İş arayan kaydı, sistem üyeliği anlamına gelmektedir ve sizin internet üzerinden, kendi adınıza işlem yapabilmenizi sağlayacaktır. İş arayan kaydı oluşturduktan sonra, TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi kullanarak sisteme giriş yapabilir ve kurum hizmetlerinden yararlanmaya başlayabilirsiniz.
kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya e devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e-devlet sisteminde bulunan e hizmetler bölümünden "İŞKUR" başlığını bulmalısınız. İŞKUR'un sunduğu hizmetler arasından "İş Başvurusu Sonucu Sorgulama" başlığını seçmelisiniz.
İŞKUR iş arayan kayıt belgesi, İŞKUR tarafından verilen özel bir belgedir. Belge yalnızca İŞKUR bünyesinde iş arayan kişilere verilmektedir. İŞKUR kayıt belgesi, kişinin İŞKUR bünyesinde aktif olarak iş aradığı bilgisini içermektedir. İşletme sahipleri tarafından talep edilen bir belgedir.
Eleman arayan kamu kurumları işgücü istemlerini, İŞKUR'un internet portalına üye olmak suretiyle doğrudan sisteme kayıt ederek iletebilecekleri gibi her türlü iletişim kanallarını/araçlarını kullanmak suretiyle ileterek istediği özellikte işgücü için ilan verebilir.
İşbaşı Eğitim Programlarının Süresi
Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 aydır. Geleceğin mesleklerinde düzenlenen işbaşı eğitim programlarında ise program süresi en fazla 9 ay olarak uygulanabilmektedir.
İlgili 30 soru bulundu
2023 İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı Maaş Tablosu
Ayrıca geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 482,41 TL cep harçlığı ödenmektedir.
- 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün, - 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün, süre ile işsizlik ödeneği (kanunda yer alan diğer şartları taşınması kaydıyla) verilmektedir.
İşbaşı Eğitim Programı, işe alınması planlanan personel iş başında değerlendirilirken personele yapılacak maaş ve SGK ödemelerinin İŞKUR tarafından karşılandığı bir teşvik türüdür.
İŞKUR personel alımı başvurusu internet üzerinden yapılmaktadır. Adaylar, belirlenen adrese kayıt olduktan sonra şifre ve kullanıcı adıyla giriş yapmalıdır. Daha sonra başvuruda bulunmak istediğiniz meslek grubunun adını yazınız. Sıralanan iş ilanlarından dilediğinize başvuruda bulunabilirsiniz.
Seçme işleminden sonra, iş arayanın seçmeyi onaylaması beklenir. Seçilen iş arayanlara, işe seçildiklerine dair, tercih ettikleri iletişim adreslerine (email, cep telefonu, v.b) mesaj gönderilir. Bu mesajın iş arayana ulaşmasını takiben, iş arayanın işi onaylaması durumunda davet-görüşme süreci devreye girer.
İŞKUR'un sunduğu hizmetlerden yararlanabilmeniz için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir.
Normalleşme Teşviki
Bu destek kapsamında SGK primleri, prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanır. Destek tutarı aylık 1,341.56 TL olarak belirlenmiştir.
İŞKUR'a kayıtlı işsiz olması, İşe alındıkları aydan önceki üç ayda 10 günden fazla 5510/4-a,b,c kapsamında sigortalılıklarının bulunmaması, 01.01.2018 ile 31.12.2020 tarihleri arasında özel sektör işverenleri tarafından istihdam edilmeleri gerekmektedir.
Devam ettiği bir TYP ile mazeretli ya da mazeretsiz ilişiği kesilen katılımcı aynı TYP'ye tekrar katılamaz.
İşbaşı Eğitim Programı içerisinde istihdam edilen çalışanlar programın süresi dolmadan ve herhangi bir mazeret göstermeksizin işten ayrılamazlar.
Gerekli belgeleri hazırlayarak işsizlik başvurusunu tamamlayan kişilerin başvuruları bir süre sonra sonuçlanır. İşten ayrıldıktan sonra 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvuran bireyler genellikle 1 aydan önce başvuru sonucunu öğrenebilir.
👉İŞKUR'dan Kaç Kere Faydalanılır? İŞKUR aracılığı ile iş başvurusunda bulunabilme imkanı, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için toplamda 3 kez olmak üzere düzenlenmiştir. İşçi alım başvurusu tarihleri arasında her vatandaş, toplamda 3 kez başvuru yapabilir.
Yayımlanan takvime göre, başvurular 26-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında alınacak. TYP'lere başvurular 25.08.2023 Cuma günü başlayıp, 29.08.2023 Salı günü sona erecek şekilde 5 gün olacaktır.
Kişi işsizlik maaşı alırken sigortalı işe başlamak için bir işe girerse işsizlik maaşı kesilir. Ödeneğin alındığı süre zarfında İŞKUR'u bilgilendirmeden yapılan gelir getirici faaliyetler bu ödeneğin kesilmesine sebep olur.
Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak, Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak, Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak.
İŞKUR MAAŞLARI NE ZAMAN YATAR? İŞKUR maaşları, her ayın 5'ine kadar PTT'de adınıza yatırılır. Maaşınızın herhangi bir PTT şubesinden T.C. nüfus cüzdanınızla çekebilirsiniz.
Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15'inde) maaşı peşin ödenir. (657 S. DMK-Madde 164) (Ücretsiz izin dönüşü göreve başlayan personel için de aynı işlem uygulanır.) peşin maaş ve 14 günlük kısıt maaş hak eder. çalışmadığı günlere ilişkin olarak hak edilmeyen ücretler için kişi borcu işlemi yapılır.
İŞKUR İşsizlik Maaş Artışı Yapılmaması
İŞKUR'dan işsizlik maaşı bağlandı ama 05.08.2023 tarihli ve bunun akabinde devam eden maaşlar zamsız şekilde gösteriliyor. 05.08.2023 tarihli maaş asgari ücret zammı ile artış göstermesi gerekirken 3972,82 TL olarak yatırılmıştır.
Toplamda ise iki yüz kırk fiili günden fazla olamaz. Kursiyerlere fazla mesai yaptırılamaz. Ayrıca kursiyerlerin program süresince doktor raporu ile ispatlanan en fazla 5 günlük sağlık izni hakkı bulunmaktadır. Kursiyerin İşbaşı Eğitim Program süresinin 1/10'undan daha fazla devamsızlığı bulunmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri