İsveç'te çalışanlara bir yıl içinde 25 gün yıllık izin veriliyor. Şirketteki ilk çalışma yılında izin yok, ikinci yılında şu kadar, beş yılda bu kadar izin günün artar da denmiyor. İşçilerin yıllık izni 5 hafta.
Yıllık izin süresi, hafta sonu tatili ve kamu tatil günleri ile dini bayram tatilleri hariç tutulmak üzere 25 gündür.
Bu sektörler arasında sağlık sektörü (hemşire, hasta bakıcı, doktor, diş hekimi gibi pozisyonlar), teknoloji sektörü (mühendis, teknisyen, programcı gibi meslekler), inşaat sektörü (inşaat mühendisi, inşaat işçisi, mimar gibi uzmanlar), otomotiv sektörü (mekanik ve elektrik mühendisleri gibi uzmanlar) yer almaktadır.
İsveç'te resmi dil olarak İsveççe konuşulur. Ayrıca ülkenin büyük bir bölümünde Fince ve İngilizce de aktif bir şekilde konuşulmaktadır.
İsveç'te yaklaşık 50 bin Kululu'nun yaşadığı sanılıyor. Almanya kadar olmasa da Türklerin yoğun olarak yaşadığı İsveç'te başta Stockholm ve Göteborg olmak üzere, büyük şehirlerdeki lokantaların çoğunluğunu Türkler işletiyor.
İlgili 43 soru bulundu
İsveç'te 5 yıl yaşamış olmak şartı aranmaktadır. Ancak 2 yıl süresince İsveç vatandaşıyla yaşadıktan sonra İsveç'te 3 yıl süresince yaşadıktan sonra vatandaşlık başvurusu yapılabilir.
Kuzey ışıkları, büyüleyici doğa manzaraları, dünyaca ünlü markaları ve lezzetli köfteleriyle tanınan İsveç, yaklaşık 10 milyon nüfusa sahip bir İskandinav ülkesi. İskandinav Yarımadası'nda yer alan ve 450.295 km2 yüzölçümüyle bölgenin en büyük ülkesi olan İsveç, dünyanın en temiz, zengin ve gelişmiş ülkelerden biri.
Yaz aylarında, ortalama sıcaklık 19 ° C'dir ve gece 10 ° C'ye kadar düşmektedir. Baltık Denizi'ndeki adalarda hava oldukça sıcaktır. Donlar burada kışın ve yaz aylarında çok nadir görülür, hava sıcaklığı 22 ° C'ye kadar çıkabilir.
İsveç, modern bir dağıtım sistemi, mükemmel iç ve dış iletişim ve yetenekli bir işgücüne sahip, ihracat odaklı bir karma ekonomidir. Kereste, hidroelektrik ve demir cevheri dış ticarete yönelik olarak ekonominin kaynak tabanını oluşturmaktadır.
8 - İsveç: İsveç'te işçiler haftada 36 saat çalışıyor. Yılda ise ortalama 38 bin dolar kazanıyor.
Türkiye'deki bitmek bilmeyen çalışma saatleri (sözde 45 saat) konusuna hiç girmeden İsveç'te yapılan bir uygulamaya dikkatinizi çekmek istiyoruz. İsveç'te günde 6 saat iş mesaisi uygulanıyor.
İsveç'te yaşam maliyetleri yüksek mi? Evet. Maalesef öğrenciler için İsveç'te yaşam pahalıdır. Ortalama olarak yaşam masrafları için ayda yaklaşık 8.568 SEK yani 818€'ya ihtiyacınız olacaktır.
Genel olarak 1 yıldan 5 yıla kadar hizmet süresi olan çalışanlar için 14 gün, 5 yıldan fazla hizmet süresi olanlar için ise 20 gün yıllık izin hakkı bulunur. Almanya: Almanya'da yıllık izin süresi 4 hafta olarak belirlenmiştir. Çalışanlar, yıl içinde en az 20 iş günü süreyle izin kullanabilirler.
İşçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi, hizmet süresi; a) 1 yıldan 5 yıla kadar (beş yıl dâhil) olanlara 14 günden, b) 5 yıldan fazla 15yıldan az olanlara 20 günden, c) 15 yıl (dâhil) ve daha fazla olanlara 26 günden az olamaz.
İsviçre hukukunda yıllık ücretli izin hakkı İsviçre Borçlar Kanunu'nun24 (OR) 329a vd. maddelerinde düzenlenmiştir. OR 329a uyarınca, işveren işçiye her hizmet yılı en az dört hafta yıllık ücretli izin hakkı tanımalıdır. İşçi yirmi yaşını doldurmamış ise verilecek yıllık ücretli izin hakkı en az beş haftadır.
Özetlemek gerekirse İsveç'te 1 Ocak 2023 yılı itibariyle aylık brüt asgari ücret yaklaşık 23.500 SEK yani 2250 Euro, aylık net asgari ücret ise yaklaşık 18.000 SEK, bu da yaklaşık 1700 Euro'ya denk geliyor.
Şurada Paylaş! İsveç'te yılın yarısında güneş her daim tepededir. Mayıs ayının başından Ağustos ayının sonuna kadar güneş gece yarısı batar ve sabah 4 dörtte tekrar yükselir.
Kar yağışı görülen günler Güney İsveç'te aralık ve mart arasında, Orta İsveç'te kasım ve nisan arasında, Kuzey İsveç'te Ekim ve Mayıs arasında görülür. Ancak yine de ülkenin güney ve orta kesimlerinde kar yağışı görülen gün sayısı azdır.
İsveç'le ilişkilerimiz, 2013 yılında imzalanan bildiriyle stratejik ortaklık düzeyine ulaşmıştır. İsveç Başbakan'ı Ulf Kristersson 8 Kasım 2022 tarihinde, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström 21-22 Aralık 2022 tarihinde ülkemize ziyaret gerçekleştirmiştir.
İskandinavya Yarımadası'nda yer alan bir Kuzey Avrupa ülkesi olan İsveç, doğudan Baltık Denizi ve Finlandiya, batı ve kuzeyden Norveç ile çevrilidir. %70 Hristiyan, %5 Müslüman, %25 diğer inançlara mensup olanlar, dinsizler ve inancını açıklamayanlar.
İsveç'te mülk satın almak isteyen yabancıya karşı uygulanan herhangi bir yasal kısıtlama bulunmamaktadır. İsveç'te ev satın alma sürecinde satıcı ve alıcı arasında satış kararı alındığında ev satın alma süreci basittir fakat ev kiralama prosedürlerinde olduğu gibi satın almak için ev bulma süreci zorludur.
Ülkede emeklilik yaşı 65 olarak belirlenmiştir.
İsveç hükümeti, çok çocuklu aileler için verilen ek çocuk yardımını kaldırmayı planlıyor. Devlet, bu zamana kadar birinci ve ikinci çocuk için ayda 1.250 kron -yaklaşık 105 avro- ödüyor, bu miktar kademeli olarak yükseliyordu. Örneğin yedi çocuklu bir aile, çocuk başına 172 avro alabiliyordu.
İsveç vatandaşlığı fiyatları 2022 yılında yapılacak başvurularda; yetişkin başvuru sahipleri için 1.500 İsveç kronu ve 15 yaşından küçük başvuru sahipleri için 175 İsveç kronu olarak belirlenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri