İş arama durumu pasif olan adaylar, bütün şartları sağlasalar bile neticede iş arayışları olumsuz sonuçlanır. Bunun nedeni pasif kayıtlı adayların başvurularının geçersiz olmasıdır. Bu nedenle aday hakkındaki arama sonucunda “İşkur Kaydı Bulunamadı!” uyarısı görülür.
Pasif: Sistemi kullanma sıklığınıza göre alabileceğiniz bu statü, işverenlerin işgücü istemlerine eleman seçme işlemlerinde son sıralarda bulunmanıza neden olur. Bu tür işlemlerde öncelik �Aktif� durumda bulunan iş arayanlardadır. Kaldırılmış: Sistemden yararlanmayacağınız anlamına gelir.
İŞKUR profil aktifleştirmek için;
İŞKUR profil statüsünü aktif etmek için oluşturduğunuz profile şifre ile giriş yapın. https://esube.iskur.gov.tr/ adresinden giriş yaptıktan sonra “Özgeçmiş” linkine tıklayıp “İş Arama Statüsü” bölümündeki “Pasif” yazan kısmı “Aktif” olarak seçip, kaydedin.
Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz.
Sisteme giriş yaptıktan sonra Özgeçmiş linkine tıklayın. Açılan ekranda “Kişisel Bilgiler” bölümünün altında yer alan İş Arama Statüsü bölümündeki Yeni Kayıt seçili olan kısmı “AKTİF” olarak seçip “Kaydet” butonuna tıklayarak Profilinizi Aktif edebilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
O da İşkur kayıt durumunun aktif ya da pasif olarak görünmesidir. İş arama durumu pasif olan adaylar, bütün şartları sağlasalar bile neticede iş arayışları olumsuz sonuçlanır. Bunun nedeni pasif kayıtlı adayların başvurularının geçersiz olmasıdır.
İşkur kayıt belgesi sorgulamak için e-devlet sistemine TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapmanız gerekiyor. Kayıt belgesi sorgulamak için “turkiye.gov.tr/iskur-kayit-belgesi” linkine tıklamanız yeterli olacaktır.
Kayıt yenileme işlemlerini yapan erkek üniversite öğrencilerinin ders seçimi yapmamaları veya okullarını dondurmaları halinde öğrencilik durumları pasif öğrenci olarak görülecektir.
e-Devlet sayfasına girdikten sonra kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi kullanarak platforma giriş yapın. Mercek şeklindeki arama çubuğuna SGK yazın. Öneriler kısmında karşınıza ''Hizmet Dökümü'' ibaresi çıkacak, o ibareye tıklayın. Açılan yeni sayfadan sigortanızın aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
Pasif Sigortalı Kimdir? Pasif Sigortalı Kimdir? Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlar pasif sigortalıdır.
Tüm cinsel ilişkilerde penisiyle cinselliğe dahil olan taraf AKTİF, vajinal veya anal bölgesiyle dahil olan tarafa PASİF denir. Aktif ve pasiflik iki farklı rol ya da gay çeşidi değil, iki farklı cinsel pozisyon veya seksüel duruş olarak görülmelidir.
İŞKUR'un sunduğu hizmetlerden yararlanabilmeniz için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir. İş aramanın ilk adımı kayıttır. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur.
Seçme işleminden sonra, iş arayanın seçmeyi onaylaması beklenir. Seçilen iş arayanlara, işe seçildiklerine dair, tercih ettikleri iletişim adreslerine (email, cep telefonu, v.b) mesaj gönderilir. Bu mesajın iş arayana ulaşmasını takiben, iş arayanın işi onaylaması durumunda davet-görüşme süreci devreye girer.
İŞKUR iş arayan kayıt belgesi, İŞKUR tarafından verilen özel bir belgedir. Belge yalnızca İŞKUR bünyesinde iş arayan kişilere verilmektedir. İŞKUR kayıt belgesi, kişinin İŞKUR bünyesinde aktif olarak iş aradığı bilgisini içermektedir. İşletme sahipleri tarafından talep edilen bir belgedir.
Buna göre; Yeni asgari ücretle işsizlik ödeneğinin en düşüğü 5 bin 325 lira, en yükseği ise 10 bin 650 lira şeklinde uygulanacak. Bu rakamlardan binde 7,59 oranında damga vergisi kesintisi yapılacak.
İşten ayrıldıktan sonra SGK geçerliliği, 3 ay devam eder. İşten ayrılan bir kişi 3 aylık süre boyunca sağlık işlemlerinden SGK kapsamında yararlanmaya devam eder. 10 günlük süre boyunca sigortalılık statüsü kayıtlarda devam ederken, 3 ay süre ile devlet ve özel hastane hizmetlerinden aynı şekilde yararlanılır.
Sigortalı olarak çalışan vatandaşlar, sigortalarının ne durumda olduğunu, aktif ya da pasif olup olmadığını, sigortanın açılıp açılmadığını öğrenmek için SGK Tescil ve Hizmet Dökümü uygulamasını e-Devlet üzerinden kontrol edebilirler.
Sigortamın durumunu sorgulama e devlet üzerinden ya da SGK sitesi üzerinden yapılabilir.
Amaç, öğrenme stratejilerini kullanarak hafızaya alınan bilgiyi kalıcı hafızaya yerleştirmektir; yani bilgiyi zamana karşı korumaktır. Aktif hatırlama, doğrudan, öğrenilenler üzerinden işlerken, pasif hatırlama öğrenilenleri öğrenme materyalleri üzerinden hatırlamaktır.
Üniversitede kullanılan pasif öğrenci terimi, öğrencilerin okul hayatına bir süre devam etmeyeceğini gösterir. Öğrenciler bölümlerde yer alan ders seçimlerini yapmadığında sistem tarafından otomatik olarak pasif öğrenci statüsüne dahil edilir.
Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
İŞKUR TYP SONUÇLARI SORGULAMA
Başvuru yapan adaylar İŞKUR tarafından gerçekleştirilen TYP ilan mülakat ve kura sonuçlarına bulundukları şehirlerin il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü resmi internet siteesi üzerinden ulaşabilirler.
İşkur'un düzenlediği İşbaşı Eğitim Programı ile personelin altı aya kadar olan maaşını İşkur ödüyor.
Kullanıcı Bilgilerini Güncelleme ekranını kullanarak daha önce girmiş olduğunuz kullanıcı bilgilerindeki değişiklikleri girebilirsiniz. Kullanıcı İşlemleri menüsündeki Kullanıcı Hesabı İşlemleri seçeneğinden Kullanıcı Bilgilerini Güncelleme'yi seçerek Kullanıcı Bilgilerini Güncelleme ekranına ulaşabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri