Isı yalıtım malzemelerinin ısı iletim katsayılarının küçük olmalıdır. - Isı yalıtım malzemeleri hafif olmalıdır. - Isı yalıtım malzemeleri kokusuz olmalıdır. - Su ve nem absorbe etme özelliği olmalıdır. - Bakteri ve haşerelerin yuva yapmasına elverişli olmamalıdır. - Çürümeye karşı dayanıklı olmalıdır. - İlk özelliğini ...
Mantolama uygulaması, +5°C ile +30°C sıcaklık aralığında yapılmalıdır. Uygulamaya başlamadan önce bina üzerindeki cam, ahşap, vb. yapı elemanları kirlenmeye ve zarar görmeye karşı korunmalıdır. Binanın geneli ve mantolama yapılacak yüzey nemli olmamalı, döşeme şapları, iç ve dış duvar sıvaları kurumuş olmalıdır.
Basit ısı yalıtımı amacıyla yapabileceğiniz ilk şey kapıdan sızan hava boşluklarını önlemek. Genellikle daire kapısının çevresine hava sızıntısını engel olan şerit bantlar satın alabilirsiniz. Isı kayıbına sebep olan bir başka sızıntı ise pencereden gelir. Pencere doğramasındaki çatlaklar ısıyı azaltacaktır.
- Ekonomik olmalıdır. - Yanmaya karşı direnç gösteren ve zor yanan maddeler kullanılmalıdır. - İçine su sızmamalıdır. - Hem çevre hem de insan sağlığına karşı zararlı olmayacak maddeler kullanımına dikkat edilmelidir.
İlgili 30 soru bulundu
Isı yalıtımında kullanılan malzemeler; fiberglas, cam yünü, taş yünü, polistren, poliüretan, selüloz, ahşap yünü levha, fenol köpüğü, cam köpüğüdür.
Isı yalıtımı, binanın temelinden çatısına kadar dışa veya kullanılmayan kısımlara bakan yüzeylerine, ısı geçişini azaltan özel yalıtım malzemelerinin uygulanması ile yapılır. Çatıların yalıtımında çatıların şekline göre değişen yalıtım uygulamaları vardır.
Isı yalıtımlı duvar kağıdı kullanımı ile duvardan gelen soğukta azalma yaşamak mümkün. %80 oranda ısı yalıtımı sağlayan, hem duvar boyası hem duvar kağıdı olma özelliklerini içerisinde barından Ventrawall ile artık çok kolay bir şekilde duvardan gelen soğuk hava sorununu çözebilirsiniz.
Expanded Polistren (EPS) Levhalar: Petrolden elde edilen, kapalı gözenekli beyaz renkli bir ısı yalıtım levhasıdır. Karbon takviyeli olanlar gri renktedir. Bünyesindeki gözeneklerde hareketsiz ve kuru hava bulunur. Bilinen en iyi ve ekonomik ısı yalıtım malzemesidir.
Binalarda ısı yalıtım maliyetleri kullanılan malzemelerin maliyetlerine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Isı yalıtımının maliyeti hesaplanırken kullanılan malzemenin kalitesi ve yalıtım kalınlığına göre bir ücret çıkarılır. Yapının büyüklüğü ısı yalıtımında etkili olan ilk faktördür.
Soğu ve sıcak havanın ısı köprüleri sayesinde binalara giriş çıkışını önlemek için yapılan işleme ısı yalıtımı denmektedir. Özellikle ev bütçesinin kış ve yaz aylarında korumak için önemli bir uygulamadır. Soğuk havanın içerisi girişi engellenerek doğalgazdan tasarruf edilebilmektedir.
Doğru malzeme ile doğru ısı yalıtım uygulaması, kışın evinizi sıcak tutar, yazın ise yapı elemanları üzerinden dışarıdaki sıcak havanın- ısının içeri girmesini engeller. Ayrıca bir binanın soğutulması, ısıtılmasından daha fazla enerji gerektirdiği için sıcak iklim bölgelerinde de mutlaka ısı yalıtımı yapılmalıdır.
Dış cephe mantolama +5 ile +30 derece arasındaki ısı sıcaklıklarında yapılabilir. Tabi bunda hava koşulları da önemli. Ülkemizde -5 derece de görüyor, +40 derece de görüyor. Dolayısıyla mevsimsel olarak ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında +5 ile +30 derece arasındaki değerlerde her zaman mantolama yapılabilir.
Camyünü, taşyünü, ekspande polistiren (EPS), ekstrude polistiren (XPS), poliüretan (PUR), fenol köpüğü, cam köpüğü, ahşap yünü levhalar, genleştirilmiş perlit (EPB), genleştirilmiş mantar (ICB), ahşap lişi levhalar ısı yalıtımı malzemeleri arasında yer alır.
Eğer binaların ısı yalıtımı olması gereken şekilde yapılmazsa, yapı kabuğunda çatlamalar oluşur. Bütünlüğü bozulan yapı kabuğu, ilerleyen dönemde kontrol dışı bir hava akımına ve akabinde oluşturacağı boşluklardan yapı içerisinden dış ortama doğru ısı akışına neden olur.
Taşyünün daha fazla avantajının olmasının sebebi malzemenin yanmaz, ses yalıtım, ısı yalıtım, izolasyon vb. gibi bir çok özelliği strafora göre daha fazla olması sebebiyle taşyünü malzemesini daha öncelikli malzeme olmasını sağlamaktadır. Taş yünü yangına karşı çok dayanıklı bir malzemedir.
Uygulandığı zeminin nem tutmasını ve neme bağlı olarak küf oluşumunu engellemektedir. Uygulaması bir hayli kolay olan ısı yalıtım boyası işçilik maliyetlerinizin azalmasına da yardımcı olacaktır. Ayrıca uygulandığı alanın kat sayısına bağlı olmak üzere %40 oranlarında enerji tasarrufu sağladığı kanıtlanmıştır.
Cevap : Bu görüş kesinlikle yanlıştır. binalarda yalıtım sadece yaz aylarında yapılan boya badana benzeri bir uygulama değildir, mevsim normallerinin çok çok üstündeki hava durumları hasıl olmadıkça hava şartları elverişili olduğu müddetçe yılın 4 mevsimi belirli şartlar dahilinde mantolama yapılabilmektedir.
Zeminden gelen soğuk nasıl önlenir sorusuna en ideal cevap zemin altı ısıtma sistemleridir. Isıtma sistemlerini parke altlarına uyarlayabilirsiniz. Kapı altlarından gelecek soğuk havaları bertaraf etmek için alt tarafı yalıtım malzemeleri ile kapatılmış kapılar tercih edebilirsiniz.
Keçe Mantolama Bünyesinde barındırdığı nonwoven ile üretilmiş milyonlarca hava kanalcıklı yapısıyla soğuğu, sıcağı ve sesi etkin bir şekilde keser. Homojen yapısı ve kılcal yapısı sayesinde keçenin emmesi de 0'dır. Böylelikle su ve nemden de kesinlikle etkilenmez.
Yapının dayanıklılığını sağlayarak ömrünü uzatır, Binanın onarım masraflarını azaltır, Binanın dış cephesini güzelleştirir, Atmosfere giden karbondioksit miktarını azaltarak, hava kirliliğinin azalmasına ve çevrenin korunmasına katkıda bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri