İtirazlar, ilk olarak sahte itirazlar, samimi itirazlar, söylenen veya söylenmeyen itirazlar olmak üzere üç ana gruba ayrılmaktadır.
Bir satış sürecinde satış elemanı dört çeşit itirazla karşı karşıya gelebilir. Bunlar; fiyata itiraz, ürünün kalitesine itiraz, mağaza politikalarına itiraz ve hemen satın alma karşısında itirazdır. Bir mağaza satış elemanının karşı karşıya kalabileceği itiraz türlerini örneklerle inceleyelim.
Gerçek itiraz tavrı için uygulanacak strateji, müşteri temasında derhal karşılık verilmesidir. Çözüme yönelik olması beklenir. Ancak verdiğiniz karşılık müşterinin itirazını karşılamayacak zayıflıkta ya da ürün kalitesi ve yetki sınırlarınızın dışında bir durum olabilir.
DOLAYLI REDDETME YÖNTEMİ “Evet – ama” yöntemi Önce itirazı kabul et, fakat sonra itirazı bir açıklama ile gidermeye çalış. Müşterinin itirazı gizli bir şekilde reddedilir. Örneğin, müşteri firmanın nakliye konusunda problemleri olduğu yolunda bir söylenti olduğunu söyleyebilir.
İlgili 15 soru bulundu
Hedef dile çevrilmiş bir ölçeğin orijinal dile geri döndürülmesine geri çevirme denir. Daha sonra, orijinal dildeki ve çevrilmiş olan biçimler birbiriyle karşılaştırılır. Bu süreç genelde iki çevirmen ile yürütülür, ancak sürecin takım halinde yürütülmesi de mümkündür.
Kişisel Satış Süreci Nedir? Kişisel satışın tanımını kısaca; bir satış elemanının bir müşteriyi spesifik bir ürünü satın alma noktasında ikna etmek üzere iletişim becerilerini kullandığı, yüz yüze bir satış tekniği olarak yapabiliriz.
Sadece davanın hemen başında ileri sürülmesi gereken ve böylelikle ilgili davada davanın esasına girilmesine engel nitelikteki itirazlar ilk itiraz olarak adlandırılır. 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nda ilk itirazlar iki başlık altında sınıflandırılmıştır: Yetki İlk İtirazı ve Tahkim İlk İtirazı.
İtiraz Nedir? Bir hakim veya mahkeme kararına karşı kanunda belirtilen kişiler tarafından 7 gün içinde kararı veren mercie yapılacak olan başvuru üzerine kararın yeniden incelenecek oluşuna ilişkin kanun yoluna itiraz denir.
Borçlu bir kusuru olmadan farklı bir engel nedeni ile yedi gün içerisinde ödeme emrine itiraz etmemiş ise, itirazın sonradan geçerli bir sebeple yapılmasına gecikmiş itiraz denir. Yapılacak gecikmiş itirazlar paraya çevirme işlemlerinin bitmesine kadar yapılabilmektedir.
Borçlu, kendisine gönderilen ödeme emri üzerine, borcu olmadığını, borcunu ödemiş olduğunu, borcun zamanaşımına uğramış olduğu gibi sebeplerle borca itiraz etmek isteyebilir. Ödeme emrine itiraz edilmesi ise başlamış olan takibi olduğu yerde durdurur.
Süresi içinde yapılan itiraz, icra takibi durdurur. İtiraz süresinde yapılmamışsa alacaklının talebi üzerine icra memuru takip işlemlerine alacağın tamamı için devam eder. Borçlu, borcun yalnız bir kısmına itirazda bulunmuşsa icra takibi kabul ettiği miktar için devam eder.
İtirazın iptali davası; borçlunun itirazının geçersiz kılınması, borçlu itirazı ile devam edilmeyen ilamsız takibe konu alacağın varlığı tespit edilerek, icra takibine devam edilmesi ve dolayısıyla takibe konu alacağın borçludan tahsil edilmesi amacıyla açılan icra ve iflas hukuku davasıdır.
İlk İtiraz Nedir? İlk itiraz kavramı ile Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nda (HMK) karşılaşılır. Sadece davanın hemen başında ileri sürülmesi gereken ve böylelikle ilgili davada davanın esasına girilmesine engel nitelikteki itirazlar ilk itiraz olarak adlandırılır.
Şikâyet: Herhangi bir kurum veya kişi tarafından yapılan, faaliyetlerimiz veya ilgili tüm tarafların herhangi biri ile düzeltici faaliyet için yapılan müracaatın dışındaki uygunluk değerlendirme talebi. İTİRAZLAR: Sinerji MYM, itirazları ele alma sürecinin her seviyesindeki tüm kararlardan sorumludur.
Tarafınıza gönderilen ödeme emrini aldığınız tarihten itibaren 7 gün içinde dilekçe ile veya sözlü olarak icra dairesine itiraz etmezseniz takip kesinleşir. Takibe itiraz etmediğiniz ve aynı zamanda borcunuzu ödemediğiniz durumda, yedi günlük itiraz süresi içinde mal beyanında bulunmanız gerekir.
İtiraz, kural olarak hakim kararları ile kanunun açıkça gösterdiği hâllerde, mahkeme kararlarına karşı üst bir merciiye yapılan, hukuki niteliği itibariyle “kanun yolu” başvurusudur. Cumhuriyet savcısı tarafından verilen kararların da hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle bir üst merciiye itiraz başvurusu yapılabilir.
Ceza mahkemelerinde gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 7 gün içinde istinaf kanun yoluna başvurmak mümkündür. İstinaf kanun yoluna başvurulması üzerine, şartları varsa Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesi'nin kararına karşı da 15 gün içinde temyiz kanun yoluna başvurulabilir.
Hâkim veya mahkeme kararına karşı itiraz, ayrıca hüküm konulmayan hâllerde Kanun'un 35'inci maddesine göre ilgililerin kararı öğrendiği günden itibaren yedi gün içinde, kararı veren mercie verilecek bir dilekçe veya tutanağa geçirilmek koşulu ile zabıt kâtibine beyanda bulunmak suretiyle yapılır.
HMK Madde 138 Gerekçesi
Usule ilişkin hususlar, ya dava şartıdır veya ilk itiraz niteliğindedir.
Kesin yetki kuralının söz konusu olmadığı durumlarda mahkemelerin yetkisine yönelik itirazlar, ilk itirazlardan olup bu konu mahkemece öncelikle ve esasa girilmeden ön sorunlar gibi incelenir ve karara bağlanır. Ön sorunun incelenme yöntemi, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 164. maddesinde gösterilmiştir.
Taraflara ilişkin dava şartları: “davada iki tarafın bulunması, taraf ehliyeti, dava ehliyeti, davaya vekalet ehliyeti ve geçerli vekaletname, davayı takip yetkisi”; Dava konusuna ilişkin dava şartları ise: “kesin hüküm bulunmaması ve hukuki yarar (menfaat) bulunması” olarak sıralanmaktadır.
Bir başka örnek olarak, telekomünasyon şirketinizin sizi arayarak yeni paket bilgilendirmesi yapması hatta pazarda portakal alırken tezgahtarın size o portakalı satması… işte bunlar birer kişisel satış örneğidir.
1-DİREKT KAPANIŞ TEKNİĞİ: Bu teknik, müşterilerin zorluk çıkarmadan satın almaya karar verdiği durumlarda uygulanmalıdır. Müşteri kesin kararını vermiş ise hiç vakit kaybetmeden satış sonuçlandırılmalıdırki buna daha önce değinmiştik.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri