Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Ihlamur Kasrı, Küçüksu Kasrı, Aynalıkavak Kasrı, Maslak Kasırları; söz konusu anıt eserlerin ilk akla gelenlerindendir.
EN BÜYÜK SARAY: Topkapı Sarayı, İstanbul, Türkiye - Tripadvisor.
Yeni Saray/Saray-ı Cedid adıyla tanımlanan Topkapı Sarayı; üç ana kapı ve avlularla gelişen yatay düzlemde yayılmış, yönetim merkezi olmaya uygun yapılar topluluğu olarak tasarlanmış, yapıldığı ve kullanımına başlandığı düşünülen 1478 yılından XVIII. yüzyıl sonuna kadar da devletin idari merkezi olarak kullanılmıştı.
Dolmabahçe Sarayı giriş ücreti 2023 yılı tarifesi şu şekildedir; Dolmabahçe Sarayı Selamlık Bölümü giriş ücreti = 120 TL. Dolmabahçe Sarayı Haremlik Bölümü Giriş ücreti = 90 TL. Dolmabahçe Sarayı Selamlık Bölümü + Haremlik Bölümü giriş ücreti = 150 TL.
İlgili 39 soru bulundu
Topkapı Sarayı giriş ücreti 2023 yılı Eylül ayı fiyat tarifesini sizler için şu şekilde sıralayabiliriz; Topkapı Sarayı giriş ücreti yetişkin = 150 TL. Harem bölümü giriş ücreti yetişkin = 80 TL.
Topkapı Sarayı'na giriş ücreti için 110 TL ödemeniz gerekiyor. Bu biletle sarayın 4 avlusunu gezebiliyorsunuz. Harem bölümü için 60 TL'lik bir ek ödeme daha yapmanız gerekiyor.
Topkapı Sarayı Fatih Sultan Mehmed tarafından 1478'de yaptırılmış, Abdülmecid'in Dolmabahçe Sarayı'nı yaptırmasına kadar yaklaşık 380 sene boyunca devletin idare merkezi ve Osmanlı padişahlarının resmi ikâmetgâhı olmuştur.
Topkapı Sarayı, Osmanlı Sultanlarının ikametgâhı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. İstanbul fatihi Sultan II. Mehmed tarafından 1460-1478 tarihleri arasında yaptırılmış olan ve zaman içerisinde bazı ilavelerin yapıldığı sarayda, Osmanlı padişahları ve Saray halkı 19'uncu yüzyıl ortalarına kadar ikamet etmiştir.
Feriye Sarayı ya da Feriye Sarayları, İstanbul Boğazı kıyılarında günümüzdeki Beşiktaş semtiyle Ortaköy semti arasında Çırağan Caddesi boyunca uzanan Osmanlı saraylarının eski adıdır. Saraylar günümüzde çeşitli kurumlar tarafından eğitim amacıyla kullanılmaktadır.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, ya da kamuoyundaki yaygın adıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı veya Beştepe Sarayı, Türkiye'nin başkenti Ankara'daki Atatürk Orman Çiftliği'nin içerisinde bulunan ve Türkiye cumhurbaşkanı tarafından 2014'ten itibaren kullanılan yerleşke.
Beylerbeyi Sarayı giriş ücreti 50 Türk Lirası'dır. 18 yaşın altındaki öğrenciler için giriş ücretsizdir. Beylerbeyi Sarayı'nda müzekart geçerlidir. Yabancı turistler için 200 TL tahsil edilir.
İstanbul'un Beşiktaş semtindeki büyük saray, bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde veliahtların ikametgahı olan Dolmabahçe Sarayı, şimdi Milli Saraylar Resim Müzesi'ne ev sahipliği yapıyor.
Basında 1.000 odalı saray olarak yer alması üzerine Erdoğan, sarayda 1150 oda olduğunu ve "itibardan tasarruf olamayacağını" belirtti. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan sarayın 2250 oda ile dünya şampiyonu olduğunu ileri sürdü.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1927-1938 yılları arasında Dolmabahçe Sarayı'nda bulundu ve 10 Kasım 1938 yılında burada vefat etti. T.C.
Eski Saray ya da Sarây-ı Atîk-i Âmire, İstanbul ili Fatih ilçesine bağlı Beyazıt mahallesinde Süleymaniye Camii ile Bayezid Camii arasında İstanbul Üniversitesi ana yerleşkesi içerisinde Osmanlı döneminde İstanbul'da inşa edilmiş ilk saray.
Yıldız Sarayı, ilk kez Sultan III. Selim'in (1789-1807) annesi Mihrişah Sultan için yaptırılmış, özellikle Osmanlı padişahı II. Abdülhamit (1876-1909) döneminde Osmanlı Devleti'nin ana sarayı olarak kullanılmış olan saray. Günümüzde Beşiktaş ilçesinde yer alır.
Bey Sarayı ya da Bursa Sarayı, Bursa'da Orhan Gazi zamanından itibaren inşa edilmiş, günümüzde kalıntısı kalmamış Osmanlı sarayı. Osmanlı Hanedanı'nın ilk sarayı olarak bilinir. Bursa'nın en yüksek tepesinde kurulu Tophane semtinde, günümüzde Bursa Orduevi'nin sınırları içindeki arazide idi.
Topkapı Sarayı'nın altında, Osmanlı döneminde Dolap Ocağı olarak adlandırılan antik iki kuyu bir galeriyle birbirine bağlanıyor. Araştırma ekibi bu iki kuyuyu birbirine bağlayan kanaldan Marmara Denizi'ne inen bir galeri keşfetti.
Günümüzde Saray Koleksiyonları Müzesi olarak kullanılan görkemli saray, tarih meraklılarını İstanbul'da bir araya getiriyor. Burada görülebilecek birçok değerli eser var.
Saraya uzun yıllar Beyazıt'taki eski saraydan dolayı Sarây-ı Cedîd-i Âmire denilmiş, ardından Toplu Kapı denilen köşkün isminden dolayı Top Kapısı Sarayı adı kullanılmaya başlanmıştır.
Dini bayramların ilk günü, müzeler öğleye kadar ziyarete kapalı tutulur. Pazartesi günleri, genel temizlik için teşhir salonları ziyarete kapatılır (Topkapı Sarayı Müzesi Salı günü).
Gitmediyseniz kesinlikle gidin, gittiyseniz bir daha gidin. Tüm sarayı gezmek istiyorsanız biraz erken gidin ve acele etmeyin, geziniz 3_4 saati bulabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri