Uygulandığı zeminin nem tutmasını ve neme bağlı olarak küf oluşumunu engellemektedir. Uygulaması bir hayli kolay olan ısı yalıtım boyası işçilik maliyetlerinizin azalmasına da yardımcı olacaktır. Ayrıca uygulandığı alanın kat sayısına bağlı olmak üzere %40 oranlarında enerji tasarrufu sağladığı kanıtlanmıştır.
Boya şeklinde ısı yalıtımı
Evet, mümkün. Burada dikkat etmen gereken, boya ile ısı yalıtımı, ısı mantolama malzemelerinin performansını karıştırmamaktır. Bunun anlamı, boya ile ısı yalıtımını, ısı iletkenlik özelliği belli bir kalınlıkta olan malzemelerin performansı ile ölçmemek.
Daha Güçlü ve Daha Uzun Ömürlü Yapılar. Isı yalıtımı, ısı hareketlerini ve buhar yoğuşmasını azaltır. Bu da, yapıda oluşabilecek nem, küflenme, donma, bozulma, demir aksamının çürümesi gibi korozyonların önüne geçerek yapının korunmasına yardımcı olur.
Açıklama: Boya malzemeleri ile ısı yalıtımı yapılmaz.
Isı, ses, su ve yangın yalıtımında mükemmel bir performans sağlar. Yoğunluğu oldukça düşüktür ve normal sıvalara göre 6 kat daha hafiftir. Hafifliğinin artısı binanıza fazladan yük yapmamış olması ve buna balı olarak deprem dayanımının artmasıdır. Isı yalıtım sıvasının ömrü binanınız ömrüne eşittir.
İlgili 43 soru bulundu
15.'si düzenlenen Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri'nde yılın en iyisi DYOTHERM ISOLTECO 110 seçildi. B2B Medya tarafından düzenlenen ödül töreninde Yılın Isı Yalıtımı Ürünü ödülü tüketiciler ve seçici kurul üyeleri tarafından DYO'ya layık görüldü.
Mantolama ömrü ne kadar diye merak ediyorsanız maksimum 10 senedir. Mantolama ömrü ne kadar diye merak ediyorsanız maksimum 10 senedir. Tabii bu firmaların malzemeleri hakkında verdiği garanti süresidir. Doğru malzemeler kullanarak doğru çalışma yaparak bu sürenin uzaması kesinlikle olur.
Hijyen noktasında boyalar rahatlıkla kullanılabilir. Antibakteriyel özellik barındırmaktadır. Sadece ısı değil aynı zamanda ses ve su yalıtımı özellikleri de bulunmaktadır. Uygulandığı zeminin nem tutmasını ve neme bağlı olarak küf oluşumunu engellemektedir.
– Kışın boyama uygulamasının süresine etki eden ilk önemli etken, düşük hava sıcaklığıdır. Özellikle derin alçı çekilmesi gerekilen alanlarda kuruma süresi, kışın yapılan boya işleminin oldukça gecikmesine sebep olmaktadır.
Boya filminin sıcaklığa dayanım özelliklerini kazanması için 20°C'de en az 24 saat beklenmeli veya 20 dakika ön kuruma işleminden sonra 170°C - 200°C sıcaklıkta 1 saat bekletilerek kürlenmesi sağlanmalıdır.
EPS bu 3 tip ısı yalıtım malzemesi içinde en ekonomik olanıdır. Isı yalıtım performansı en iyi olan, binanın duvarlardan nefes alması için su buharı geçirgenlik değeri düşük, su emme değeri ise standartların içinde bir malzemedir.
Expanded Polistren (EPS) Levhalar: Petrolden elde edilen, kapalı gözenekli beyaz renkli bir ısı yalıtım levhasıdır. Karbon takviyeli olanlar gri renktedir. Bünyesindeki gözeneklerde hareketsiz ve kuru hava bulunur. Bilinen en iyi ve ekonomik ısı yalıtım malzemesidir.
Isıya dayanıklı boya, genellikle 300°C ila 800°C arasındaki sıcaklıklara kadar koruma sağlar. Ancak, boya seçiminde üretici tarafından belirtilen sıcaklık aralığına dikkat etmek önemlidir.
Bu seçim kriterine göre üç tür malzeme vardır: UHT (Ultra Yüksek Sıcaklık), VHT (Çok Yüksek Sıcaklık) ve 1.200 ° F'ye kadar sıcaklığa dayanıklı fırın boyaları bunlardandır.
3- Boyanın en iyi şekilde saklanması için sabit bir sıcaklıkta boyayı güneş ışığından ve buzlanmadan uzak tutmak gerekir. Bir garaj ya da kulübe boya için idealdir. Eğer hava durumu ile ilgili endişeleriniz varsa boya evde, karanlık bir dolap içerisinde de saklanabilir.
Dış cephe boyası, kullandığınız boya türüne ve iklim şartlarına bağlı olarak 5 ila 10 yıl dayanabilir. Bu nedenle, yüzeyi düzgün bir şekilde hazırlayarak ve yeniden boyanan dış cephe tipine uygun bir boyaya yatırım yaparak kullanım süresini uzatabilirsiniz.
Su bazlı boyalar çok soğuk havalarda donarak pürüzlü bir görünüm ortaya çıkmasına neden olabilir. İçeriğinde su bulunmayan boya astarları ve yağlı boyalar ise çok soğuk havalara karşı direnç gösterir. Yalnızca, hava soğuk olduğu için boyanın kuruması normalden daha uzun sürer.
Boya yaptıktan sonra kuruması için serin ve kuru bir mekanda bekletin. Dışarıda kuruması gerekiyorsa sıcak, kuru bir gün seçin. İşe erken saatlerde sabah başlayın. Bu daha hızlı kuruma ve daha fazla sıcak hava şartlarından yararlanmak için zaman kazandıracaktır.
Dolayısıyla EPS ısı yalıtım levhaları ile yapılan mantolama, binanın nefes almasına engel olmaz; ilave olarak binanın ısı yalıtımını sağlarken, bina donatısını korur ve binanın ömrünü uzatır. Mantolamada kullanılan ısı yalıtım levhalarının sağlığa zararlı olduğuna dair söylentiler gerçeği yansıtmamaktadır.
İç cepheden yapılan ısı yalıtımı, yoğuşma ve terleme sorunlarının çözümü değildir. Özellikle tavan döşemelerinin dış cephe ile kesiştiği noktalarda rutubet ve küf oluşumları iç cephe ısı yalıtımı ile tam olarak ortadan kalkmaz.
Isonem Thermal Paint Ürün Özellikleri:
Radyan ısıyı geçirmez. İç ve dış yüzeylere uygulanabilir.
Eğer binaların ısı yalıtımı olması gereken şekilde yapılmazsa, yapı kabuğunda çatlamalar oluşur. Bütünlüğü bozulan yapı kabuğu, ilerleyen dönemde kontrol dışı bir hava akımına ve akabinde oluşturacağı boşluklardan yapı içerisinden dış ortama doğru ısı akışına neden olur.
Cevap : Bu görüş kesinlikle yanlıştır. binalarda yalıtım sadece yaz aylarında yapılan boya badana benzeri bir uygulama değildir, mevsim normallerinin çok çok üstündeki hava durumları hasıl olmadıkça hava şartları elverişili olduğu müddetçe yılın 4 mevsimi belirli şartlar dahilinde mantolama yapılabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri