Bayrağın üzerindeki kaligrafik Sülüs yazısıyla yazılmış Arapça yazı, İslam dininde kelime-i şehadet adıyla anılır ve İslami inanç beyanıdır: Arapça: لَا إِلٰهَ إِلَّا الله مُحَمَّدٌ رَسُولُ الله lā ʾilāha ʾillā-llāh, muhammadun rasūlu-llāh.
Sırasıyla yukarıdan aşağıya yeşil, beyaz ve kırmızıdan oluşan üçrenkli bayraktır. Ayrıca yeşil şeridin sonunda ve kırmızı şeridin başında 22 adet Kufi yazı karakterinden oluşan Allah-u Ekber (Türkçe: Allah büyüktür.) yazısı bulunur.
Bu renkler 18. yy 'dan beri İran 'ı temsil eden bayraklarda bulunmuştur. Yeşil İslam 'ı, beyaz barışı, kırmızı ise cesareti simgeler.
İslamiyette özel bir anlamı olan kelime-i tevhid bayrağı genellikle siyah zemin üzerine beyaz renkle yazılmış Lâ ilâhe illallah Muhammeden Resulullah ifadesi ile oluşur.
'Allahu Ekber' yazısı bayrağın ortasına beyaz şerit üzerine yeşil renkte ve Kufi harfleriyle stilize edilmiştir ve Irak halkını temsil etmektedir.
İlgili 37 soru bulundu
Bayrağın üzerindeki kaligrafik Sülüs yazısıyla yazılmış Arapça yazı, İslam dininde kelime-i şehadet adıyla anılır ve İslami inanç beyanıdır: Arapça: لَا إِلٰهَ إِلَّا الله مُحَمَّدٌ رَسُولُ الله lā ʾilāha ʾillā-llāh, muhammadun rasūlu-llāh. Bayrağın yeşili İslam'ı, kılıç ise adaleti uygulamadaki katılığı temsil eder.
Üst şeritte Arapça Allahu Ekber ("Tanrı en büyüktür") yazısını; orta şerit (şimdi beyaz, bayraktan tamamen çıkarılmış kırmızı) kelime-i şehadeti içerir. Bu bayrak, Necibullah'ın Sovyet yanlısı rejimin yıkılmasından sonra başka bir geçici bayrak olarak kullanıldı.
Siyah üstüne beyaz Arapça harflerle Kelime-i Tevhid yazılı bayrak, “Selefi Bayrağı” olarak geçiyor ve cihadı temsil ediyor. Bilinenin aksine bu bayrağı sadece Selefiler kullanmıyor, diğer dini gruplar da benzer protestolarda aynı bayrağı kullanıyor.
Ukab olarak adlandırılan Rasûlüllah (s.a.s)'in livası siyah renkte olup, üzerinde "Lâ ilâhe illallah Muhammedü'r-Rasûlüllah" yazısı bulunmaktaydı (M. Hamidullah, Hz. Peygamberin Savaşları, Terc. Salih Tuş, İstanbul 1972, 216).
Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya uniforma şeklinde giyilemez. Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz.
Suriye bayrağı Yemen, Mısır, Sudan, Irak ve Ürdün bayraklarına benzemektedir. Geleneksel Pan- Arabizm renklerinden oluşmaktadır. Bayrakta bulunan kırmızı renk hanedanlığı, siyah renk Abbasi ve Araplığı sembolize etmektedir. Bayrağın üzerinde bulunan iki yeşil yıldızı ise Suriye halkını temsil etmektedir.
İran'ın resmi dini anayasaya göre Şii mezhebi olmuştur.
İran. Çin ile birlikte diğer tüm ülkelerden daha fazla insanı idam eden İran İslam Cumhuriyeti'nin hukuk sistemi de şeriata dayanıyor, ancak bazı önemli farklılıklar var. Yargıçların ikinci dereceden kanıtları tartmalarına izin veriliyor ve klasik şeriatın aksine İran büyük ölçüde hapis cezası veriyor.
Azeriler. İran Azerileri, İran'daki en büyük Türk dilli gruptur ve Farsçadaki İran Türkleri (ترکهای ایران) adı öncelikle İran Azerileri için kullanılmaktadır. İran'da, pratik bir yaklaşımla, Kazaklar ve Türkmenler dışında kalan Türk topluluklarının hepsi Azeri, dilleri de Azerîce olarak adlandırılmıştır.
Ülkenin adı MÖ 6. yüzyıldan 1935 yılına kadar Pers İmparatorluğu, Acemistan gibi isimlerle anılırken, o yıl Şah Rızâ Pehlevî, uluslararası topluluktan "İran" adını artık kullanmalarını istemiştir.
Son Cumhurbaşkanlığı seçimleri 18 Haziran 2021 tarihinde düzenlenmiş olup, Cumhurbaşkanı Reisi, oyların %62'sini alarak ilk turda Cumhurbaşkanı seçilmiştir. İran İslam Cumhuriyeti'nin temel yasama organı olan İslami Danışma Meclisi seçimle işbaşına gelen 290 üyeden oluşmaktadır.
Peygamber ve Hz. Ali'nin sancaklarının renkleri siyah idi. Yine Hz. Peygamber Huneyn günü Abbâs'a siyah renkli bir sancak vermişti.37 2- Dâvûd A.S.
Sancak-ı Şerif, İslam peygamberi Muhammed zamanında kullanıldığına inanılan siyah renkte sancak. 16. yüzyıldan bu yana İstanbul'da muhafaza edilen bu sancak günümüzde Topkapı Sarayı'nda bulunan diğer Kutsal Emanetler arasında saklanmaktadır.
Sözlükte “övmek” anlamına gelen hamd ile “sancak, bayrak” mânasındaki livâ kelimesinden oluşan livâü'l-hamd İslâm literatüründe, kıyamet gününde hesabın başlamasından önce herkesin sıkıntıda bulunduğu bir sırada Hz. Muhammed'in müminlerin altında toplanacağı sancağını ifade eder (Lisânü'l-ʿArab, “ḥmd” md.).
Hilâl (ayça) ve yıldız veya ay yıldız, hilâl ve hilalin açık ucunda yer alan bir yıldız şeklinden oluşan antik simge. Bu simgenin kullanıldığı bayraklara çoğunlukla Akdeniz çevresinde, Orta Doğu ve Orta Asya'da rastlanır. Günümüzde çoğunlukla İslam ülkelerinin bayraklarında kullanılan bir sembol olarak bilinmektedir.
Bayrak resmi vesilelerle makam taşıtlarına takılır. veya konuğun kaldığı binanın ana girişine yüzümüzü döndüğümüzde, Türk bayrağının solunda yer alır.
Beyaz renk barışı ve saflığı, yeşil İslam'ı, kırmızı özgürlüğü, hilal ve yıldız ise İslam'ı temsil eder. Bayrak sarı, beyaz, kırmızı, mavi ve yeşil renklerinden oluşur. Hilalin önündeki dört yıldız, Komorlar'ın dört büyük adasını temsil eder.
NTV Spor - 🇳🇱 Hollanda - ABD 🇺🇸 🇦🇷 Arjantin - Avustralya 🇦🇺 🇫🇷 Fransa - Polonya 🇵🇱 🏴 İngiltere - Senegal 🇸🇳 🇯🇵 Japonya - Hırvatistan 🇭🇷 🇧🇷 Brezilya - Güney Kore 🇰🇷 🇲🇦 Fas - İspanya 🇪🇸 🇵🇹 Portekiz - İsviçre 🇨🇭 Hangi ülkeler çeyrek finale yükselir?
1880'lerden beri kara yani siyah rengi anarşi ile özdeşleştirilmiştir. Birçok anarşist grup isimlerinde "kara" kelimesini kullanmıştır. Kara Bayrak (Black Flag) isimli çeşitli anarşist periyodik yayınlar da çıkmıştır. Bayrağın tek renkli karalığı, her türlü ezici ve baskıcı yapının inkârını temsil etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri