Ara boşluk genişliğine bağlı olarak ısıcam ünitesinin yalıtım değeri değişirimi?: Isıcam sistemleri S veya ısıcam sistemleri K ile daha iyi ısı yalıtımı sağlamak için ünite ara boşluğunu 12 mm veya 16mm tercih etmek uygundur.Daha dar ara boşluklu ünitelerde ısı yalıtım performansı azalmaktadır.
Herhangi bir camın Isıcam olup olmadığını anlamak için pencere yakınında çakmak yakıp, alev gölgesinin dış camın içe bakan yüzeyinde kızıl veya pembemsi, diğer kaplamasız camlarda ise sarımsı bir renk alması gözlemlenir. Isıcam yok ise dört gölge de aynı renktir.
Dükkan camları genellikle lamine cam ve 8 mm camlardan oluşmaktadır.
Normal pencere camları Farklı kalınlıklarda ve çekme yöntemi ile üretilen camlardır. Pencerelerde kullanılan camların kalınlıkları anma adı olarak 2, 3, 4, 5, 6 ve 7 mm'dir.
Kullanım alanına temperli camların ölçüleri değişkenlik göstermektedir. Standart 3 mm kalınlık ölçüsünde minimum ebat 300×400 mm, maximum ebat ise 1000×2000 milimetredir. Çapak olarak bilinen 4-12 mm kalınlıkta minimum ebat 180×350 mm iken maximum ebat 2400×3500 milimetredir.
İlgili 42 soru bulundu
1-Çift veya Üç Katlı Camlar
Normal camlara göre daha az ısı kaybı yaşatan çift katlı camlar, iki camın arasında bulunan hava boşluğu sayesinde içeride bulunan havanın dışarıya gitmesini, dışarıda bulunan havanın içeriye girmesini engeller.
Isıcam konfor ve sinerji nasıl anlaşılır? Herhangi bir camın Isıcam olup olmadığını anlamak için pencere yakınında çakmak yakıp, alev gölgesinin dış camın içe bakan yüzeyinde kızıl veya pembemsi, diğer kaplamasız camlarda ise sarımsı bir renk alması gözlemlenir. Isıcam yok ise dört gölge de aynı renktir.
Örneğin bir mekana ait giriş kapılarında dizayn edilen pencerelerde 100/210, evlerin salonlarına ait kapılarda 90/210, tuvalet ve banyo kapılarında 80/210 oranı kullanılmaktadır. Genellikle evlerde kullanılan pencerelerin ölçüleri ise 1.50 metre uzunluğunda ve 1.50 ya 2 metre genişliğinde şeklindedir.
Pimapen Carisma Pencere ve Kapı Sitemlerinin ana profilleri 70 mm genişliğindedir.5 odacıklı ve sınıfının en iyi özelliklerini taşıyan TS EN 12608-1 A Sınıfı profilleriyle ısı ve ses yalıtımında yüksek performans sağlar.
Standart camlara uygulanacak 40 derecelik ısıl işlem camın kırılmasına neden olur. Temperli cam ise 300 santigrat derecelik ısıya dahi dayanıklıdır. Temperli camın dayanıklılığını test etmek için 2 metreden 500 gramlık bilye atılır.
Temperli cam ise 8 mm 10 mm veya daha kalın camların fırın odasına sokularak 1000 derece ısıtılarak bir bütün hale gelmesi sağlanır. Daha sonra iç katman ve dış katman sağlamlaştırılır. Temperli camın kırılması imkansızdır. Ofislerde ofis bölme sistemleri kullanılan yerlerde en sağlam sistem temperli camdır.
6. Cam yuvası derinliği 18-20 mm olmalıdır.
Konfor camlar, kaplamasız ısıcam modellerine oranla ısı kaybını yüzde 40 seviyelerine kadar azaltır. Bunun yanında önemli ölçüde güneş ışınlarını ve kontrol eder ve minimum seviye güneş ışının içeri girmesini sağlar. Tabi bunun yanında güneş enerjisi ile gelen yakıcı etkiyi de oldukça yüksek oranda azaltır.
Garanti Belgesi
Isıcam Sistemleri, üretim hatalarına karşı 10 yıl süre ile Isıcam Yetkili Üreticisi'nin garantisindedir.
Isıcam S veya Isıcam K terleme olasığını azaltırlar. Nemin yüksek olduğu yerler (banyo, mutfak, çamaşır kurutma mekanı vb) aspiratör, baca veya açılan pencerelerle havalandırılması nemi azaltır. Gaz sobası, katalitik türü ısıtıcılar aşırı su buharı oluşumuna neden olduklarından daha sık havalandırma yapılmalıdır.
Isıtılan cam düz bir mekana yerleştirilmesinin ardından camın sıcaklığının oda sıcaklığına düşmesi beklenir. Ardından da eldiven ve gözlük takılarak camın kesilmesi işlemine başlanır. Cam kesici belirlenen şekil cam üzerine çizilir. Ardından düz zeminde elle bastırılarak kesilen kısımların ayrılması sağlanır.
Sık sorulan sorulardan biri de cam balkon mu pvc pimapen mi pahalı sorusudur. Çeşitli kriterlere göre fiyatlar değişiklik gösterse de cam balkonlar fiyat konusunda daha avantajlıdır. Pvc balkon fiyatları nispeten daha pahalıdır.
1-Kaliteli pvc profil kullanılmalı.(profil genişliği fazla, odacık sayısı fazla, u değeri düşük, izolasyon değeri yüksek ürünler tercih edilmelidir). Ayrıca bina da kullanılan renklere bağlı olarak kaliteli lamine profil seçimi de pencerenize değer katacaktır.
sorusuna cevaben Şirketimizde pvc doğrama da ne kadar önemli bir marka olsa da doğramanın kasa kalınlık farkı da bir o kadar önemlidir. 60'lık 70'lik dediğimiz olay doğramanın kasası kanadı ve orta kayıt profilinin kalınlık ebatı farkıdır.
Bir dairenin ( Döşeme üstünden, döşeme üstüne ) kat yükseliği 3.00 metredir. Pencere Yüksekliği: 150 cm Pencerenin Yerden Yüksekliği: 90 cm Pencere çizimi yaparken; alt döşeme üzerinden 90 cm boşluk bıraktıktan sonra 150 cm yüksekliğinde ve Yapının alan durumu/ihtiyaca göre 150-300 genişliğinde çizilir.
Banyo havalandırma penceresi genellikle standart pencere boyutlarındadır ve en yaygın olarak 50x70 cm veya 60x80 cm ölçülerinde bulunur.
Alüminyum doğrama pencereler daha güçlü, daha güvenli ve çok daha uzun bir ömre ve özelleştirme için daha birçok seçeneğe sahip olma eğiliminde olduğundan, alüminyum doğrama fiyatları PVC ye göre yüksek olabilmektedir. PVC pencereler, alüminyumdan daha enerji verimli olduğu için bir üne sahiptir.
Konfor cam ile kışın pencere önleri sıcak, yazın ise soğuk olur. Hem ısı hem de güneş kontrolü sağlamasına rağmen ışık geçirgenliğini hiçbir zaman kaybetmez. Camlarda oluşan buğulanma gibi durumlarda standart çift camlara göre daha az olur ve buğulanma süreci gecikir.
Ancak temperli cam kırıldığı anda çok küçük ve keskin olmayan parçalara ayrılmaktadır. Böylece etrafa zarar vermemektedir ve yaralanma riskini minimum seviyeye indirmektedir. Isıya da dayanıklı olan temperli camlar normal camlara göre 5 kat daha iyi ısı yalıtımı sağlamaktadır.
Temperleme işlemi detaylı ve tekrarlı işlemler olduğu için cam kenarları pürüzsüz olur, diğer camlar gibi pürüzlü ve keskin olmaz. Camın küçük bir noktasına kesici bir aletle çizik atılır eğer beyaz ve net bir çizgi oluyorsa cam temperli camdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri