İştah kesici içecekler, organizmanın daha hızlı bir şekilde çalışmasını sağlayarak iştah kesici yağ yakıcı etki yaratır ve dolaysıyla da kilo vermeyi destekler. Zayıflamaya yardımcı olmasının yanı sıra bu çay çeşitleri içerdikleri antioksidan bileşenler, vitamin ve mineraller nedeniyle de sağlığa faydalıdır.
Mate çayı güçlü bir ödem attırıcı olmasının yanı sıra iştah kesici özelliğiyle de bilinir. Özellikle ani acıkmalara son vermek için mate çayını tüketebilirsiniz.
İŞTAH NEDEN ARTAR? 1- Psikolojik nedenler: Özellikle kadınlarda kötü geçen günlerde ve âdet öncesi iştah çok artabiliyor. 2- Sindirim sistemi bozuklukları: Mide ve onikiparmakbağırsağı ülseri. 3- Metabolik hastalıklar: Şeker, şişmanlık, gut, tiroidin aşırı çalışması, hipoglisemi yani kan şekeri düşüklüğü.
İlgili 38 soru bulundu
Hipotiroidi, tiroit bezinin az çalışmasına bağlı olarak tiroid hormonlarının az salgılanmasıdır. Bu hormon yetersizliğinde metabolizma yavaşlar ve vücutta ağırlık artışına meydana gelir. Vücutta yağlanmanın artması ve yanlış beslenmeye bağlı dirençle birlikte hipoglisemi gelişir. Bu durum sık acıkmaya yol açar.
Zayıflama çayları arasında tahtını asla kaptırmayan bir çay var ki, o da yeşil çay. Yeşil çay zayıflama sürecinde kişiler tarafından en çok tercih edilen zayıflama çayı olmasının yanı sıra kilo verme sürecinde en etkili olan zayıflama çayıdır.
Yeşil çay ve beyaz çay, zayıflamak için en sık tüketilen çaylardan bazılarıdır. Bu çaylar, yağ yakımına olan etkileri sayesinde zayıflama diyetlerinde tercih edilmektedir. Buna ek olarak kiraz sapı ve funda yaprağı gibi çaylar da vücuttaki ödemin atılmasında oldukça etkilidir.
Doktor Gönül Ateşsaçan, iştahı azaltmanın püf noktalarından biri olan ve sinirim sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlayan limonun daha çok tüketilmesi gerektiğini belirtti.
Kahve iştah kesmeye yardım eder, abur cubur veya fazla yeme isteğini keser. İdrar söktürücü olan kahve bol su ile birlikte tüketildiğinde vücuttaki toksinlerin atılmasına yardım eder.
D vitaminin iştah bastırıcı bir etkiye sahip olması, kalp hastalıklarını önlemede ve kilo verme çalışmada fayda sağlar.
Yeşil çay kullanarak hazırlayacağınız detoks suyu ile metabolizma hızınıza bağlı olarak 1 haftada 5 kilo verebilirsiniz. Uygun diyet ve egzersiz programına ek olarak tüketilebilen yeşil çaylı detoks suyu ile sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.
Gece yatmadan önce zayıflama kürü
Gece kilo verdiren kür: Limon suyu, pul biber ve yoğurdu bir kase içinde iyice karıştırın. Gece uyumadan yarım saat önce tüketin. Bu karışımı tükettikten sonra kesinlikle başka hiç bir şey yememeniz gerekiyor. En az 2 hafta boyunca bunu sürdürün.
Tarçın çayı sabahları aç karnına 1 fincan şeklinde tüketildiğinde vücuttaki yağları yakıyor. Tarçın çayını zayıflamak için diyet listenize eklemeniz öneriliyor.
Yağ yakan içecekler denildiğinde ilk akla gelen sudur. Bunun dışında enginarın suyu, havucun suyu, beyaz çay, yaban mersininin suyu, zencefilin suyu, hindistancevizinin suyu, elma suyu ve tarçın çayı yağ yakan içecekler arasında yer alır.
Açlığın ikinci aşamasının birkaç hafta sürebileceğini ve bu süreçte ilk olarak yağların ana enerji kaynağı olarak kullanıldığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, “Kişinin karaciğeri, yağ asitlerini bir enerji kaynağı olarak kullanılabilecek keton cisimlerine metabolize eder.
Eğer biraz yemek yiyip 20 dakika kadar beklerseniz leptin hormonu beyne tokluk mesajı yollar ve sizi çok yemek yemekten kurtartır. O yüzden karnınızın tam dolmasını beklemeden yemeyi yarıda kesip 20 dakika bekleyin, gerçekten ihtiyacınız olan kadarını yemiş olduğunuzu anlayacaksınız.
İnsanın yemek yedikten sonra acıkması için beş-altı saatlik bir sindirim döneminin geçmesi gerekir. Bir-iki saat sonra acıkma hissi normal değildir.
Sık acıkma nedenleri arasında susuzluk, aşırı tuz tüketimi, menopoz, kullanılan ilaçlar, alkollü ve gazlı içecekler de sayılabilir. Ancak hepsinin özüne bakıldığında yanlış beslenme tüm bunlara neden olmaktadır. Her besin aynı oranda tokluk hissi sağlamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri