pudra şeker ile yarım bardak karbonatı karıştırıp evin çeşitli noktalarına dökün. Bu yöntem bir hafta içerisinde tüm karıncaların yok olmasını sağlayacak.
Bu toprak cüzdanda taşınırsa bolluk getirir (K.18). - Karınca bolluk, bereket ve çalışkanlık anlamında yorumlanır. Evde gizli bir köşede veya çantada karınca toprağı taşımak bereket getirir (K.7, K.41, K.53). - Karınca duası alınır ya da elle yazılır, cami imamına yazdırılır.
Eğer karıncalar çok fazlaysa, bir tencerenin içerisine su doldurun ve içerisine bolca nane yağı ekleyin. Suyu orta ateşte kaynatın. Su buharlaşmaya başladıkça nane kokusu tüm mutfağı saracak, karıncalar ise uzaklaşacaktır.
Nane, karıncaları ve sivrisinekler gibi diğer böcekleri kovmada çok etkili olabilen doğal bir böcek kovucudur. 10 ila 20 damla nane uçucu yağını 2 su bardağı suyla karıştırın. Karışımı evinizin süpürgeliklerine ve pencerelerine püskürtün.
Karıncaya kesin çözüm için yarı yarıya olacak şekilde su ve beyaz sirke karıştırılır, yüzeyler bu su ile silinir. Kaynar Su: Karınca deliklerine kaynar su dökerseniz, kolonide yer alan karıncaların büyük kısmını öldürecektir.
2 su bardağı suyun içerisine 1 bardak elma sirkesi koyun. Sprey şişesine koyduğunuz bu karışımı iyice çalkalayın ve karıncaların geçtiği ya da çokça göründüğü yerlere sıkın. Sirkenin kokusunu sevmeyen bu canlılar evinizi yavaşça terk edeceklerdir.
Karıncaların evinizde olmasına sebep olabilecek en önemli üç neden yiyecek, nem ve bitkilerdir. Yiyecek: Karıncaların şekerli yiyeceklere olan düşkünlüğünü bilmeyenimiz yoktur. Bu nedenle, yerlerde şekerli yiyeceklerin ve diğer yiyecek maddelerinin bulunmaması ve temiz tutulması çok önemlidir.
Ayrıca bazıları “üç İhlas, Felak ve Nas" surelerini bir kağıda yazdıkları ve ardından da “Neml suresinin 18. ayetinde yer alan “ya eyyuhe'n-nemlu'dhulû mesakinekum = Ey karıncalar, yuvalarınıza giriniz!” cümlesini okuduğunu ve karıncaların evi terk ettiği bildirilmiştir.
KARINCA EN ÇOK HANGİ AYLARDA GÖZÜKÜR? Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım aylarında.
Dünya'nın en temiz hayvanlarından biri de karıncalardır. Karıncalar sürü halinde yaşarlar. Oldukça fazla türü bulunmaktadır. Formicidae familyasına mensup olan Karıncaların sayısı dünyada da oldukça fazladır.
Tarçın, Limon ve Karanfil
Bir bardak suyun içine biraz toz tarçın ekleyerek karıncaların geçtiği yerlere sürebilirsiniz. Bu işlemi tarçın yağı, limon yağı veya karanfil yağıyla da gerçekleştirebilirsiniz. Daha etkili sonuçlar için birkaç malzemeyi de karıştırabilirsiniz.
Deprem tahmincisi karıncalar
Karıncalar üzerinde yapılan bir araştırma, bu küçük canlıların 2''den büyük depremleri önceden algılayıp yuvalarının dışına çıktıklarını ortaya koydu.
Karıncalardan kurtulmak için öncelikle eve nereden giriş yapıldığı bulunmalıdır. Karıncalar en çok pencereden, boşluklardan, duvarların çatlaklarından ve giriş kapılarından evlere girer ve belirli bir yolu takip ederek yuvalarına yemek taşır. Oluşturdukları bu yol üzerinde bazı izler bırakırlar.
Tarçının feromon hormonuna etkisinin benzersiz gücü, evlerdeki karınca istilası sorununu çözmeye yeter. Nasıl kullanılmalı? Tarçının her türünü kullanabilirsiniz; çubuk, toz veya esans yağı fark etmez. Karıncaların hükmü altına giren bölgeye serpiştirerek uygulayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri