Kırmızı et kemikli ya da kemiksiz olması önemli olmaksızın düdüklü tencere içinde rahatlıkla pişirilebilir. Yeterli oranda su koyduğunuz düdüklü tenceredeki etiniz yaklaşık 40 dakika içinde pişmiş olacaktır. Etin üzerine pişmeden önce tuz atarsanız etiniz nispeten daha sert olur.
Etler suyunu çektikten sonra soğan ve sarımsağı ekleyin. Son olarak baharat, tuz ve suyunu da ekleyip düdüklünün kapağını kapatın. 20 dakika orta ateşte, 30 dakika da kısık ateşte pişirin. Yumuşacık etleriniz hazır.
Ortalama et haşlama süresi etin gramajına ve türüne bağlı olarak 30 dakikayla 1,5 saat arasında değişiyor. Eğer kemiksiz küçük bir etiniz ya da kuşbaşı etiniz varsa bu süre 30 dakika kadar olacaktır. Daha fazla haşlarsanız etiniz sertleşebilir.
Küp küp doğranmış kuşbaşı etler, ısınmış tencerenin içerisine konulur ve mühürlenir. Etler suyunu salıp iyice çekene kadar pişirilir. Son olarak tuz, baharatlar ve su ilave edildikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatılır. Öncelikle 20dk orta ateşte, sonra 30dk kısık ateşte pişirilir.
Düdüklüye yağımızı alalım ve ısınan yağa etleri atalım ve az kızartalım. Bu işleme zaten bildiğiniz üzere mühürleme deniliyor ve burada ki amaç etin lezzetini hapsetmek. Ardından etlerin üstünü 1 parmak geçecek kadar kaynar su dolduralım. Ağzını kapatıp yarım saat pişirelim.
İlgili 22 soru bulundu
Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kaynama sesi duyduktan sonra kısık ateşe alın. 20-25dk da etleriniz pişecektir.
Baharat ve salça eklenir. Maydanoz dereotu ve et konup suyu dökülür ve yaklaşık 50-55 dakika düdüklüde pişirilir.
1 saat kadar sonra tuz, karabiber ve kekiğini de ilave ettikten sonra 15-20 dakika kadar daha pişirin. Böylece 80-90 dakika aralığında ağır ateşte kendi suyunun lezzetiyle pişmiş ve yumuşacık bir kavurma hazırlayabilirsiniz.
Kurban eti bir gün dolapta dinlendikten sonra yıkamadan düdüklü tencereye alınır. Et suyunu salana kadar kavrulur. 1 su bardağı sıcak su eklenir. Kaynama gelmesi beklenir. Üzerinde oluşan köpükler alınır ve düdüklünün kapağı kapatılır. 20 dakika pişirilir.
Etli yemeklerinizin daha çabuk pişmesini sağlayacak püf nokta tencerenin içine biraz sirke katmaktır. Böylece yemeğiniz hem daha çabuk pişecek hem de daha lezzetli olacaktır. Ayrıca etlerinizin ve et yemekleriniz pişerken tencereye bir parça ekmek atmanız da etin daha hızlı pişmesini sağlayacaktır.
Ortalama olarak bir etin pişirilme süresi yarım saat ve bir buçuk saat arası sürmektedir.
Düdüklü tencerede kemikli et kaç saatte pişer? Pişirme sürenizde 60-70 dakika kadar olacaktır. Düdüklü tencerede kemikli et yemeğini servis tabaklarına alıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Düdüklüyü ocakta ısıtıyoruz ve içine etleri atıp, rengi dönene kadar kavuruyoruz. İçine iri doğranmış soğanı atıp, 2 dk daha kavurup sıvı yağı ekliyoruz. 2 dk daha kavurup, salça ve toz biberi ve tuzu ekleyip 5 dk daha çeviriyoruz. Üzerini geçmeyecek kadar suyu ekleyip, 50 dk düdüklü pişiriyoruz.
Suyunu çeken etin üzerine 5 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve sık karıştırılarak pişirilir. Tüm bu süreç kısık ateş ile yalnızca 40 dakika kadar sürecektir. Dilediğiniz baharat ile zenginleştirebilirsiniz etinizi.
Sıcak suyu da ekleyip düdüklünün kapağını kapatıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp kısık ateşte 45 dakika pişiriyoruz. Ben clipso düdüklü de pişirdim kaynaması pişmesi tam 45 dakika sürdü. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun selametle kalın.
Etin büyüklüğüne göre üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ediniz ve düdüklü tencerede ise 30 dakika kadar; normal tencerede ise 70 dakika kadar kaynatınız.
Düdüklü tenceremize dana kuşbaşımızı alıyoruz harlı ateşte suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Üstüne tereyağımızı atıp eritiyoruz. Baharatlarımızı ve suyumuzu da ekleyip karıştırıyoruz. Düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp 10 dk pişiriyoruz.
Marine edilen et oda sıcaklığına ulaşana kadar dışarıda bekletilir. Tava etleri cızırdatacak kadar ısıtılır. Daha sonra mühürleme işlemi yapılır. Ateş kısılarak, etin kısık ateşte kendi suyu ile pişmesi beklenir, kafanızda bütün et nasıl pişirilir sorusu varsa eti kısık ateşte pişirmek gerektiğini unutmayın.
İyice sulandıktan sonra 1 buçuk su bardağı suyu ekleyip, tuzu da atıp kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca iste burada en önemli puf nokta geliyor. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp yavaş yavaş ağır ağır kaynamaya bırakacaksınız. 2 hatta 3 saat bu şekilde suyu çekene kadar pişireceksiniz.
Haşlamalık kemikli et ve kemiksiz kırmızı etle hazırlanabildiği gibi kuzu eti, dana eti de kullanılabilir. Dana haşlama için düdüklü kullanmak daha uygundur. Kasaplarda haşlamalık et olarak ayrıca satılan etler tercih edilebilir. Tavuk eti haşlama da yaygın olarak yapılır.
Suyunuz içme suyu olmalıdır. En kısık derece ocağa alarak 20 dakika kadar suyun ısınmasını bekleyin. Üzerinde biriken tortu ve köpükleri temizledikten sonra kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. En az 4 saat, tercihen 8-12 saat arasında en kısık ateşte ve en küçük ocak gözünde pişmeye bırakın.
Düdüklü tenceremize yağ doğranmış soğanı ekleyip pembelesene kadar kavuralım. Sebzeleri ekleyip karıştıralım. En son hazırladığımız eti soslarla birlikte düdüklü ye alıp üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ekliyoruz ve ağzını kapatıp 40- 60 dk arası pişirelim.
Sebzeler düdüklünün içine alınır bir sos tavasında yağ ve salça eritilip yemeğin içine dökülür baharatlar eklenir. Bu aşamadan sonra isterseniz düdüklüyü kapatmadan 25 dakika sebzeler ile haşlayın isterseniz de düdüklüyü tekrar kapatarak 10 dakika haşlayıp servis edin.
Orta pişmiş bifteğin iç sıcaklığı 63-68 °C arasında olur. Medium Well yani orta-iyi pişmiş bir et için her iki tarafı bir dakika daha fazla yani 5'er dakika pişirmen yeterli olacaktır.
Pişmiş etin sırrı damak tadınıza göre, onu ne zaman ateşten alacağınızla ilgili bir durumdur. Eğer ızgara etini az pişmiş seviyorsanız pişirme süreniz kısa olmalıdır. Maşanızla dokunduğunuzda et hala yumuşaksa az pişmiş demektir. Eğer maşanızla dokunduğunuzda et elastik bir dokuda ise de orta pişmiş demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri