Elhamdülillahi ve Subhanallahi Velhamdülillahi Vela İlahe İllallahu Vallahu Ekber. Vela Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyül Azim. İsmi Azam duasının anlamı şöyledir; Allahtan başka ilah yoktur.
Lâ ilâhe illallahu Vahdehu lâ şerike leh, lehül mülkü ve lehül hamdü ve Hüve alâ külli şey'in Kadir. Elhamdüli'llâhi ve Sübhan-Allahi ve'l-hamdülllahi ve lâ ilâhe illâllahu v'Allahhu Ekber, ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhi'l-Aliyyi'l-Azim.
11 ismi azam duası nasıl yapılır? İsmi Rahman duası da denilen İsmi Azam duasını okumak için öncelikle abdest alınır. Daha sonra kıbleye yönelerek 3'er defa Fatiha ve İhlas suresi, bir defa da Ayetel Kürsi okunur. Ardından Esmaü'l Hüsna'dan alınan 5 isimle terkip edilen İsmi Azam duası okunur.
Dünyevi bir makam isteyen kişi 12 rekat hâcet namazı kıldıktan sonra samimi kalp ve düzgün niyetle bu ism-i şerifi 111 kere okursa murâdına nâil olur. Bir hâcetin olup da onun yerine gelmesini isteyen kişi, bu ismi şerifi 111 kere okuyup murâdını Allâh-u Teâla'dan isterse şüphesiz Allâh-u Teâla o hâcetini giderir.
Tüm kapıları açan, reddedilemeyecek bir dua olarak rivayet edilen İsmi Azam Duası Allah'ın en büyük ismi anlamına gelmektedir. Rivayetlere göre İsmi Azam Duasının en az 11 kere en fazla da 111 kere okunması dileklerin kabul olmasına vesile olur.
İlgili 40 soru bulundu
Bu dua kişiyi büyülerden, kötülüklerden, zalim olan kişilerin zulmünden, yoksulluktan, sıkıntıdan, hastalıklardan, başa gelebilecek olan bela ve musibetlerden koruması için okunması gereken dualardan biridir.
İsmi Azam duasının okunması için sabah vakti daha münasip görülmüştür. Duayı abdestli bir biçimde okumak daha faziletli kabul edilmiştir.
اَللَّهُمَّ لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ الْمَنَّانُ بَدِيعُ السَّمَوَاتِ وَالْأَرْضِ ذَا الْجَلاَلِ وَالْإِكْرَامِ. “Allah'ım! Senden başka ilah yoktur. (Sen), Mennânsın (Çok nimet verensin), gökleri ve yeri yokken vâr edensin, celâl ve ikram sahibisin.
Peygamber ism-i a'zamın Bakara, Âl-i İmrân ve bir rivayette Tâhâ sûresinde yer alan “Allāhü lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûm” (اللهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ) cümlesinden ibaret olduğunu söylemiştir.
Kâ'b'dan gelen rivayetlere göre Hz. Peygamber ism-i a'zamın Bakara, Âl-i İmrân ve bir rivayette Tâhâ sûresinde yer alan "Allāhü lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûm" (اللهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ) cümlesinden ibaret olduğunu söylemiştir.
Abdülehad Serhendi hazretleri bir müjde verip buyuruyor ki: (70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.) Allah rızası için okumalı.
Peygamber'in (s.a.s.) bazı hadislerinde İsm-i A'zamdan bahsedilmekte, bu isimle dua edildiği zaman duanın mutlaka kabul edileceği bildirilmektedir (bkz.
İsmi Azam Duasının Faziletleri
1. Kılınan her namazın ardından bu İsm-i Âzam'ı yüz on bir (111) kere okursa, Allâh-u Teâla ona sır kapılarını açar, mülk ve melekûtü tanıtır, bütün mahlukâtı dilediği sûretle evirip çevireceği şekilde kendisi için müsahhar kılar.
1-) Duaya eûzü besmele, Allah'a hamd ve Peygamber'e (SAV) salât ile başlanmalıdır: Peygamberimiz (SAV) şöyle buyuruyor: "Biriniz dua ettiği zaman, Allah'a hamd ve övgü ile başlasın, sonra Peygamber (SAV)'e salât etsin, sonra dilediği duayı yapsın."
İsm-i â'zamı altı isimde zikrediyor. İmam-ı Gazâlî onu "Cünnetü'l-Esmâ" namındaki risalesinde, Hazret-i Ali'nin zikrettiği ve ism-i â'zamın muhîti olan o esmâ-i sitteyi şerh ve hassalarını beyan etmiştir. O altı isim de Ferd, Hayy, Kayyûm, Hakem, Adl, Kuddûs'tur."
Rivayete göre Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s) bir Cuma günü mescitte namaz kılarken bir zat ismi azam duasını eder. Namazdan sonra Peygamber Efendimiz şöyle buyurur: 'Aranızdan biri bugün öyle bir dua etti ki, kim o duayı yaparsa istedikleri Allah tarafından kabul edilir.
Bu bilginlerin ve mutasavvıfların inancına göre İsm-i Azâm, halk tarafından bilinemez, yalnız peygamberler ve velilerce bilinebilir. İsm-i a'zâm ile yapılan tüm dualar kabul edilir, tüm istekler yerine getirilir. Bu ismi bilenler, olağanüstü işler yapabilirler.
Kadınlar âdetli veya lohusa iken dua edebilirler mi? Kadınlar âdet veya lohusalık hâllerinde iken dua edebilirler; zikir ve dua anlamı taşıyan âyet-i kerîmeleri okuyabilirler. Bunun yanında, kelime-i şehâdet, kelime-i tevhid, istiğfar, salavât-ı şerîfe getirebilirler.
Değerli kardeşimiz, Dualar arasında dua ayetlerini okurken her seferinde "besmele" çekmek şart değildir. Çünkü bu ayetler dua makamında okunmaktadır.
Vela Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyül Azim. İsmi Azam duasının anlamı şöyledir; Allahtan başka ilah yoktur. Ancak Celil ve Cebbar olan O' dur.
Azam isminin anlamı ise şu şekilde; Büyük, çok büyük.
İsmi Azam Sırları ve Büyük Dualar - Süleyman Musa Kitabı ve Fiyatı
Caiz değildir. İbni Âbidin'de buyuruluyor ki: Kur'an-ı kerime veya kağıda bakıp, öğrenerek okumak namazı bozar.
Dünyevi sıkıntılardan kurtulur ve içine ferahlık gelir. İsm-i Celil duasını okumayı alışkanlık haline getiren kişi hac sevabı kazanır. İsm-i Celil duasının 360 defa okuyan Kuran-ı Hatmetmiş kadar sevap kazanır. Allah'ın rızasını kazanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri