Isıya dayanıklı yüzeylerde kurutma makinesi ya da ısı tabancısı ile ısıtılarak silikonun ayrılması sağlanabilir. Sıcak Sabunlu Su Yöntemi: Etkili bir diğer silikon sökme yöntemi ise sıcak sabunlu sudur. Sıcak su ve yumuşak sabun bir kova içinde karıştırılarak sünger yardımı ile yüzey silinebilir.
Yüzeyde donmuş bir silikonu temizlemek istiyorsanız ısı kullanabilirsiniz. Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
İster fayans ya da cam olsun ister farklı bir yüzey olsun, silikonu çıkarmak için ısı ortak olarak kullanılabilir. Kurutma makinesi ya da tabancası kullanarak kısa bir süre içerisinde ve kolayca silikonu çıkarmak mümkün. Hemen ardından ilgili bölge alkol ya da nemli bir bezle silerek tertemiz hale getirilebilir.
Silikon çıkarıcı solüsyonlar, aseton, izopropil alkon silikonu çıkarmada kullanılan kimyasallar arasındadır. Yüzeye sert cisim uygulamak istemiyorsanız en basit çözüm olan tırnakla kazımayı deneyebilirsiniz. Öncesinde donmuş silikonu yumuşatmak için ısı uygulayabilirsiniz.
Kullanılacak yüzeyin özellikleri uygunsa aseton veya izopropil alkol çözeltilerinden faydalanılarak yüzeyde yapışmış durumdaki silikon sökülebilir. Bu iş için öncelikle sert bir plastik spatula yardımı ile yüzey kazınarak temizlenir. Yüzeye uygun çözelti dökülerek bezle ovulur ve işlem sonuca ulaşana kadar sürdürülür.
İlgili 16 soru bulundu
Yüzey her türlü toz ve kirden arındırılmış, kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Mutfak tezgahı silikon temizliği başta olmak üzere birçok yüzeyde karbonatla silikon temizliği sık tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Özellikle kararmış silikon lekelerini çıkarmada oldukça faydalıdır. Karbonat ve su karışımını silikonun üzerine uygulayarak birkaç saat bekleyin.
Silikon üzerine sıcak su dökmeyiniz bu silikonu yumuşatıp diğer yüzeylerde leke bırakmasını sağlayabilir. Bunun yerine farklı bir yöntem olarak Tiner veya aseton ile pamuk yardımı ile de çıkabilirsiniz. Koltuğunuzda veya kıyafetinizde silikon lekesi bulunuyorsa lekeye su dökmemenizi öneririz.
Özellikle PE ve PP gibi plastiklere silikonların güçlü yapışması mümkün değildir. Ancak PVC gibi plastiklere saf silikon kullanarak yapışma sağlamak mümkündür.
Silikon temizliğinde eğer silikonda yoğun bir küf ve kararma yoksa sirke ve karbonat kullanabilirsin ama ihmal edilmiş bir banyon ve yoğun küflü bir silikonun varsa bu noktada çamaşır suyu kullanmayı tercih edebilirsin.
Duşakabin Silikonu Sökme Yöntemi
Parçaları, silikonun açılan yerinden elinizle çekip alabilirsiniz. Kalanları da silikon sökücü yardımıyla giderebilirsiniz. Diğer taraftan, yumuşamış parçaları izopropil alkol ile de koparmanız mümkündür. Bunu eczanelerden temin edebilirsiniz.
Sökülmek istenen donmuş silikonun üzerine direkt olarak spreyden sıkılarak uygulanır. Ürün uygulanır, yaklaşık 5 dakika beklenir, sökülmek istenen silikon kolayca yüzeyden temizlenecek yumuşaklığa geldikten sonra sökülme işlemine geçilir.
Fayans yüzeyindeki tozlar ve inşaat atıkları yumuşak bir fırça yardımıyla alındıktan sonra nemli bir bez ya da çek pasla fayanslar dikkatlice silinmelidir. Fayanslar silinirken dikkatli olunması gerekmektedir çünkü fayans araları derz dolguyla doldurulmakta ve bu dolgularda ufak birikintiler kalıntı yapmaktadır.
Banyolar sürekli neme ve suya maruz kalan bir ortam olduğundan, silikon üzerinde bakteri oluşma olasılığı da yüksektir. Bu nedenle anti bakteriyel özelliği olan, % 100 silikon içerikli duşakabin silikonunu seçmelisiniz.
Sararan duşakabin lastiklerini temizlemek için, karbonat ve beyaz sirke eşit miktarda karıştırılarak bir macun oluşturulur. Macun lastiklerin üzerine sürülür ve yaklaşık 15 dakika bekletilir. Ardından, bir diş fırçası veya yumuşak kıllı bir fırça ile lastikler ovulur ve suyla durulanır.
Ilık ısı olmak şartıyla saç kurutma makinesiyle kurutma süresini çabuklaştırabilirsin. kurutma işlemini hızlandırmak için saç kurutma veya dier ısıtıcı aletler işe yarıyor ama benim gibi çok yakın mesafeden kurutmaya çalışma abi çünkü slikpn sakız gibi eriyor ve kokma yapıyor..
Çekomastik ısıya dayanıklı silikon aynı zamanda motor yağları ile devamlı olarak temas eden bölgelere de uygulanabilir. Silikon Çekomastik ürünü kullanmadığınız zamanlarda serin ve güneş ışığından uzak bir ortamda muhafaza edebilirsiniz.
Ayna silikon çeşidinin de dayanıklılık oranı oldukça fazladır. Bu silikon çeşidi hem ısıya dayanıklıdır hem de yüksek kaldırma gücü bulunur.
Isıya Dayanıklı Silikonun Özellikleri
Isıya dayanıklı silikon, yüksek sıcaklıklara ve yangına karşı dayanıklı bir yapı malzemesidir. Ayrıca, hava koşullarına, neme ve yüksek sıcaklık ortamlarına karşı da direnç gösterir. Bu özellikler sayesinde geniş bir uygulama alanına sahiptir.
Silikon yaygın bir şekilde kullanılan ürünler arasındadır. Bu nedenle ne kadar sürede kuruduğu da merak edilir. Normal bir silikon sürüldükten sonra 4 saat içinde kurumuş olur. Fakat tam olarak kuruması ve görevini yerine getirmesi için 10-12 saat beklenmesi önerilir.
Cevap: Merhaba, maalesef boyaya zarar verir.Size önerebileceğimiz Würth Conta Sökücü Sprey işinize yarayacaktır.
Sentetik tiner plastik şişelerde satılır plastiğe ve çoğu boyaya zarar vermez bazı araç boyalarını etkileyebilir. Selülozik tiner plastiği direk eritir bu yüzden teneke kutularda satılır daha güçlüdür ama elektronik kart üstündeki bütün plastik aksamı beyazlatır fazla durursa eritir.
Akfix silikonlar geniş kullanım alanları ile biliniyor. Akfix silikonlar özellikle sızdırmazlık, tamir, yapıştırıcı ve derz dolgu malzemesi olarak kullanılıyor. Akfix silikonlar banyo, mutfak, duşakabin, akvaryum, ayna hatta küvet, duvar ve tezgahlarda kolaylıkla kullanılabiliyor.
Ne kadar kaliteli bir silikon alsanızda zamanla sararma olacaktır. Ancak silikonun kalitesi sararma sürerisini oldukça uzatır. Bu nedenle bu şekilde mutfak tezgahı gibi ön planda olan bölgelerde kaliteli slikon kullanmanızı öneririm.
SS 935 Mermer, Doğaltaş Silikonu
Doğaltaş, mermer, granit gibi yapı malzemelerinin derzlerinde kullanılabilen, tek bileşenli, havadaki nemle kürlenen, nötral yapılı, solvent içermeyen yüksek kaliteli %100 silikon mastiktir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri