Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

İsim değişikliği hangi kurumlara bildirilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » İsim değişikliği hangi kurumlara bildirilir?

14- Kanun hükmü gereğince ad ve/veya soyadı değiştirme talebi bulunan kişinin yerleşim yerinin bulunduğu yerin nüfus müdürlüğüne müracaatı esastır. Bu nedenle il veya ilçe idare kurullarınca yerleşim yeri dışındaki nüfus müdürlüklerine yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nvi.gov.tr

İsim değişikliği için nereyi aramalıyım?

ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alo199.nvi.gov.tr

E-Devlet isim Ekletme nasıl yapılır?

NASIL BAŞVURU YAPILIR? Söz konusu başvurular e-Devlet aracılığı ile alınmaktadır. Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak e-Devlet'e giriş yapın. Ardından; arama kısmına "Ad ve Soyadı" yazdıktan sonra "İl / İlçe İdare Kurulu Kararı ile Ad veya Soyadı Düzeltilmesine İlişkin Başvuruların Alınması" seçeneğine tıklayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

E-Devlet isim değişikliği ne zamana kadar geçerli?

​e-Devlet üzerinden isim değişikliği son dönemlerde en çok araştırılan konular arasında yer aldı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ad ve soyad değişikliğini e-Devlet üzerinden yapılabileceğini duyurdu. 24 Aralık 2023 tarihine kadar başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlar başvuruda bulunabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Nüfus Müdürlüğünde isim değişikliği nasıl yapılır?

İsim değişikliği, nüfus kütüklerinde yer alan bilgilerin mahkeme kararı sonrasında yetkili makamlarca değiştirilmesiyle yapılır. Dolayısıyla, mahkeme kararı bulunmaksızın isim değişikliğinin yapılması mümkün değildir. Ayrıca açılan davada, talebin haklı gerekçeye dayandırılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Ad-soyad değiştirmek isteyenler dikkat!

İlgili 42 soru bulundu

Soru cevap kısmı

İsim değiştirdikten sonra ne yapılır?

Adın değiştirildiği nüfus siciline kayıt ve ilân olunur. Ad değişmekle kişisel durum değişmez. Adın değiştirilmesinden zarar gören kimse, bunu öğrendiği günden başlayarak bir yıl içinde değiştirme kararının kaldırılmasını dava edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: harbiyehukuk.com

İsim değişikliğinde hangi Nüfus Müdürlüğü?

14- Kanun hükmü gereğince ad ve/veya soyadı değiştirme talebi bulunan kişinin yerleşim yerinin bulunduğu yerin nüfus müdürlüğüne müracaatı esastır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nvi.gov.tr

İsim değişikliği sonucu ne zaman belli olur?

İsim ve Soyadı Değiştirme Davasının Süresi

Dava mahkemeden mahkemeye değişmekle birlikte 3 ay – 5 ay gibi bir sürede tamamlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

E-devlet üzerinden isim değişikliği yapılıyor mu?

Mahkeme kararı olmaksızın bir defaya mahsus isim soyisim değişikliği yapma şansını tanıyan e-Devlet sistemi, elektronik ya da mobil imza sahibi vatandaşlar tarafından kullanılacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

İsim değiştirme ücreti ne kadar?

Dava harç ve giderleri senelik olarak güncellenmekle birlikte maktu olarak belirlenir. 2024 yılında isim ve soyisim değişikliği davalarına ilişkin mahkeme ücretleri toplam 2000 TL'dir. Bu tutarın içerisinde gider avansı, tebligat ücretleri, harç ve masraflar bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esercelik.av.tr

İsim değişikliği için ne yapılmalı 2024?

Kişiler 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda kalmayan bir kereye mahsus isim değişikliği yapabilecektir İsim ve soy isim değişikliğine süt talepler ancak mahkemeye başvuru yolu ile yapılabilir. 2024 yılında isim ve isim değişikliği yapmak isteyenlerin mahkemeye başvurması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egehukukofisi.com

İsim Ekletme dilekçesi nereye verilir?

İsim Değiştirme Dava Dilekçesi Nereye Verilir? İsim Değiştirme Dava Dilekçesi, kişinin son yerleşim yeri Asliye Hukuk Mahkemeleri ön bürosuna verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avgizempinar.com.tr

Çocuğun ismini değiştirmek için ne yapmalı?

Bir kimsenin doğumunda o kişinin velisi, doğan kişiye yasalara aykırı olmamak kaydıyla dilediği adı vermekte serbesttir. Evlilik devam ettiği sürece ana ve baba velayeti birlikte kullandıklarından dolayı çocuğun ismini değiştirmek için anne ve baba birlikte mahkemeye başvurmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatcerenyanik.com

Nüfus müdürlüğü randevu almadan gidilir mi?

Her işlem için, ayrı randevu alınması gerekmektedir. Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan "NVI Mobil" akıllı telefon uygulamasından randevu alabilirsiniz. Randevu günü/saatinde, İlçe Nüfus Müdürlüğüne giderek, sıramatikten SIRA NUMARASI almanız gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nvi.gov.tr

SGK isim değişikliği nasıl yapılır?

Soyadınızdaki değişikliği SGK sisteminde de yapmanız için resmi olarak talep oluşturulması gerekiyor. Soyadı değişiklik talebi için dilekçeniz, evlilik cüzdanı fotokopisi ve nüfus kayıt örneğiyle beraber bağlı olduğunuz Toplumsal Güvenlik il/Merkez Müdürlüğü'nün sigortalama servisine başvurmak gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Nüfus Müdürlüğü isim değiştirme ne kadar sürer?

İsim değiştirme davaları ortalama olarak 4 – 5 ay gibi bir sürede sonuçlanır. Fakat bu süre mahkemenin yoğunluğuna göre değişebilmektedir. Örneğin Ankara ilinde yaşayan kişiler davalarını Ankara Asliye Hukuk mahkemesinde açarlar. Ankara mahkemelerinin yoğunluğu dikkate alındığında bu süre 6 ayı bulabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dinccankaptan.av.tr

İsim Ekletme başvurusu nasıl yapılır?

İsim eklemek

gereken süreç Türkiye yasalarına göre sadece ve sadece mahkeme yolu ile gerçekleşebilmektedir. Son zamanlarda yayılan duyumların aksine bu durum ancak hakim kararı ile gerçekleştirilebilmektedir. Genellikle isim benzerliği olan kişilerce veya isminden hoşlanmayan kişilerce talep edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: batur.av.tr

E Devlet isim değişikliği nasıl yapılır 2024?

Güncel yasalara göre artık 2023'ten itibaren nüfus müdürlüğü ve e-devlet sisteminde isim değişikliği yapmak mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fatihbaynaz.av.tr

Kimliğe 2 isim ekleme nasıl yapılır?

İsim ekletme ve değiştirme davalarında görevli ve yetkili mahkemenin neresi olduğu hususu Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 36. maddesinde düzenlenmiştir. Kanun maddesine göre isim değiştirme ve isim ekleme davaları, talepte bulunan kişinin yerleşim yeri adresinin bulunduğu yerdeki görevli Asliye Hukuk Mahkemesinde açılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yalcinererolhukuk.com

İsim değiştirme ücreti ne kadardır 2024?

2024 yılında isim ve soyisim değişikliği davalarına ilişkin mahkeme ücretleri toplam 2000 TL'dir. Ek olarak mahkeme kararının ilan edilmesi gerektiği için davanın sonuçlanmasından sonra basın ilan ücreti ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hakanmert.av.tr

İsim değişikliği kaç kez yapılır?

Bu yeni düzenlemeye göre, aynı hukuki sebeple ikinci bir isim değiştirme davası açılabilir. Ancak dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta vardır: İlk dava açıldığında ispat edilemeyen veya kabul edilmeyen bir hukuki sebep için ikinci kez dava açmak mümkün olmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aslanduran.com

İsim değiştirmek için yaş sınırı var mı?

18 yaş altı isim değişikliği için çocuğun ismini değiştirme adına açılacak davalarda, davayı çocuğun kendisi değil, velayet hakkına sahip veliler veya avukatı tarafından açılabilecektir. Anne veya baba, çocuğunun ismini değiştirme talebiyle haklı bir sebebin varlığı halinde isim değiştirme davası açabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bekenbeylegal.com

Mahkeme kararı olmadan isim değişikliği nasıl yapılır?

- Ayrı yazılmış olan adların birleştirilmesini (Ayşe Gül/ Ayşegül) ya da bitişik şekilde yazılmış olan adların ayrı yazılmasını (Mehmetcan/Mehmet Can) talep edenler başvurmaları halinde il/ilçe idare kurulu kararı ile ad veya soyadları değiştirilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nvi.gov.tr

İsim değiştirme süresi uzatıldı mı?

İçişleri Bakanlığına ilişkin yeni düzenlemelerin yer aldığı kanuna göre, ad ve soyad değişikliğiyle ilgili iş ve işlemler 3 yıl boyunca mahkeme kararı aranmaksızın il ve ilçe idare kurullarınca yürütülmeye devam edilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: maltepe.gov.tr
Önceki makale
Atatürk çiçeği neden ölür?
Sonraki makale
Paye kart bimde geçerli mi?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT