Devri gerçekleştiren Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), İsdemir'in o güne kadar yarattığı 237 milyon dolarlık borcu sıfırladı ve İsdemir'i temiz bir şirket olarak Erdemir'e teslim etti. İsdemir'in Erdemir tarafından satın alınmasının ardından yönetim ekibi tamamen değişti.
OYAK'ın Erdemir'i satın alması ile birlikte; 27 Şubat 2006 tarihinde İsdemir, OYAK çatısı altında faaliyet göstermeye başladı. Hâlen İsdemir hisselerinin %94,87'si Erdemir'e, %5,13'ü ise diğer sahiplere aittir.
Hatay'ın İskenderun ilçesinde, demir çelik fabrikasında kazan patlaması sonucu yaralanan 12 işçi hastaneye kaldırıldı. İskenderun Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir demir çelik fabrikasının kazan kısmında henüz bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamada 12 işçi yaralandı.
Deprem felaketinden bölgedeki sanayi kuruluşları da etkilendi. Bu kuruluşlardan bir tanesi de İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. oldu.
İSDEMİR'in devredildiği tarihte çoğunluk hissesi kamuda olan ERDEMİR, özelleştirme süreci sonunda 27 Şubat 2006 tarihinde, yüzde 100'üne OYAK'ın sahip olduğu Ataer Holding'e devredildi. Özelleştirme İdaresi ve Türkiye Kalkınma Bankası hissesiyle birlikte ERDEMİR'in çoğunluk hissesi OYAK'ın oldu.
İlgili 19 soru bulundu
13 Mayıs 1955 tarih ve 6559 sayılı kanunla kurulan Türkiye Demir ve Çelik İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne bağlanmıştır. 1995'te özelleştirilen “fabrika kuran fabrika” olarak ünlenen fabrika bugün Türkiye'nin en büyük 26. sanayi kuruluşudur.
Açıklamada, İsdemir tarafından KAP'a gönderilen özel durum açıklamasına istinaden, 6 Şubat tarihinden bu yana işlem sırası kapalı olan ISDMR.E hisselerinin 20 Şubat Pazartesi günü seans başından itibaren yeniden işleme açılacağı belirtildi.
Candan Gökçeoğlu, en çok hasarın, Kahramanmaraş Pazarcık, Gaziantep Nurdağı, İslahiye, Hatay Hassa, Kırıkhan, İskenderun ve Antakya'da görüldüğünü bildirdi. Antakya ve İskenderun'un fay hattı üzerinde olmadığını belirten Gökçeoğlu, şöyle devam etti: "Buradaki hasarların çoğunluğu zemin ve kötü yapılaşma.
İstanbul Sanayi Odası tarafından Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2021 yılı araştırmasında 5'inci sırada yer alan İsdemir, kurulduğu günden bu yana faaliyet gösterdiği İskenderun kenti ve halkına fayda sunmak için var gücüyle çalışıyor.
Şimdilerde dünyanın en büyük demir çelik fabrikaları arasında yer alan Erdemir Çelik Fabrikası ise, 1965 yılında 470 bin ton kapasite ile hayata geçiriliyor. O tarihten sonra büyük atılımlar gerçekleştiren fabrika şu an dünya pazarında aktifliğini koruyor.
UZUN ÜRÜNLER. Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretimi gerçekleştiren tek entegre tesisi İsdemir'de, yüksek kalite ve temizliğe sahip cevherden kütük ve kangal üretimi gerçekleştirilir.
Türkiye'nin demir çelik üretiminin önemli bir kısmının gerçekleştiği Hatay'ın İskenderun ilçesindeki fabrikalarda, deprem nedeniyle verilen aranın ardından yeniden üretime başlandı.
İsdemir payları 28 Mart'tan itibaren Piyasa Öncesi İşlem Platformu'nda işlem görmeye başlayacak. İskenderun Demir ve Çelik A.Ş.'nin payları 28 Mart tarihinden itibaren "ISDMR" işlem kodu ile Piyasa Öncesi İşlem Platformu'nda (PÖİP) işlem görmeye başlayacak.
Deprem nedeniyle durum tespit çalışmaları tamamlanıncaya kadar üretime ara veren İskenderun Demir Çelik, kontrollü şekilde üretime yeniden başlanacağını duyurdu.
Özelleştirme işlemleri hala tamamlanmayan İskenderun Demir Çelik'te (İSDEMİR) parasızlık nedeniyle inşaat demiri üretimi durdu.
HATAY FAY HATTI KIRILDI MI? Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 Pazartesi günü meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki ilk depremden sonra oluşan gerilim birikmesiyle Hatay Antakya fayının kırıldığını açıkladı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok hasarı alan illerin başında gelen Hatay'da kırılan fayın yıkıcı etkisinin 50 saniye sonra ulaştığı belirtildi.
AFAD Deprem Dairesi'nin kayıtlarına göre bugün saat 23:49'da merkez üssü İskenderun Körfezi olan 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 5.39 km olarak ölçüldü.
1970 yılında üretime başlayan Türkiye'nin aynı zamanda yassı ve uzun ürün üretebilen tek çelik üreticisi İsdemir, uluslararası kalite standartlarında sıcak haddelenmiş sac, levha ile uzun ürünler (kütük ve kangal) üretiyor.
İlimizde kurulu 7 adet çelikhanenin çelik üretim kapasitesi, yaklaşık 12 milyon ton civarındadır. Yassı mamul üretimi ise gerçekleştirilen yatırımlar sonucunda 6.5 milyon ton/yıl kapasitesine ulaşılmıştır.
İsdemir (ISDMR) 2023 yılında temettü verecek mi? Şirket 2023 yılında temettü dağıtmama kararı almıştır.
İsdemir'in payları, 19 Nisan Perşembe itibariyle Yıldız Pazar'da işlem görmeye başladı. İskenderun Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (İsdemir), halka açıklık oranını yüzde 5,13'e yükselterek Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da işlem görmeye başladı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri