eleman.net verilerine göre, İş Analisti 2023 yılında ortalama 34.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda İş Analisti , Temmuz 2023 yılında ortalama 34.200 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 27.720 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Nasıl İş Analisti Olunur? Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren; Bilgisayar, Matematik, Endüstri ve İşletme Mühendislikleri ile Yönetim Bilişim Sistemleri veya İstatistik bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir.
Analist Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Çalışılacak alana göre analistin eğitimi de değişir. Genellikle üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren; İktisat, İşletme, Yazılım Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, İstatistik ya da Kimya Mühendisliği gibi bölümlerden mezun olanlar arasından analistler seçilir.
İş analisti, veri analizi yoluyla süreçleri, ürünleri, hizmetleri ve yazılımları iyileştirmede işletmelere rehberlik etmeye yardımcı olur. Analistler finans, bankacılık, sigorta, telekom, kamu hizmetleri, yazılım hizmetleri, hükûmet vb. gibi farklı sektörlerde çalışır.
İş analisti olmak için gerekenler şu şekilde sıralanabilir: İşletme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, Matematik Mühendisliği veya Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmak. Analiz metotlarına hakim olmak. SQL bilgisine sahip olmak.
İlgili 28 soru bulundu
Sektördeki İş Analistleri çoğunlukla İşletme Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, Endüstri Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, İstatistik veya Bilgisayar Mühendisliği gibi bölümlerden mezunken, farklı bir bölümden mezun olmuş kişilerde kendini geliştirmesine bağlı olarak İş Analisti olabilir.
Yazılım Uzmanı olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Yazılım Uzmanı maaşı 2023 verilerine göre ortalama 36.200 TL civarındadır.
İş zekası analisti; analiz edilmesi gereken çok fazla bilginin bulunduğu şirketlerde planlama, kârlılığın arttırılması ve maliyetlerin azaltılması gibi farklı hedeflerle ilgilenen kişidir. Pozisyon adı iş zekası analisti, uzmanı veya mühendisi olarak değişiklik gösterse de görev olarak aynı işi üstlenirler.
Etkili bir analist olmak yazılım projelerinde çok fazla önemlidir. İş analisti denince, SDLC, SLA, Agile, Scrum, Yazılım Teknolojileri, Test, İş Modeli, Müşteri, Proje Yönetimi, İletişim Becerileri gibi birçok konu akla gelmektedir.
İş analistleri test senaryolarını gözden geçirebilirler. Test koşturma faaliyetlerinde test ekiplerine yardımcı olabilirler. Ancak test stratejisinin belirlenmesi, testlerin tasarlanması, senaryoların oluşturulması tamamen test analistlerine ait bir görevdir.
IIBA ECBA, CCBA, CBAP ve CBATL iş analisti sertifika programları şuan iş analizi alanındaki en önemli uluslararası sertifikasyon programlarıdır.
SAP İş Analisti, işletmelerin SAP yazılımını kullanarak iş süreçlerini optimize etmelerine yardımcı olan bir profesyoneldir. Bu kişi, işletmenin ihtiyaçlarını analiz eder, SAP sistemlerini kurar ve yönetir, kullanıcıları eğitir ve sistemdeki sorunları çözer.
Kıdemli İş Analisti Olmak İçin Gerekenler
Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren bilişim sistemleri, iktisat, endüstri ve ekonomi gibi bölümlerinden mezun olanlar kıdemli iş analisti olarak görev yapabilir. Sayısal yönü güçlü olan kişiler, sektörde gerekli tecrübeye eriştikten sonra kıdemli iş analisti olabilir.
Analist yazılımcılar da üzerinde çalıştıkları projenin yazılımında çıkan problemlere yönelik çözümler üretmek ile görevlidir. Analist yazılımcılar projelerde ürün yönetimi ve geliştirme ekipleri başta olmak üzere çalıştıkları firmalardaki diğer ekipler ile iş birliği içerisinde çalışmaktadır.
Python Developer olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Python Developer maaşı 2023 verilerine göre ortalama 33.500 TL civarındadır.
eleman.net verilerine göre, Beyin Cerrahı 2023 yılında ortalama 112.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Beyin Cerrahı , Temmuz 2023 yılında ortalama 112.700 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 96.800 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
eleman.net verilerine göre, Bilişim Teknolojileri Uzmanı 2023 yılında ortalama 32.800 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Bilişim Teknolojileri Uzmanı , Temmuz 2023 yılında ortalama 32.900 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 26.400 TL maaş alıyordu.
26 bin 654 lira olan 1-4 dereceli öğretmen maaşına Ocak 2024'te 3 bin 988 lira zam gelecek ve maaşları 30 bin 652 liraya çıkacak. 29 bin 538 lira olan uzman öğretmen maaşına 4 bin 431 lira zam gelecek ve uzman öğretmen maaşları 33 bin 969 liraya yükselecek.
Kamu sektöründe çalışan eczacıların maaşları, Devlet Personel Başkanlığı tarafından belirlenen maaş skalasına göre belirlenir. Bu skalaya göre, 2023 yılı itibarıyla en düşük maaş 19.583 TL, en yüksek maaş ise 48.000 TL arasında değişebilir.
Yapılan 2023 Ocak itibariyle uzman Doktor maaşı 15,980 TL'den 24.743 TL'ye; pratisyen Doktor maaşı ise 15,263 TL'den 19.079 TL'ye yükselmişti. 1/4 derecesinde çalışan bir uzman doktorun mevcut maaşı 39.872 liradan Temmuz ayında yapılan zam ile birlikte 54.959 lira oldu.
Analiz uzmanı olabilmek için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren İşletme, Sigortacılık, Matematik, İktisat, Endüstri Mühendisliği gibi bölümlerden mezun olmak gerekir. Bu bölümlerden mezun olduktan sonra çeşitli kurum veya kuruluşlarda analiz uzmanı olarak görev yapabilirsiniz.
İnsanların geleceğin popüler meslekleri üzerine araştırma yapmaya başlamalarının en temel nedeni de budur. Geleceğin popüler meslekleri serisinin bir numarasında ise Veri Analisti ve Veri bilimci gelmektedir.
İş analizi birkaç farklı bilimsel yöntemle yapılabilir. Bu yöntemler gözlem, anket ve mülakattır. İş analizi o şirkette fiilen çalışan kişilerin, söylem ve davranışlarını nesnel olarak ölçmeye dayalı bir şekilde yapılmalıdır. İş analizi işletmedeki her alan için ayrı ayrı yapılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri