İstanbul'dan Bozcaada'ya ulaşım için iki farklı yol var; Yenikapı'dan arabalı feribotla Bandırma'ya geçip, Biga, Çan, Bayramiç Kara Yolu üzerinden Ezine'ye gelmek ve oradan da Geyikli'ye ulaşıp, Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi'nden, Bozcaada'ya ulaşmak.
Araba kullananlar İstanbul-Bozcaada arasında Yenikapı - Bandırma hızlı feribotlarını da kullanabilir.
Hızlı Feribot
Araba kullananlar İstanbul-Bozcaada arasında gidip gelirken Yenikapı - Bandırma hızlı feribotlarını da kullanabilir. Hergün sabah ve akşam saatlerinde yapılan seferlerde yolculuk ortalama 2 saat sürüyor.
İstanbul'dan Bozcaada'ya yaz sezonunda günde yaklaşık 40 sefer düzenlenmektedir. Bu seferler yaklaşık 7 saat sürerken, seyahatiniz için ödeyeceğiniz ücret de yaklaşık 100 – 140 TL aralığındadır. İstanbul'dan hareket eden otobüsler, yolcularını Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi'ne kadar ulaştırmaktadır.
Bozcaada'ya Geyikli feribot iskelesinden Gestaş firmasının arabalı vapurları ile ulaşım sağlanıyor. Bozcaada ile Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi arasındaki mesafe yarım saat sürüyor. Yazın seferler 45 dakikada bir yapılıyor. Kış aylarında ise günde üçe kadar düşüyor.
İlgili 43 soru bulundu
Gestaş, yeni ücret tarifesini açıkladı. Geyikli-Bozcaada hattında gidiş-dönüş 300 TL olan araç ücreti %83 zamlanarak 550 TL olurken, yaya geçişi de 50 TL oldu. Birinci ikameti adada olanlara uygulanan %50 indirim ile araç geçişi 275 TL'ye yükseldi. 1 Ocak 2022'de araç için ödenen ücret 80 TL'ydi.
Denizyolu. Nasıl Gidebilirim ? İstanbul Yenikapı – Bandırma iskelesi arasında çalışan hızlı feribot kullanılarak Çanakkale'ye ulaşım mümkündür.
BOZCAADA İÇİNDE ULAŞIM
Adanın yolları oldukça düzgün olup asfalt kaplıdır. Arabayla tüm adayı dolaşmak yarım saati bulmaz. Eğer arabanız yoksa kalenin önünden yaz dönemi boyunca kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz. Bu minibüsler adanın başlıca plajları olan Ayazma,Sulu Bahçe, Habbele ve Mermer Burnu'na giderler.
Ada üzerinde ulaşım; motosiklet, araba, taksi ve minibüslerle sağlanıyor.
En meşhur Bozcaada yemekleri arasında; asma yaprağında sardalya, kabak çiçeği dolması, Bozcaada mantısı, piruhi, deniz börülcesi, çullama ve lipsos buğulaması bulunmaktadır. Bozcaada'nın ünlü mafiş tatlısı ise her yaş grubu tarafından beğenilmektedir.
a) Her bir sefer için tek bilettir. Ancak Geyikli-Bozcaada seferi için gidiş-dönüş tek bilet kullanılır.
- Bozcaada yolcuları, Geyikli-Bozcaada Hattı'nda biletinizi https://online.gdu.com.tr/bilet-al#bilet linkinden kredi kartıyla online olarak satın alabilir, yola çıkmadan feribottaki yerinizi ayırtabilirsiniz.
- Geyikli-Bozcaada Hattı'nda tüm biletler gidiş-dönüş olarak kesilmektedir. - Geyikli-Bozcaada Hattı'ndaki tüm araç tiplerinde, şoför hariç her yolcu ücrete tabidir.
Adaya otobüs geçişi sağlanamadığı için yaya olarak geçiş sağlayacağız. Yüzmek için yanınızda bulundurmanız gereken eşyaları küçük bir el çantası ile aldıktan sonra feribota binerek yarım saat sürecek yolculuğumuzun ardından Bozcaada'ya varıyoruz.
Bozcaada'da 'günübirlik' yerli turistlere vize yok.
İstanbul'dan Bozcaada'ya ulaşım için iki farklı yol var; Yenikapı'dan arabalı feribotla Bandırma'ya geçip, Biga, Çan, Bayramiç Kara Yolu üzerinden Ezine'ye gelmek ve oradan da Geyikli'ye ulaşıp, Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi'nden, Bozcaada'ya ulaşmak.
Bozcaada'da sadece beach olarak hizmet veren sadece bir tesis, Habbele koyunda bulunuyor. Bozcaada'da mayısın son haftalarından ekim ortasına kadar rahatlıkla denize girilebiliyor. Ama yaz tatilcileri en çok temmuz ve ağustos aylarını tercih ediyor.
Bozcaada yürüyerek gezilir mi sorusuna cevabımız evet! Adanın sokaklarını zaten yürüyerek gezmelisiniz ki bu harika atmosferin, taş evlerin, sevimli renkli kafelerin tadını çıkarabilirsiniz.
Toplam yolculuk yaklaşık 9 saat sürecektir.
İDO Yenikapı Terminali üzerinden 10 farklı lokasyona ulaşım imkanı sunuluyor. Bunlar; Armutlu, Armutlu Tatil Köyü, Avşa Adası, Bandırma, Bursa, Çınarcık, Esenköy, Kumla, Marmara Adası ve Yalova.
Geyikli İskelesi'nden kendi aracınızla deniz otobüsüne binmeniz mümkün ancak eğer adayı yoğun bir dönemde ziyaret edecekseniz feribot saatinin bir iki saat öncesi iskelede olup kendinizi garantiye almanız da fayda var. Bozcaada'da ulaşım ise yine araba, taksi veya minibüs ile sağlanabilir.
İstanbul Yenikapı – Bandırma iskelesi arasında çalışan hızlı feribot kullanılarak Çanakkale'ye ulaşım mümkündür. Feribot Seferleri aşağıda belirtilmiştir. Güncel Fiyat ve Sefer bilgilerine www.ido.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Özel araçla İstanbul'dan Çanakkale'ye gerçekleştirilecek olan kara yolu seyahatlerinde yola Sultanbeyli yönünden çıkılmalıdır. Sırasıyla, Gebze, Orhangazi, Gemlik, Nilüfer, Karacabey, Bandırma, Biga, Lapseki tabelalarını takip ederek ulaşabileceğiniz Çanakkale şehir merkezi, İstanbul'a 350 kilometre uzaklıktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri