Buğday çimi suyu vücudumuzdaki civa, aliminyum gibi zehirli ağır metalleri temizler, TV, bilgisayar ve telefonlardan aldığımız radyasyonun etkisinin azalmasını sağlar. Buğday çimi suyu sindirime yardımcı olur ve kolonu temizler. Bu yüzden detoks programlarında da mutlaka yer almalıdır.
Maksimum fayda için sabah aç karnına içilen bir bardak su sonrası aç karnına içilmesi ve üzerine 10-15 dakika bir şey yenmemesi önerilir. Sabah erken içilmesi mümkün değilse sabah yerine öğle yemeğinden önce yine aç karnına içilebilir.
Hem antioksidandır, hem anti-aging etkilidir. Sindirimi destekler, gaz ve şişkinlik gibi sorunları giderir. Diş sağlığını destekler. Ve en önemli etkilerinden biri olarak; bağışıklık sistemini güçlendirir.
Buğday çimi; toz haline getirilmiş kapsüllerde, sıvı süspansiyonlarda, toz halinde veya taze suyu sıkılarak tüketilir. Buğday çimi suyu, popüler bir içecektir. Sadece taze olduğunda ve biçilip hemen ardından aç karnına alındığında sağlığa yararlı olduğu düşünülmektedir.
Topraktan Gelen Yemyeşil Tazelik Buğday Çimi Suyu
Adeta yoğunlaştırılmış bir vitamin ve mineral kaynağı olan bu gıda, genellikle suyu çıkartılarak tüketilir. Birçok faydalı sebze gibi buğday çimi suyunun da tadı bazılarına hoş gelmeyebilir.
İlgili 33 soru bulundu
Kilo problemi çeken kadınların uzak durduğu un ve ekmeğin temel kaynağı olan buğday, çimlendirilip suyu içildiğinde kilo verdiriyor. İçerdiği yüzde 70 klorofille protein ve yüksek oranda B1, B6, B12, C, E, K vitaminlerini barındıran buğday çimi suyu, antiseptik temizleme özelliği sayesinde doğal detoks sağlıyor.
Buğday Çimi Suyu Tarifi
Tohuma yakın bir şekilde keseceğiniz iki, üç bardak kadar buğday çimi ile 2- 2 buçuk shot bardağı buğday çimi suyu çıkarmak mümkün. Buğday çimi suyunu elde etmek için kesme işleminden sonra bıçaksız bir alet yardımı ile sıkmanız gerekiyor.
lik taze sıkılmış buğday çimi suyu kavanozlarının iki tanesini ilk iki günlük kullanım için buzdolabına, geri kalanı derin dondurucuya koyun.
Buğday çimi suyunun diş çürümesini önlediği, yüksek tansiyonu ve artrit (iltihaplı eklem romatizması) ağrısını azalttığı, kronik yorgunluk sendromu şikayetlerini azalttığı ve soğuk algınlığını önlediği, hemoglobin üretimini artırdığı, diyabet ve enfeksiyonlar da dahil pek çok rahatsızlığa iyi geldiği iddia edilmektedir ...
Bileşimi. Buğday çimi iyi bir Potasyum, çok iyi lif, Vitamin A, Vitamin C, Vitamin E, Vitamin K, Ribofilavin, Niacin, Vitamin B6, Pantotenik Asit, Folik Asit, Krom, Çinko, Selenyum, Demir, Manganez, Bakır, kaynağıdır.
Bu nedenle buğday ürünlerine alerjiniz varsa buğday çiminden de uzak durmanız önerilir. Ayrıca çölyak hastalığınız varsa da buğday çiminden uzak durabilirsiniz çünkü hem çölyak hastalığı hem de gluten intoleransı buğday çimi tüketiminde sıkıntı doğuruyor.
Buğdayda bulunan lifler sayesinde tüketildiği zaman bağırsakların çalışmasını hızlandırır ve kabızlığı önler. Buğdayda bulunan kalsiyum, çinko ve demir vücuda iyi gelir. Buğday bağırsak ve rektum kanserini önler. Selenyum açısından zengin olan buğday cildi besler ve cildin esnekliğini arttırır.
Organik Buğday Çimi Tozu Tüketimi
Organik buğdaya çimi tozu tüketiminde tercihen 1 bardak limonlu sui le tüketebilir ya da sebze suları, smoothielere de ilave edebilirsiniz. Önerilen farklı seçimler ile sabah kahvaltılarından önce aç karna tüketmeniz daha çok tavsiye edilir.
Buğday çimi suyu, cildinizin sağlıklı ve canlı kalması için gerekli olan vitaminler, mineraller ve antioksidanlara sahiptir. Buğday çimi suyu, sadece cilt enfeksiyonlarını tedavi etmekle kalmayıp, cilt lekelerinden ve yara izlerinden kurtulmanıza yardımcı olur.
Süzülerek bir şişeye alınır ve buzdolabında saklanır. Her gün 250-500 ml içilebilir ve 3 gün içerisinde tüketilmesi önerilir. Kavonozda kalan buğday filizlerinin üzerine bu defa 1 lt içme suyu ilave edilerek 2 gün süre bekletilerek 2′inci parti buğday şırası elde edilir.
Buğdayda B gurubu vitaminleri ile bir mik- tar E vitamini bulunur, C ve D vitaminleri bu- lunmaz.
İltihaplı romatizmanın sebep olduğu eklem sertleşmelerini ve ağrılarının önlenmesinde balık yağı etkili olmaktadır. Günde 1-2 diş sarımsağın küçük parçalar halinde doğranıp su ile yutulması da yine iltihabın atılmasına yardımcı olmaktadır.
Tencere içerisine yıkanmış 1 çay bardağı aşurelik buğday ve üzerine 2 parmak ölçüsünü geçecek miktarda soğuk su konulacak ve tencerenin kapağı kapatılacak. Tencerede buğdayın ıslanması için en az 8 saat bekletilecek ve süre bitiminde süzülecek.
Kanın oksijen taşıma kapasitesini arttırır, Mide ve bağırsakların düzgün çalışmasını sağlar, Yüksek oranda lif içerdiği için metabolizmayı hızlandırır. ANTİ -AGİNG ve ANTİOKSİDAN özelliği gösterir.
Bağışıklığı güçlendirici ve kanseri önleyici etkileri vardır. Hücreleri yenilediği için kanser tedavisnde kullanılan bir üründür. Ispanaktan daha çok demire sahip olduğu için anemi (demir eksikliğine bağlı kansızlık) hastalarının kullanması tavsiye ediliyor. Başta magnezyum olmak üzere çok çeşitli mineraller içeriyor.
Aç ya da tok karnına fark etmeden su ile seyrelterek günde 1 ya da 2 defa tüketebilirsiniz. Ilık suya 2 tatlı kaşığı buğday çimi sirkesi eklemek yeterlidir.
Çimen üzerinde otların büyüdüğü ve ziraat amaçlı kullanılmayan bir alan. Çoğunlukla bahçelerde ve parklarda hoş görünüşünden dolayı ya da üzerinde spor yapma amaçı ile stadyumlarda ve golf alanlarında yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri