İsofix kısa tanımı ile bir montaj çeşididir. Geleneksel oto koltuklarında görülen emniyet kemeri montaj hatalarının giderilmesi ve montaj işleminin olabildiğince pratik, hızlı ve güvenli hale getirilmesi, isofix oto koltuklarının en önemli niteliğidir.
İsofix aparatı bebek koltuklarının araç içerisine güvenli bir şekilde yerleştirilmesini ve sabitlenmesini sağlayan bir sistemdir. İsofix kemerini güvenilir yapan en önemli özellik pratik ve kolay bağlanma şekline sahip olmasıdır.
Aracın arka koltuklarının arasında isofix aparatı ya da logosu olup olmadığına bakılarak da bu durum anlaşılabilir. Bir diğer yöntem ise kullanma kılavuzu veya bilgi kitapçığı gibi dokümanlara bakmaktır.
Takılır hiç bir problem olmaz.
Isofix metodu, bebek oto koltuğunu emniyet kemeri kullanmadan arabaya sabitlemenin en güvenli, en kolay ve en hızlı yolu olarak özetlenebilir. Isofix aynı zamanda uluslararası standartlara uygun bir koltuk montaj sistemi. Günümüzdeki otomobillerin hemen hepsinde isofix kullanılıyor.
İlgili 28 soru bulundu
Bebek koltuklarını isofix yöntemiyle arabaya sabitlemek hem pratik hem de oldukça güvenli. Peki, hangi araçlarda isofix var? İsofix oto koltuğu, 2006 yılında itibaren üretimi yapılan tüm araçlarda yer alıyor.
Eğer oto koltuğunuz isofix veya diğer özel bağlantılara sahip değilse emniyet kemeri ile sabitleme yapabilirsiniz. Kemerleri sıkıca çekerek gerektiğinde kilitleyip koltuğu sabitleyebilirsiniz.
İsofix yoksa ne kullanılır? Kimi araçlarda değişiklik imkanı bulunmayabilir veya anlık gelişme ile hızlıca Isofix için alternatif aranır. Bu gibi durumlarda yapılabilecek tek hamle çocuk koltuğunu nizami bir biçimde emniyet kemeri ile sabitlemektir.
Aracınızda isofix varsa yaklaşık 4 parmak uzaklıkta isofix demirine ulaşılacaktır. Yaptığınız kontrolde isofix demirine ulaşamazsanız bu demiri sonradan da taktırabilirsiniz.
I-size, 4 yaşa kadar olan bebek ve çocuk oto koltukları için geçerli. Bu düzenleme; gelişmiş baş ve boyun koruması sağlıyor, oto koltuğunun minimum 15. aya kadar (çocuk 105 cm olana kadar) seyahat yönünün tersine bağlanmasını ve Isofix'i zorunlu kılıyor.
Çünkü arka ortada ISOFIX yani sabitleme kancası yoktur, bebek emniyet kemeriyle sabitlenir. Ancak iki çocuk varsa o zaman ISOFIX kancası ile sabitlenebilir. Çünkü bebek koltuğunu bu kancalara çok iyi oturtalabiliyorsunuz.
İsofixli koltukların neredeyse tamamı normal emniyet kemeriyle de kullanılabiliyor. Herhangi bir dönme hareketini önlemek üzere tasarlanmış olan, kayışı veya destek ayağı olabilen üçüncü bir bağlantı noktası aracılığıyla tüm tehlikelerden korunabilirsiniz.
İsofix bağlantısı, genellikle araçların arka koltuklarında bulunur. Oto koltuğunu araçtaki İsofix bağlantısının bulunduğu noktaya yerleştirin.
Entegrasyon işlemi de hemen akabinde metal sabitleme noktaları ve bağlantı noktası aracılığıyla yapılıyor. Bu bağlantılar genellikle sarı renkte oluyor. Daha sonra bebek koltuğunda bulunan Isofix aparatını ya da Isofix kemerini arabanın arka koltuğundaki eklem noktasında bulunan kancalara geçirmeniz gerekiyor.
Geleneksel tipteki bebek koltuklarının yerini alan ve konfor ile birlikte güvenliğin de maksimize edildiği isofix oto koltukları, ergonomik tasarımı sayesinde bebekler için oldukça güvenli bir yolculuk sağlar. 10 yılı aşkın süredir yeni üretilmiş araçların birçoğuna entegre edilen bu yeni sistem, 2013 yılından itibaren ...
ÇOCUKLARIN YERİ ÖZELDİR! Otomobillerde çocuk koltuklarının kullanılmasının nedeni, araç içinde bulunan bir çocuğun kaza anında oturduğu yerden fırlayıp savrulmasını önlemektir. Eğer bu önlenemezse kaza anında aracın iç yüzeyine şiddetle çarpabilirler.
Özellikler ve avantajlar. Model yılı 2011 ve sonrası olan araçlar standart olarak arka koltuklarda ISOFIX braketlerine sahiptir.
Bu nedenle de 2006 ila 2013 arasında üretilen bir araç kullanılacaksa mutlaka kılavuzdan araç içerisinde ISOFIX bulunup bulunmadığının kontrol edilmesi gerekiyor. 2013 yılından sonra üretilen tüm otomobillerde ISOFIX bağlantı yuvaları var.
Accent Blue'da arka park sensörleri opsiyonel olarak sunulur. ISOFIX Çocuk koltuğu sabitleme noktaları ile ailenizin güvenliğini arttırır. Zorlu yol koşullarında aracın yol tutuşunu denetler ve gerektiğinde direksiyon kontrolü ve frenleme desteği uygulayarak ESP fonksiyonunu daha ileriye taşır.
Bütün çocuklar için en güvenli yer arka koltuktur. Çocuk koltuğu kolayca monte edilebilecekse, çarpma noktasından en uzak yer olan arka koltuğun orta kısmına takılması tavsiye edilmektedir. Çocuklar çarpma noktasına ne kadar uzak olurlarsa o kadar güvenlidirler.
İsofix, çocuk güvenliği için tasarlanmış ve otomobil endüstrisinde yaygın olarak kullanılan bir montaj sistemidir. Bu sistem, çocuk koltuklarını otomobil koltuklarına daha güvenli ve doğru bir şekilde sabitlemeyi sağlar.
Bebek koltuğunu sabitlemek için isofix sistemini kullanabilirsiniz. Bunun için oto koltuğunu arabanın arka koltuğuna düzgünce yerleştirin. Daha sonra oto koltuğunun arka tarafındaki iki çubuğu aracınızdaki isofix kancalarına birleştirin. Bağlantı tam ve sağlam bir şekilde yapıldığında oto koltuğu yerine oturacaktır.
Puset Kullanımında Bebeğin Pozisyonu
Aslında bu durumu tıpkı uzaya fırlatılan bir astronotun koltuklarının geri bir pozisyonda durması gibi düşünebilirsiniz. O şiddetli güce ancak bu şekilde dayanılıyor. Bu nedenle puset arabaya mutlaka ters takılmalıdır.
Yapılan araştırmalar, arabalardaki bebek koltuğunun arka koltuğun sağına ya da soluna değil, tam ortaya konulmasının daha güvenli olduğunu gösteriyor.
Top Tether, çocuk güvenlik koltuğunu tepe noktasından kanca yardımıyla sabitleyerek araç içerisinde dönme hareketini sınırlayan üçüncü bir bağlantı noktasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri