IPSec, bir ağ üzerinden güvenli bağlantılar kurmak için bir dizi iletişim kuralı veya protokolüdür. İnternet Protokolü (IP), verilerin internet üzerinde nasıl dolaşacağını belirleyen ortak bir standarttır. IPSec, protokolü daha güvenli hale getirmek için şifreleme ve kimlik doğrulama işlevleri ekler.
IPsec VPN, IP katmanında veri güvenliğinin sağlanmasına yönelik bir çerçeve ortaya koyar, bu güvenliği sağlamak için IP ağ paketlerinin kimlik doğrulaması ve şifrelenmesi yoluyla tasarlanmış protokolleri ifade eder.
Modeminizin arayüzüne giriniz. "Genel Ağ" bölümünden "IPSec VPN" kısmına giriniz "Yeni Bağlantı Ekle" butonuna tıklayınız. Gelen IPSec Ayarları sayfasından IPSec Bağlantı Adını, "Uzak IPSec Ağ Geçidi" olarak XLog Firewall 'ınızın Dış IP adresini giriniz. VPN için ağ adresi Modemin LAN IP network adresi olacaktır.
IPSec ve SSL, sanal özel ağlarda veya VPN'lerde kullanılan en popüler iki güvenli ağ protokolü paketidir. Bu protokoller, aktarım sırasında verilerin şifreleme yoluyla güvenliğini sağlamak için tasarlanır. Her iki paket kendine özgü güvenlik avantajlarının yanı sıra benzersiz güvenlik risklerini de beraberinde getirir.
VPN hizmeti, bir filtre görevi görerek verilerinizi bir uçta okunamaz hale getirirken diğer uçta yalnızca deşifre edilmesini sağlar. Bu da ağ bağlantınız güvenlik ihlaline uğrasa bile kişisel verilerin kötüye kullanımını önler. Ağ trafiği artık saldırılara açık değildir ve internet bağlantınız güvendedir.
İlgili 38 soru bulundu
Güvenilir olmayan bir VPN uygulaması nedeniyle virüslere maruz kalabilir, kişisel bilgileriniz çalınabilir, hatta cihazınız yasal olmayan işlemler için kullanılabilir. Bir VPN sunucusuna bağlandığınız andan itibaren artık o sunucunun sizin adınıza internet bağlantınızı yönetmesine izin vermiş olursunuz.
Sanal özel ağların yasa dışı olduğu bir ülkede değilseniz sorun yaşamadan VPN kullanabilirsiniz.
Genel olarak VPN, ağdaki bir VPN ana bilgisayarı tarafından çalıştırılan özel olarak yapılandırılmış bir uzak sunucu aracılığıyla IP adresinizi gizler.
IPsec genellikle VPN'leri kurmak için kullanılır ve IP paketlerini şifreleyerek ve paketlerin geldiği kaynağın kimliğini doğrulayarak çalışır. IPsec, şifreleme, şifre çözme ve kimlik doğrulama için kullanılan kriptografik algoritmaları tanımlayan protokolleri içerir.
VPN, internet üzerindeki çevrimiçi bağlantılarınızı ve etkinliklerinizi korumak için kullanabileceğiniz yöntemlerden biridir. Ancak, tüm internet tabanlı hizmetler gibi VPN'ler de hacklenebilir.
Bugün Türkiye'deki tüm yabancı şirketler, yurtdışındaki merkezlerine bağlanmak için VPN kullanır. Yanısıra Türkiye içinde de çok şubeli firmalar ya da yurtdışında ofisleri olan firmalar tarafından da kullanılır. Bunları bayili şirketler, bütün bankalar, noterler gibi sıralayabiliriz.
Ayrıca SSL VPN (Secure Sockets Layer Virtual Private Network), “Güvenli Yuva Katmanı Tabanlı Sanal Özel Ağ” olarak tanımlanır. Kurum ağlarına uzaktan erişmek ve bilgi paylaşımını kolaylaştırmanın yanı sıra, kaynakların kullanımı açısından maliyeti düşürerek verimin artması amaçlanmıştır.
Microsoft L2TP/IPSec sanal özel ağ (VPN) istemcisi için varsayılan şifreleme ayarlarını açıklar. Ağ bağlantısı yoksa Yönlendirme ve Uzaktan Erişim hizmetinin başlatılmadığını açıklar.
Birçok farklı türde VPN bulunmaktadır. En yaygın VPN'ler PPTP VPN, Site-to-Site VPN, L2TP VPN, IPSec, SSL, MPLS VPN ve Hybrid VPN'dir.
En temel anlamıyla internete gerçek IP adresiniz gizlenip, farklı bir IP adresi üzerinden bağlanmanızı sağlayan hizmettir. VPN, bağlantınızı güvenli hale getirir ve herhangi bir ağa bağlanırken bağlantınızı şifreleyerek kimliğinizin tespit edilememesini de sağlar.
SSL VPN teknolojisi ile yapılabilecek genel uygulamalar içinde; e-posta, dosya paylaşımı, dosyalara uzaktan erişim ve uzaktan sistem yönetimi bulunur. Bu teknoloji ile dünyanın her yerinden istenilen dosyalara ve uygulamalara oldukça güvenli bir şekilde erişilebilir.
VPN sağlayıcısı için Windows (yerleşik) seçeneğini belirleyin. Bağlantı adı kutusunda, tanıyabileceğiniz bir ad girin (örneğin, Kişisel VPN). Bu, bağlanırken arayacağınız VPN bağlantısı adıdır. Sunucu adı veya adresi kutusuna VPN sunucusunun adresini yazın.
VPN yönlendirici, VPN'e doğrudan bağlanmak için değiştirilmiş bir yönlendiricidir. Bu kabiliyet, yönlendiricinin VPN korumasını yönlendiriciye bağlanan her cihaza uygulamasını sağlar.
Kısaca, bir VPN kullanmak: Özel bilgilerinizi korur. Paylaştığınız bilgiler sizin tercih ettiğiniz ülkedeki VPN sunucularında muhafaza edilir ve bu nedenle, sizinle bağlantılı değildir. Yasal VPN hizmetleri aramalarınızı kaydetmez ve hiç kimse hangi siteleri ziyaret ettiğinizi bilemez.
Bu sorunun cevabı "Evet'dir". Kullandığınız Proxy veya VPN servisi IP adresinizi kayıt altına alır.
Yani, aynı modemin internet bağlantısına aynı anda bağlı bulunan cihazların tamamının IP adresi aynı olacaktır. Dolayısıyla, bu IP adresi ile yapılan internet çıkışının hangi cihaz tarafından gerçekleştirildiğinin tespitinin, yalnızca IP adresine bakılarak bulunması mümkün değildir.
Diğer bir deyişle,VPN (Virtual Private Network – Sanal Özel Ağ) ve DNS (Domain Name System) gibi alternatif erişim yollarını kullanan kullanıcılara herhangi bir yasal yaptırım getirmiyor.
VPN programları ya da siteleri kullanmak bunlarla erişim sağlamak, VPN programı sahibi olmak da suçlu yapmaz. VPN programları özel bir ağ bir ülkeden giriş yapmanızı sağlar bu durumu kötüye kullanmak kullanıcın nezihinde olan bir durumdur. Yasaklı site sahibi olmak birebir ceza sebebidir.
Akıllı telefon VPN uygulamaları, internet aktivitelerinizi korumanın güvenli bir yoludur. Telefon kullanımınızda tonla kişisel bilgi gönderildiğinden hacker'lar bu verileri hedeflemeyi sever.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri