Örneğin, İtalya için alınan vize ile önce Almanya'ya gitmek mümkün olmamaktadır. Ancak bir kere İtalya'ya gidildi ise İtalya'yı takip eden seyahatlerde diğer Schengen ülkelerine seyahat etmek mümkündür. Seyahatin süresi vizenin üzerinde kayıtlı süre ile sınırlıdır.
İtalya vizesi ile hangi ülkelere seyahat edebilirim? Schengen bölgesine ilk girişinizi İtalya üzerinden yapmak kaydı ile Schengen kapsamındaki 26 ülkeye seyahat edebilirsiniz. İspanya Fransa, Yunanistan, Norveç, Avusturya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Malta, Hollanda, , İsveç, Belçika, Portekiz, Slovakya.
İtalya, Schengen Anlaşması'nı, bütün sınırları itibariyle uygulamaktadır. Bu çerçevede, Schengen üyesi diğer AB ülkelerinde yasal biçimde ikamet eden vatandaşlarımız, pasaportlarını, oturma izinlerini ve feribot rezervasyonlarını ibraz etmek suretiyle vizesiz olarak İtalya'dan transit geçebilmektedirler.
Schengen vizenizi aldığınız ülkeye ilk girişi yaptıktan sonra eğer vizeniz multi ise değer schengen ülkerine giriş çıkış yapmanız ile ilgili herhangi bir sorun yaşamazsınız. Ancak schengen vizesi aldığınız ülkeye giriş yapmadan diğer ülkere giriş yaparsanız bir sonraki vizenizde sorun yaşayabilirsiniz.
Malta Öğrenci Vizesi ile Avrupa'da Hangi Ülkelere Gidilebilir? “Malta vizesiyle hangi ülkelere gidilir?” diye soruyorsanız. Ve daha fazla detay bilmeme gerek yok diyorsanız, Malta öğrenci vizesi ile ziyaret edebileceğiniz ülkeler şunlardır: Almanya.
İlgili 28 soru bulundu
Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya Kolay Schengen Vizesi Verir Mi? 2024 yılında Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya Konsolosluklarına Schengen vize müracaatında bulunacak vatandaşlarımız için söz konusu Konsolosluklar kolay Schengen vizesi veren ülkeler arasında son sıralar arasında yer alırlar.
Schengen vize rejimi yönetmeliği gereği, vizenin alındığı ülkeye ilk giriş yapma mecburiyeti bulunmaktadır. Örneğin, İtalya için alınan vize ile önce Almanya'ya gitmek mümkün olmamaktadır. Ancak bir kere İtalya'ya gidildi ise İtalya'yı takip eden seyahatlerde diğer Schengen ülkelerine seyahat etmek mümkündür.
İlk vizeniz 15 günlükken, ikinci vizeniz iki aylık olacak, üçüncü başvuruda alacağınız süreyse 6 aya çıkacak. Hangi ülkeye seyahat edecekseniz, oranın konsolosluğuna başvurun.
İtalya vizesi ile Hollanda'ya giriş yapılabilir.
Yunanistan'a seyahat edecek (diplomatik, hususi ve hizmet pasaport hamilleri hariç) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen vize rejimine göre vizeye tabidirler. Schengen Anlaşması'na dayanan Yunanistan vize rejimi, Yunanistan'dan transit geçecek vatandaşlarımıza da vize zorunluluğu getirmektedir.
İtalya Turist vizesi işlemlerinde bulunacak kişinin son 3 aylık aktif banka hesap özeti. Kişinin şahsi banka hesap özeti son 3 aylık aktif banka hesap hareketlerini içermeli, en az 5000 TL bakiyesi olması sağlanmalı ve banka ıslak imza, kaşe ve banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmış olmalıdır.
İtalya vizesi almak zor değildir ancak vize prosedürüne uygun şekilde eksiksiz evraklarla başvuru yapmanız gerekmektedir. İtalya vizesi için durumunuza uygun evrakları hazırlayarak seyahatinizin amacına uygun vize başvurusu yapmanız gerekmektedir.
Bu doğrultuda İtalya Schengen vizesi için başvuru yapacak Türk vatandaşları 80 € Konsolosluk ücreti + 1310 TL vize aracı kurum ücreti ödemeleri gerekecektir. Belirtilmekte olan bu ücretler İtalyan Konsolosluklarının ve İtalya vize başvuru merkezlerinin 2024 yılı ücretleridir.
Türk vatandaşlarının kolay Schengen vizesi alabildiği ülkelerden biri de İtalya'dır. Turizm gelirlerini arttırmayı hedefleyen İtalya, vize işlemleri sırasında çok fazla zorluk çıkarmamaktadır.
Schengen bölgesinde her 6 ayda bir olmak üzere maksimum 90 gün kalabilirsin. Yani vize geçerliği 1 yıl olsa da 90 günü doldurduktan sonra Schengen bölgesinden ayrılman gerekir. Schengen vizesi süresi ilk 6 ayda maksimum 90 gün ve sonraki 6 ayda da 90 gün olmak üzere toplamda 180 gün Schengen bölgesinde kalabilirsin.
Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır.
İtalya Vizesi Almak İçin Hesapta Ne Kadar Para Olmalı? İtalya vizesi nasıl alınır diye araştıranların en çok karşılaştığı şeylerden biri de banka hesabında ne kadar para olması gerektiği. En az 25.000 TL bakiyeli bir banka hesabı gerekmektedir.
Tek tip vize ile giriş yapabileceğiniz ülkeler: Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Çek Cumhuriyet, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsviçre, İsveç, İspanya, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya'dır.
Örneğin Yunanistan için alınan bir vize ile önce Almanya'ya gitmek mümkün değildir. Hangi ülkeye vize alındıysa ilk olarak o ülkeye giriş yapılması önemlidir. Ancak Yunanistan Schengen vizesi alındıktan ve Yunanistan'a giriş yapıldıktan sonra diğer ülkelere de vizenin günü ve girişi uygun ise seyahat edilebilir.
Almanya, en uzun vize veren Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır.
Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez. Özellikle turistik, ticari, ziyaret ve fuar gibi kısa süreli vize başvurularında kişilerin vergi ya da kredi borcuna bakılmaz.
Güncel tarihte minimum 11.000 TL bakiyesi bulunan, geriye dönük son 6 aylık hesap hareketli banka hesap dökümü. Hesap dökümünde her sayfanın ıslak imza ve kaşeli olması gereklidir ve imzalayan banka memurunun imza sirküsü de olmalıdır.
Schengen bölgesine girişte sorun yaşamazsınız ama Schengen vizenizi doğru kullanmamış olursunuz çünkü Hollanda vizesi ile ilk önce Almanya'ya giriş yapmış olacaksınız. Sonraki Schengen vize başvurunuzu olumsuz yönde etkilememesi açısından Amsterdam'dan giriş yapmanız daha doğru olur.
Öncelikle şunu belirtelim, vize redleri pasaporta işlenmez.
Almanya'daki 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na seyahat için vize prosedürüne ilişkin bilgilere Schengen-Vizesi sayfasında bulabilirsiniz. 180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek şekilde Almanya´da veya Schengen Bölgesinde kalmak istiyorsanız bir Schengen Vizesine (C Tipi Vize) ihtiyacınız olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri