Voleybol : Voleybola başlamak için çocukların en ideal yaş aralığı 9 ile 11 yaş aralığıdır. Teknik becerinin kazanılmaya başladığı yaş olan 8 9 yaşlarından sonra 9 ile 11 yaşlarında çocuklar yavaş yavaş voleybol takım oyununa rahatlıkla katılabilir.
Temel eğitim sonrasında antrenman başlar. Kişi kendi gelişimine göre 12 yaşlarından itibaren voleybol maçlarına katılabilir.
Voleybola başlama yaşı nedir? Temel voleybol becerilerinin kazandırıldığı antrenman programları 10 yaşından itibaren başlar. 10-12 yaş aralığında sporcular Mini Voleybol oynayarak voleybola hazırlanırlar. Ancak 12 yaşından sonra müsabakalara hazırlık dönemine girilir.
Her yaşta yapılabilecek bir spor olması, tüm aile bireylerinin katılabileceği bir oyun olması ve dön kazan voleybol, mini voleybol, park voleybolu gibi farklı oyun türleri ile tüm ailenin birlikte oynayabileceği bir oyun olması özelliği voleybolu çok değerli kılar.
19 Yaşında da olabilirsin ama geç kalınmış olabilir çoğu voleybol takımı senin yaşlarında yetiştirmeye başlıyor.
İlgili 30 soru bulundu
İlgisi doğrultusunda yönlendirilen çocuk; bulunduğu ortam uygunsa ve çocuk yaptığı işten haz duymaya başlarsa sporcu olma yolunda ilerleyebilir. Yine de erken özelleşen sporlar (jimnastik, paten, yüzme) hariç sporculuk 15-16 yaşından sonra başlar. O dönem öğrenme, gelişme ve sevme dönemleridir.
Spor Hekimi
Başlangıç olarak yüzme, dans ve jimnastik gibi sporlar oyun tarzında yaşa uygun çalışmalar olarak planlanabilir. Organize sporlara ve yarışmalara katılımın 10 yaşlarından sonra başlaması önerilmektedir. Spor dallarının birçoğunda üst düzey antrenmanlar ancak 14-16 yaşlarından sonra başlanabilir.
Voleybol ve basketbol oynamak da elbette bu çevresel faktörler arasındadır. Bir diğer yandan Zehra Güneş'in annesi ve babasının da oldukça uzun boylu olması, bu genetik faktörü kanıtlar niteliktedir. Bazı uzmanlara göre voleybol ve basketbol oynamanın boy uzunluğuna katkı sağlamasıyla herhangi bir ilgisi yoktur.
Voleybol ve basketbol gibi sporlara 9-10 yaşlarından itibaren, atletizm ve tarzı sporlara 10 yaştan itibaren başlanması önerilmektedir. Yoğun ve fiziksel bir çalışma gerektiren okçuluk, futbol, kürek gibi sporlar ise çocuklara 12 yaşından itibaren önerilmektedir.
Deplasmanlı liglerde sporcu lisansı MADDE 13- (1) Voleybol spor dalında lisans sahibi olabilmek için 8 ile 48 yaş aralığında bulunmak zorunludur.
Başlangıç olarak yüzme, dans ve cimnastik gibi sporlar oyun tarzında yaşa uygun çalışmalar olarak planlanabilir. Organize sporlara ve yarışmalara katılımın 10 yaşlarından sonra başlaması önerilmektedir. Spor dallarının birçoğunda üst düzey antrenmanlar ancak 14-16 yaşlarından sonra başlanabilir.
Buna göre boy uzunluğu ortalaması erkeklerde 187 cm ve kadınlarda 170 cm olarak belirlenmiştir.
14-15 yaş grubu
Futbol, basketbol, voleybol gibi oyunlarla arkadaşlık, hayal gücü, takım olarak hareket edebilme ve iletişim becerileri gelişir. - Bu yaş grubu çok önemli olduğu için spor yapmayan çocuk varsa mutlaka bu yaşlarda en azından başlamalıdır.
1. 12 yaşından küçüklerin tek başlarına fitness salonunu kullanması yasaktır. 2. 12-17 yaş arasındaki çocukların velileri tarafından yazılı izni ile kullanmalarına izin verilecektir. Her durumda sorumluluk veliye aittir.
85 yaşındaki Dona Ruth, profesyonel bir maçta forma giyen en yaşlı voleybolcu oldu.
Kızlarda büyüme adet görmeye başladıktan birkaç yıl sonra durur ancak erkeklerde 17-18 yaşına kadar az da olsa devam eder.
Zıplamak veya basketbol oynamak gibi fiziksel faaliyetler kendi başına boyunuzu normalde olacağından daha uzun yapamaz. Ancak basketbol gibi sporlarla uğraşan kişiler genellikle beslenmelerine ve sağlıklarına da daha çok dikkat ettikleri için, büyümelerine katkı sağlayan faktörlerin etkisini arttırabilirler.
Ergenlik Sırasında Vücut Geliştirme (13-16 yaş)
Ama 15 yaşına kadar erkeklik hormonu maksimum seviyeye gelmeyeceği için fazla kas yapmak mümkün olmaz. Yine de bu dönemde 10-15 tekrarlı ve 1-3 setten oluşan çalışmalarla önemli oranda kuvvet kazanılabilir. Daha da önemlisi vücut ilerideki daha ağır yüklere hazırlanır.
Tekvandoya Kaç Yaşında Başlanmalı? Oldukça yoğun ve ağır antrenmanlar gerektiren tekvando, her yaştan insanın yapabileceği bir spordur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri