Bağcılar, İstanbul Avrupa Yakası'nda bir ilçedir. İstanbul'un ilçeleri arasında en fazla nüfusa sahip 4. ilçedir.
Bağcılar İlçesi, Marmara Bölgesinde, İstanbul ilinin Avrupa yakasında, İstanbul Büyükşehir Belediye sınırları içerisinde yer almaktadır. İlçe, batısında Küçükçekmece, güneyinde Bahçelievler, güneydoğusunda Güngören, kuzeybatısında Başakşehir, doğusunda ve kuzeyinde Esenler ilçeleri ile çevrilidir (Şekil 1).
Bağcılar, 1992 yılına kadar Bakırköy Belediyesi'ne bağlı bir yerleşim birimi iken Kirazlı, Güneşli ve Mahmutbey semtlerinin birleştirilmesi sonucu 3806 sayılı yasa ile müstakil belediye ve ilçe haline getirilmiştir.
752 bin nüfus var, peki bina stoku ne? Ve binaların yüzde kaçı kentsel dönüşüme uğrayacak? 48 bin bina var. Bu da 250 bin bağımsız birim demek (daire ve dükkân).
İlgili 25 soru bulundu
Bağcılar İlçesi İstanbul'da yer alan ve Marmara fay hattına yakınlığı sebebiyle deprem riski bulunan bir bölgedir.
Bağcılar semti İstanbul deprem riski haritasına göre 2. derece riskli ilçeler arasında yer alıyor. Bağcılar, İstanbul Avrupa Yakası'nda bir ilçedir.
Bağcılar aynı zamanda Türkiye'nin 81 vilayetinden insanların yaşadığı ilçe olma ayrıcalığını da taşıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun belirlemelerine göre, ilçede İstanbul nüfusuna kayıtlı 47.661 kişi yaşıyor. 41.133'lük nüfusuyla en çok Bitlisli'nin yaşadığı ilçede 39.860 Sivaslı ve 34.556 Malatya'lı yaşıyor.
Avrupa Yakasındaki İlçeler: Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Küçükçekmece, Sarıyer, Silivri, Şişli, Sultangazi, Zeytinburnu olmak üzere toplam 24 tane ilçeye ...
İstanbul'un yüzölçümü olarak en büyük ilçesi olan Çatalca Osmanlı döneminde de ayrı bir kazaydı. Nüfus olarak Adalar ve Şile'den sonra İstanbul'un en seyrek nüfuslu ilçelerinden biridir. Batısında Tekirdağ ili ve Silivri; kuzeyinde Karadeniz; güneyinde Büyükçekmece ve doğusunda Arnavutköy'le komşudur.
Bağcılar'ın Sancaktepe Mahallesi'nde Çarşı Caddesi üzerinde yer almaktadır.
Göç alan bir ilçedir. E-5 ile TEM Otoyolu arasında kalmaktadır. Güneyinde Bahçelievler, batısında Küçükçekmece, kuzeybatısında Başakşehir, doğusunda Güngören, kuzeyinde Esenler, Esenler ve Başakşehir'e bağlı askerî araziler bulunmaktadır. Denize kıyısı yoktur.
Güngören, İstanbul'un bir ilçesidir. İlin batı yarısında Çatalca Yarımadası'nda yer alır; Türkiye'nin 7 km kare alanı ile yüzölçümü bakımından en küçük ilçesidir. 3 Haziran 1992'de ilçe olan Güngören, doğuda Zeytinburnu, Esenler güneyde Bakırköy, batıda Bahçelievler kuzeybatıda Bağcılar ilçelerine komşudur.
92Ş, Bagcilar bölgesinde bulunan Bağcılar Meydan konumuna giden son Otobüs aracıdır.
Bağcılar ilçesi İstanbul'un Avrupa bölgesinde yer alan ilçeleri arasındadır. Adliyeye giderek işlem yapmak isteyenler Bakırköy Adliyesi'ne gitmesi gerekiyor.
Beyoğlu veya eskiden Pera, İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan ilçelerinden biridir.
Avrupa yakasında, güneyden Bakırköy'e, batıdan Küçükçekmece'ye, kuzeyden Bağcılar'a ve doğudan Güngören'e komşudur. 1992'de Bakırköy'den ayrılarak ilçe olmuştur.
İstanbul'da ikamet eden kişilerin aslen nereli olduklarına dair araştırmaya göre; İstanbulluların en fazla bulunduğu ilçe Kadıköy. 39 ilçenin 12'sinde Sivaslılar, 5'inde de Tokatlılar çoğunlukta. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), İstanbul'da yaşayanların aslen nereli olduklarını açıkladı.
İstanbul'da en çok nereli var diye incelendiğinde 2022 yılında toplanan son verilere göre başı Türkiye'nin 66 şehrinde olduğu gibi ilin kendi kütüğüne bağlı olan vatandaşları yani İstanbullular çekiyor.
İkinci derece deprem bölgesinde olan ilçeler ise, Büyükçekmece'nin belirli kısımları, Esenyurt'un belirli kısımları, Başakşehir, Sultangazi, Şişli, Kağıthane, Beyoğlu, Beşiktaş, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Bağcılar'ın belirli kısımları, Güngören, Esenler'in belirli kısımları.
Haritada fay hatlarına yakınlığa göre birinci derece riskli ilçeler, Avrupa yakasında Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Beylikdüzü, Güngören, Zeytinburnu, Bahçelievler ve Fatih, Anadolu yakasında ise Kadıköy, Üsküdar, Ataşehir, Ümraniye, Maltepe, Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Sancaktepe, Tuzla ve Adalar olarak öne ...
Deprem İstanbul'un tüm ilçeleri için yüksek risk oluşturmakla birlikte; özellikle Adalar, Avcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Maltepe, Tuzla, Üsküdar, Zeytinburnu ve Sultanbeyli ilçeleri ve yakın mahalleler olası büyük depremden yoğun olarak etkilenecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri