Ancak almış olduğunuz kurusıkı tabanca ve faturası ile birlikte 1 ay içerisinde ikamet ettiğiniz İlçe Emniyet Müdürlüğü veya İlçe Jandarma Komutanlığına müracaat ederek tarafınıza Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silah Bildirim Belgesi tanzim edilecektir.
Havalı tabancalarda hiçbir evraka ihtiyaç yoktur. 18 yaşını doldurmuş olmanız yeterlidir.
Kurusıkı tabanca almak için ilk olarak adli sicil kaydı ve iki adet vesikalık fotoğraf ile birlikte ilçe emniyet müdürlüğüne gitmelisiniz. İlçe Emniyet Müdürlüğüne kurusıkı tabanca almak istediğinize dair dilekçe vermeniz gerekiyor. Kurusıkı tabanca dilekçe örneği yazının devamında paylaşılmıştır.
İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne kurusıkı tabanca almak istediğinize dair dilekçe sunmanız gerekmekte. Yapılan incelemede kurusıkı tabanca almanızda herhangi bir engel olmadığı anlaşıldığında ise sizlere kurusıkı tabanca alma belgesi verilmektedir. Sonrasında en yakın satıcıdan kurusıkı tabancayı satın alabilirsiniz.
1. Silah Ruhsatları verildiği tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerlidir. 5 yıl sonunda yenilenmesi gerekmektedir. 2. Telefon vasıtası ile veya müracaat sahibi olmayan şahısların Müdürlüğümüzden dosya içeriği ile ilgili olarak bilgi istemesi durumunda, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereği bilgi verilmeyecektir.
İlgili 28 soru bulundu
Şahısların evraklarını teslim ettiğinden itibaren tahkikatın tamamlanmasına müteakip 3 iş günü içerisinde ruhsat hazırlanmaktadır.
Kurusıkı tabancaları evde, ofiste ya da arabalarda bulundurmaya herhangi bir yaptırım uygulanmamaktadır ve bu bir suç olarak görülmediği için yasaklanmamıştır.
Söz konusu bedel T.C.Ziraat Bankası Şubeleri ve aynı bankanın ATM bankacılığı ve İnternet Bankacılığı aracılığıyla yapılmaktadır.
Kurusıkı silahlar araç, ev, işyeri gibi kapalı mekanlarda bulunduralabilirken, kişinin üzerinde taşıması kanunen suçtur ve yasaktır. Kurusıkı taşıma sırasında yakalanan kişiye cezai işlem uygulanmaktadır.
İkamet ettiğiniz YER(ev adresiniz) Polis bölgesi ise bağlı olduğunuz İlçe Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma bölgesi ise bağlı olduğunuz İlçe Jandarma Komutanlığına müracaat etmelisiniz.
Silah ruhsatı alabilmek için aşağıdaki bilgi ve belgelerle ikamet edilen yer mülki amirliğine başvurulması gerekmektedir. e) Harçtan muaf olanlar hariç, silah bulundurma harç makbuzu, f) Bakanlıkça belirlenen silah ruhsat kart bedelinin ödendiğine dair bilgi/belge, istenir.
Ses tabancası olarak da bilinen kuru sıkı tabancalar, ateşli silah satma ruhsatı olan av bayilerinden satın alınmalıdır. Kurusıkı silahlar ruhsatla kullanılır ve satın alınır. Ancak ruhsatları, gerçek silahlarda olduğu gibi zorlu şekilde alınmaz.
Kuru sıkı tabancalar 6136 Sayılı Kanun kapsamına girmediğinden ruhsat almanız mümkün değildir.
Kuru Sıkı Silah Taşımanın Cezası Nedir? Yukarıda belirtili yasaklara aykırı davranışta bulunanlara beşyüz Yeni Türk Lirası idarî para cezası verilir.
5-2023 yılı itibariyle; 500 TL Silah Ruhsatı Tahsilat Bedeli Ziraat Bankası Şubelerine yatırmak sureti ile makbuz aslı veya 'https://tptgv.org.tr/anasayfa/silahruhsatiodeme' web adresinden kart ücreti yatırılabilecek olup, yatırıldığına dair belge istenilecektir.
Diğer soruya gelecek olursak kuru sıkı tabanca her ne kadar ateşli silahlar kanununa(6136) tabi değilse de üzerinizde veya aracınızda kullanmaya hazır şekilde taşınması yasaktır. Muhalefet halinde kabahatler kanunundan işlem görüp idari para cezasına çarptırılırsınız ve yine kamu silahın mülkiyetine el koyar.
Kurusıkı Tabanca Taşımanın Cezası Nedir? 5729 sayılı kanunun 3 maddesine aykırı kuru sıkı tabancayı taşımak suç değil idari yaptırıma tabidir. Yani kanuna aykırı olarak kuru sıkı silahı taşıyan kişiye idari para cezası kesilir. Kanuna göre kesilecek idari para cezası 500 Tl dir.
Ateşli silahlar kapsamında olan kurusıkı silahı gerçek silahtan ayıran temel özelliği namlusudur. Gerçek silahlar da namlu açık olsa da kurusıkı tabancalarda namlu kapalıdır. Kurusıkı silah ile gerçek silah arasındaki farklardan bir tanesi de mermiler konusunda ortaya çıkar.
Ruhsatınızı alındıktan sonra bir yıl içinde tabancanızı satın almalısınız. Aldığınız silahın ruhsata işleme süresi ise 60 gün.
RUHSAT TÜRÜ SÜRESİ HARÇ ÜCRETİ Silah Bulundurma Ruhsatı 5 Yıl 7.390.30 TL. Silah Taşıma Ruhsatı 5 Yıl 23.093.00 TL. Yivli Av Tüfeği Bulundurma Ruhsatı 5 Yıl 7.390.30 TL.
Silah ruhsatı almasına engel hali bulunmayan, yirmi bir yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı bulundurmak amacıyla silah satın alabilir. Bulundurmak amacıyla silah ruhsatı almak isteyenler, ikamet ettikleri il valiliğine müracaat ederler.
Silah bulundurma ruhsatı, bir kişinin evinde veya iş yerinde silah bulundurabilmesi için alması gereken bir izindir. Silah bulundurma ruhsatı için gereken harç ücreti 2023 yılında 5 Yıl 7.390.30 TL olarak belirtilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri