İşletme en çok tercih edilen bölümler arasında yer alır. Hemen hemen her üniversitede ise işletme bölümü bulunmaktadır. İşletme Mezunları Ne İş Yapar? Ayrıca işletme mezunları sermayeleri bulunduğu takdirde yine kendi işletmelerini açabilirler.
Girişimcilik: İşletme mezunları, kendi işlerini kurma ve yönetme konusunda bir temel eğitim aldıklarından, girişimci olarak kendi işlerini kurabilirler. Kendi işlerini kurarak girişimcilik serüvenine atılabilirler.
İşletme Yönetimi Bölümü mezunu kişiler hem kamuda hem de özel sektörde iş imkanına sahiptir.
Kendilerini geliştirdikleri ya da geliştirmek istedikleri sektöre göre de alanlarını seçebilirler. Örneğin bankacılık, kozmetik, turizm, denetim, telekomünikasyon, vs. Tüm bunların dışında ise çeşitli sınavlara girerek mali müşavir, idari yargı hakimliği, denetmen olabilirler.
İşletme mezunu olan kişiler pek çok kurumsal firmada finans, yönetim, üretim, insan kaynakları, halkla ilişkiler, pazarlama ve çeşitli departmanlarda iş bulabilmektedir. Aynı zamanda kendileri hem ticaret hem de online iş pazarı oluşturarak kendi işini kedileri yönetebilmektedir.
İlgili 45 soru bulundu
Özellikle tercih döneminde önü açık olan bölümlerden olan işletme yönetimi bölümü Türkiye'de ki önde gelen üniversitelerde de eğitimi verilen bir bölümdür.
Türkiye'de işletmeci maaşları, başlangıç seviyesinde yaklaşık 30.000 TL ile 50.000 TL arasında değişirken, deneyimli bir işletmecinin maaşı ortalama 50.000 TL ile 100.000 TL arasında olabilir. İşletmecilerin maaşları, çalıştıkları sektöre ve işletmenin büyüklüğüne göre de değişebilir.
Evet işletme mezunu işsiz kalır.
İşletme bölümü mezunları, özel sektörde çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler. Örneğin, işletme yöneticisi, pazarlama yöneticisi, insan kaynakları yöneticisi, finansal analist, stratejik planlama uzmanı, proje yöneticisi ve operasyon müdürü gibi görevlerde çalışabilirler.
İşletme bölümü öğrencilerinin kariyer alanları geniştir; bankacılık, satış, pazarlama, insan kaynakları, akademisyenlik, kaymakamlık gibi farklı sektörlerde iş imkanları bulunmaktadır. Bu çeşitlilik, farklı yetkinliklerin gerekliliğini beraberinde getirmektedir.
Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık bölümleri direkt olarak mesleğe yönelik eğitimleri almanızı sağlıyor. Bu bölümlere ek olarak; İktisat, İşletme, Ekonomi, Maliye ve Kamu Yönetimi gibi idari bilimler fakülteleri de bankacılık sektörü için mezun veriyor.
İşletme bölümü mezunları, BELEDİYE BAŞKANLIĞI kurumunda MEMUR olarak çalışabilirler. İşletme bölümü mezunları, ÜNİVERSİTE kurumunda MEMUR olarak çalışabilirler. İşletme bölümü mezunları, ÜNİVERSİTE kurumunda BİLGİSAYAR İŞLETMENİ olarak çalışabilirler.
Belediye Hukuk Bürosu, Türk Medeni Kanununa göre değerlendirmede bulunmuş ve olumsuz/kararsız görüş bildirdiği için Çalışma Ruhsatımız verilmemiştir. İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelikte 18 yaş sınırlaması bulunmamaktadır.
Her bölümün zorluk seviyesi soran kişiye bağlıdır, fakat genel olarak İşletme zor bir bölüm değil. Dersler zor olmasa da bölümde sivrilmek ve başarılı olmak çok kolay değil çünkü uygulama teorilerin çok önüne geçiyor.
Mali müşavir olmak için gerekli bazı asgari koşullar ise şöyle sıralanabilir: Üniversitelerin hukuk, işletme, maliye, iktisat, kamu yönetimi, siyasal bilimler ve bankacılık bölümlerinden herhangi birisinden lisans ya da yüksek lisans derecesiyle başarılı şekilde mezun olmak.
Aynı Yönetmeliğin 9/l (a) maddesinde ise ekonomist kadrolarına atanabilmek için; Fakülte veya dört yıllık yüksekokulların ekonomi, iktisat, işletme, maliye veya bankacılık-finans bölümlerinden mezun olmak, özel şart olarak belirlenmiştir.
İşletme bölümü, iktisadi ve idari bilimler fakültesi bünyesinde yer alan ve üniversite tercih dönemi geldiği zaman öğrenciler tarafından listeye eklenen en popüler bölümlerden bir tanesidir. İşletme Bölümünün amacı, bir arka plan ve rekabetçi güç sağlamaktır.
işletme iktisat konusunda eğer matematiği çok seviyorsanız iktisat seçebilirsiniz. ancak matematik çözmekten hoşlanmayan daha çok iş hayatı gibi alanlara ilgi duyuyorsanız işletmeyi seçebilirsiniz. iktisat tamamen matematikten oluşan teorik bir bölüm. işletme ise daha çok iş hayatına yönelik daha pratik bir bölüm ancak ...
Buna göre, 2.6 milyon kişiyle en fazla iş ve yönetim (işletme, iktisat, kamu yönetimi vs) bölümü mezunu kişi bulunuyor. Bu bölüm mezunlarının 308 bini işsiz ve işsizlik oranı yüzde 12.0, yani Türkiye ortalamasında seyrediyor.
Yaygın meslek dallarından İşletme bölümü de araştırılan alanlardan biri oldu. İşletme bölümü ülkemizde en yaygın olarak bulunan bölümler arasında yer almaktadır. İş olanaklarının geniş olması bu bölümü ayrıca tercih nedeni yapmaktadır.
Programın mezunları pazarlama, satış, muhasebe, finans, denetim ve insan kaynakları gibi çeşitli alanlarda görev yapabilirler. Öğrencilerimizi geleceğin girişimcileri olarak yetiştirmek de İşletme Yönetimi Önlisans Programının amaçları arasındadır.
CEO Ne Kadar Maaş Alır? CEO olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. CEO maaşı 2023 verilerine göre ortalama 99.400 TL civarındadır.
Yeni mezun bir işletme mezunu, genellikle ortalama olarak 12.000 TL ila 16.500 TL arasında bir maaş alabilir. Daha deneyimli işletmecilerin maaşları ise 15.500 TL ile 30.000 TL arasında değişebilir.
Pilotlar. Pilotlar, Türkiye'de ve Dünyada en yüksek maaşlara sahip kişiler olarak bilinirler. Pilotlar bir ayda maksimum 14 gün çalışırlar.Bu meslekte de maaşlar çalışılan firmaya ya da şirkete göre değişkenlik gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri