1- Terlikle uçağa binmeyin Uçakta rahat etmek önemlidir Ama bunu yaparken ayağınıza giydiğiniz şeyin terlik yerine ayakkabı olmasına dikkat edin. Bu sayede herhangi bir acil durumda daha rahat hareket edebilirsiniz.
Halbuki daha da önemli bir konu var… Uzmanlara göre, birden çok risk oluşturabileceği için bazı ayakkabı modelleri uçakta asla giyilmemeli. Uçuş görevlilerine, pilotlara ve sektördeki diğer uzmanlara göre ayağınızda değil, bagajda olması gereken bu ayakkabı yüksek topuklular!
Uçak içerisine hiçbir sebeple kesici, delici, yanıcı, yakıcı ve ezici eşyalar alınmaz. Ayrıca ilaç gibi kullanmanızın elzem olduğu bir eşyayı mutlaka reçeteli şekilde taşımalısınız. Reçete yerine doktor raporu da sunabilirsiniz.
Her havayolu şirketinin giyim kuralları farklı. Bir havayolu firması iç çamaşırı görünmesini yasaklarken, bir diğeri şortu yasaklıyor. Elbette her kuralın doğru kabul edilmesi tartışılır. Ancak kişisel hijyeniniz ve güvenliğiniz için uçuş uzmanları uçağa binerken giysilerinize özen göstermeniz gerektiğini söylüyor.
İlgili 27 soru bulundu
Gevşek veya yedek piller, taşınabilir şarj aletleri, elektronik sigaralar, elektronik pipolar veya diğer kişisel buharlaştırıcılar yalnızca kabin bagajınızda taşınabilir ve check-in bagajına konmalarına izin verilmez.
Evet, el bagajınıza cımbız almanıza izin verilir.
Traş köpükleri, deodorantlar, diş macunu dahil her türlü macun kıvamındaki maddeler, Reçel, bal, yoğurt, pekmez ve salça gibi tam katı halinde olmayan yiyecekler ve jeller, Kontak lens sıvıları, şampuanlar, sprey ve aerosoller ve yukarıda sayılan maddelere benzeyen diğer maddeler.
Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır.
Havalimanı güvenlik ve kontrol noktalarındaki kapı dedektörleri oldukça hassastır. Kemer, ayakkabı ve ceket üzerindeki metal aksesuarların diğer metal objelerle karışmaması için onları çıkarmanız talep edilir.
Sırt Çantası Kabin Bagajı Sayılır Mı? Kabin bagajı valiz olabileceği gibi sırt çantası da olabilir. Bagajın şekli veya ürün yapısı çoğu durumda önemli değildir. Burada kabin bagajı için temel şartlar ağırlık, ölçü ve içeriktir. 8 kilogramı geçmeyen ve ölçü limitlerine uygun sırt çantaları kabin bagajı sayılır.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
Krem, losyon, maskara, ruj gibi makyaj malzemelerinizi kabinde taşıyabilirsiniz. Özel çantasında olmak üzere, tenis ya da squash raketinizi kabinde taşıyabilirsiniz.
Maksimum 100 ml'lik kapta ve 1 adet olacak şekilde sıvı taşınmasına izin verilmektedir. 100 ml'den daha fazla olan sıvıların el bagajına alınması mümkün değildir. Traş bıçağı, makas, jilet, şırınga, iğne gibi kesici delici aletlerin hiçbiri el bagajına kabul edilmez.
Dikiş seti gibi kesici ve delici maddeler içeren ürünlerin kabinde ve kabin bagajında taşınması yasaktır. Saç kurutma makinesi, saç düzleştirici ya da maşayı kabinde taşıyamazsınız.
Türk Hava Yolları'nda ekstra bagaj hakkı hem Business uçuşlar için hem de ekonomi uçuşları için 23 kg'lık bir valiz kabul ediliyor. 1 parça ek bagaj için 80 USD tahsil ediliyor. Anadolu Jet'te direkt uçuşlarda ek bagaj hakkı kilogram başına 16 TL iken, aktarmalı uçuşlarda ise 24 TL.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Yolcuların uçakta genellikle iki tür bagaj hakkı vardır. Bunlardan ilki el bagajı (kabin bagajı), ikincisi ise kargo bagajıdır.
Tüm seferlerimiz için uçağın kalkış saatinden en geç 20 dakika, özel güvenlik kontrolü gerektiren (ABD, İsrail, İngiltere, Kanada vb.) seferlerimiz için ise uçağın kalkış saatinden en geç 25 dakika önce uçuş kapısında bulunmanız gerekir.
Artırılan güvenlik önlemleri kapsamında yolcu beraberinde kesici, delici, yanıcı, parlayıcı her türlü materyalin bulunması uçuş güvenliği açısından yasaklanmış bulunmaktadır. Bu nedenle tırnak makası, çakı, ve deodorantlarınız dâhil olmak üzere benzer kişisel eşyalarınızı kargoya vermeniz gerektiğini unutmayın.
Özellikle yasaklanmadığı sürece uçak bagajında katı, sıvı, yarı sıvı olarak adlandırılan herhangi bir yiyecek veya içecek taşıyabilirsiniz.
100 ml'den daha küçük boyutlarda olan deodorant ve parfümleri kabin bagajınızda taşıyabilirsiniz. Diğer yolcuların konforu açısından deodorant ve parfümlerinizi koku sızdırmayacak şekilde taşımanızı öneririz.
Kozmetik ürünler el bagajında, 100 ml'yi aşmayacak ve 20 x 20 cm ölçülerini geçmeyecek şekilde taşınabilir.
Kabin bagajına alınabilecek sıvılar için genel olarak ölçü dışında bir sınırlama bulunmuyor. 100 mililitreyi aşmayan sıvıları ve diş macunu gibi ürünleri yanınıza alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri