İSMEK MEB Onaylı Sertifikalı Kurslar Düzenlediğinden Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Tarafından Belirlenen YeterliliklereSahip Adaylar İSMEK Bünyesinde Oluşabilecek Açık Pozisyonlarda Değerlendirilmek Üzere Öncelikli Olarak Kariyer Portalı Üzerinden Başvuru Yapılabilir.
Mesleki eğitim kurslarına katılan kişilerden herhangi bir ücret alınmamakta olup, mesleki eğitim kursu süresince Kurumumuz tarafından karşılanan giderlerin yanında, kursu başarıyla tamamlayan kişilere kurs sonunda Kurs Bitirme Belgesi/Sertifikası verilmektedir.
İBB'ye bağlı tüm kurumlarda, iş başvuruları Kariyer İBB portalından yapılmaktadır. Bilgi ve deneyimleriniz doğrultusunda açık pozisyonlara başvuru yapabilmek için https://kariyer.ibb.istanbul/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
İSMEK, İBB İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet vermektedir.
İstanbullular'a Ücretsiz Eğitim İmkanı
Bu eğitimlerin bir kısmı kursiyerlere MEB onaylı sertifika alma imkanı sunarken, diğer eğitimlerin tamamında Enstitü İstanbul İSMEK sertifikası veriliyor.
İlgili 43 soru bulundu
Evet, sertifika ile işe girilir. Ancak bazı durumlarda mümkün olmayabilir.
Öncelikle sertifika verdiğini iddia eden kurumlardan aldığınız belgenin resmi geçerliliği olması gerekmektedir. Bu da belgenin sertifika statüsünde düzenlenmesini gerektirir. MEB onaylı olmayan belgeler sertifika değeri taşımamaktadır.
Sertifikalar, kare kod ve barkod sistemi ile üretildiği için herhangi bir imza yada resmi onaya ihtiyaç duyulmadan kullanılabilecek. Tamamladığınız kursun belgesini ilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden bir defaya mahsus basılı belge (sertifika) olarak alabilirsiniz.
Halen İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Enstitü İstanbul İSMEK, yaygın eğitim ilkeleriyle hizmet veren bir kurumdur ve bugüne kadar 3 milyonun üzerinde İstanbulluya eğitim imkanı sunmuştur.
Böylece, İSMEK'in açılımı, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK)” olarak değiştirilmiştir (İSMEK, Haberler, 2018).
Başvurular Her Yıl Ağustos (1-31 Ağustos) Ayında Merkezi Sistem Üzerinden E-Yaygın Sisteminden E-Devlet Şifresi İle Giriş Yapılarak Alınır. Yıl Boyunca Ücretli Usta Öğretici Olarak Kurs Açmak İçin Başvuru Yapılabilir. Ağustos Ayı Sonrası Yapılan Başvurular Dönem Dışı Başvuru Olarak Değerlendirilir.
"Mülakat Teknikleri", iş arayan katılımcılara yönelik iş arama süreçleri ve mülakat teknikleri konularında bilgi ve beceri kazandırmayı hedefleyen bir eğitim programıdır.
Enstitü İstanbul İSMEK katılımcılarının eğitim aldıkları alanlarda öğrendikleri farklı teknikleri birleştirerek özgün, nitelikli, multidisipliner çalışmalar üretebilmelerine fırsat tanımak amacıyla düzenlenen yarışmaya başvurular, 20 Ekim 2023 tarihi itibarıyla başlıyor.
İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 438,55 TL, öğrenci(tam)* 438,55 TL, öğrenci(kıst)* 328,91 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 219,28 TL, Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 482,41 TL cep harçlığı ödenmektedir.
İŞKUR'dan işsizlik maaşı bağlandı ama 05.08.2023 tarihli ve bunun akabinde devam eden maaşlar zamsız şekilde gösteriliyor. 05.08.2023 tarihli maaş asgari ücret zammı ile artış göstermesi gerekirken 3972,82 TL olarak yatırılmıştır. 8.ayın farkının yatırılmasını ve diğer ayların da sistemden düzeltilm...
12-16 yaş grubu eğitimlerine ise 12 yaşını dolduran kursiyerlerimiz başvuru yapabilecektir. İSMEK eğitimlerine 18 yaşından küçük tüm kursiyerler ancak Veli Muvafakatna- mesi getirerek katılabileceklerdir.
Yetişkin eğitiminde İstanbul halkının ilk tercihi olan Enstitü İstanbul İSMEK'te yeni dönem kayıtları, 4 Eylül 2023 tarihinde başlayacak ve yıl boyu devam edecek. Eğitimlere ise 18 Eylül 2023 tarihinde çalacak ilk ders zili ile start verilecek.
Eğitimler ücretsiz verilmektedir ancak eğitim programı için gereken malzeme ve diğer materyaller katılımcı tarafından karşılanır.
İSMEK kayıtları nasıl yapılıyor? İSMEK kurs kayıtları online olarak "enstitu.ibb.istanbul" adresi üzerinden yapılıyor. Kursiyer adayları bu sayfada T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi gibi bilgilerini girerek Kursiyer Kayıt Formunu doldurarak katılmak istedikleri kursları seçebiliyor.
Her meslekte ve her alanda sertifika almak mümkündür. Sertifika almak için eğitim veren kurslara ya da kurumlara kayıt olmak ve o eğitimleri başarı ile tamamlamak gerekir. Başarı ile tamamlanan her eğitimden sonra kurum tarafından öğrencilere imzalı bir sertifika belgesi verilir.
Kurs bitirme sertifikası, bir eğitim kursunu tamamladığınızı ve kursun belirli gereksinimlerini yerine getirdiğinizi gösteren bir belgedir. Kurs bitirme sertifikaları genellikle özel veya mesleki eğitim kurumları, üniversiteler veya çevrim içi eğitim platformları tarafından sunulur.
E-devlet onaylı sertifikaların hem resmi hem de özel kurumlarda geçerliliği olduğunu da bilmenizi isteriz. Çünkü bu sertifika doğrudan YÖK'e bağlı üniversiteler ile anlaşmaları olan eğitim kurumları tarafından verilir.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Sertifika kamu atamalarında geçerlidir. Zabıt kâtibi, cezaevi kâtibi, daktilograf, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni gibi bir çok kamu / memur atamalarında geçerlidir. Ayrıca KPSS memur atamalarında 6225 kodlu şartı sağlar.
Halk Eğitim Merkezi, çeşitli kurs ve eğitim programları düzenleyen bir kurumdur. Kursiyerlere verilen sertifikalar, katılımcıların eğitimlerini tamamladıklarını ve belirli bir yetkinliği kazandıklarını gösterir. Halk Eğitim sertifika sorgulama hizmeti, bu sertifikaların geçerliliğini kontrol etme imkanı sunar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri