İyi insan, kazandığı para ile yetinmesini bilendir. İyi insan, hakkını arayandır. İyi insan, söz verdiğinde sözünü tutmak için elinden geleni yapabilendir. İyi insan, boş vaatlerde bulunarak insanlara gereksiz umutlar vermeyendir.
İyi İnsan Olmak Neden Önemli? İyi bir insan olmak, birçok açıdan önemli olup, toplumun ve bireyin yaşam kalitesini olumlu yönde etkiler. Başkalarının duygularını anlama ve onlara karşı anlayışlı olma yeteneğini geliştirir. Bu, daha sağlıklı ve mutlu ilişkiler kurmamıza yardımcı olur.
Felsefe bilimi göre insan, düşünen bir varlık olarak görülmektedir. İnsan her şeyden önce bir canlı organizmasıdır. Bir insanı, diğer canlılardan ayıran şey insanın evrim süresi boyunca dilini değiştirmesi, konuşmaya başlaması, dünyayı kavrayabilmesi ve bu nedenle kavramsal düşünmesi ayırmaktadır.
İlgili 40 soru bulundu
İnsan merak eden, öğrenme ihtiyacında olan bir varlıktır. Hem kendini hem de kendi dışındaki dünyayı anlamak ister. Elde ettiği bilgiler de onun çevresine uyumunu kolaylaştırır. İnsan yalnızca çevresini, dış dünyayı değil, kendisi ile ilgili olayları da merak eder.
Karl Marx'a göre iyi, hem çok sade hem de açıktır: İnsanlar sağlıklı beslenmeli, temiz suya ulaşmalı, şairane konaklamalı, tiyatroya gitmeli, kitap okumalı, seyahat etmeli, aşık olmalı, sevmeli, çitleri, duvarları ve sınırları yıkmalı, dayanışmalı, yeni olana doğru açılmalı ve kendini gerçekleştirmelidir.
Başarı, yapabileceğinin en iyisini yapmaktır. Başarı, temel gereksinmelerini karşılayabiliyor olmaktır. Başarı, gereksinmeleriyle isteklerini birbirinden ayırt edebilmektir. Başarı, kendine somut birtakım amaçlar belirleyebilmektir.
Neden başarılı olmak istediğimizi bilmek başarılı olmamızda bizi en çok tetikleyecek unsurdur. Eğer neden başarılı olmak istediğimizi bilirsek hedeflerimizi belirlememiz kolaylaşır, aynı anda farklı şeyler yapmaya çalışmayız, kendimizi hedefimiz doğrultusunda geliştiririz. Bu da başarıya ulaşmamızı sağlar.
Merhamet, vicdan saygı sevgi düsturuyla yaşamak, fikirlere saygılı olmak, empati yapmak, ben, benlik şuurundan uzak yaşamak, haklıyı gözetmek, haksızlığın karşısında olmak insanı insan yapan değerlerdir. İnsan kutlu emaneti üslenmiştir.
İnsanın dünyaya gelme amacı iyilikler ve güzellikler yapmaktır. Bütün kainat insanın emrindedir çünkü insanın aklı ve iradesi vardır. Bu mertebeye sahip insanın oturduğu koltuğun hakkını vermesi lazımdır.
Güçlü bir karakteri olan insanları veya sıra dışı başarıları olan insanları veya saygı ve hayranlık talep eden üstünlükle davranan insanları tanımlamak için kullanılan “gerçek insan” ifadesini sık sık duymuşuzdur.
Kaliteli insanın güzel ahlaklı, dürüst, anlayışlı olduğu, empati kurabildiği, hayatına ve çevresine pozitif katkı sağlayabildiği, yaşamının sorumluluğunu aldığı ve daha birçok olumlu özelliği taşıdığı bilinir.
Doğru sözlüdürler: Dürüst insanlar, sözlerinde doğru olduğundan emin oldukları şeyleri söylerler ve yalan söylemekten kaçınırlar. Güvenilirdirler: İnsanların dürüstlüğüne güvenmek için, güvenilir olmaları gerekir. Dürüst insanlar, yaptıkları sözleri tutarlar ve söz verdikleri şeyleri yaparlar.
Başarılı insan hedeflerinden vazgeçmeyen, başarısız olmaktan asla korkmayan, karşılaştığı her probleme çözüm odaklı yaklaşan ve sonuca kolay ve kısa sürede ulaşılmayacağını bilen insandır. Başarı ise hayatımızdaki en göreceli kavramlardan biridir.
Gerçek başarı nedir? Gerçek başarı; sevdiğimiz, yetenekli olduğumuz bir konuda sürekli kendimizi geliştirirken becerilerimizi çevremizdeki insanların hayatlarına da belki biraz maddî ama mutlaka da manevî olarak dokunarak kullanmaktır.
Hayatta başarılı olmak için öncelikle bireyin kendine güvenmesi gerekiyor. Ancak kendine güvenen birisi kendini rahat ifade eder ve başarılı olup kendini ispatlayabilir. Yapabileceğine inanmak, yeteneklerinin farkında olabilmek hayatta da başarıyı getirir. Tıpkı iş hayatında olduğu gibi risk almak da oldukça önemli.
Mutlak başarı şanstır. Göreli başarı çalışmak, seçimler ve alışkanlıklardır. Doğal olarak bu tanımdan sonra gelen önemli bir iç görü vardır: Sonuçlar daha aşırı hale geldikçe, şansın rolü artar. Yani, mutlak anlamda daha başarılı hale geldikçe, başarınızın daha büyük bir kısmını şansa bağlayabiliriz.
Herkes başarılı olabilir. Başarıya yalnızca üstün yetenekli insanların ulaştığı düşünülmemelidir. Başarıyı elde etmek için çabalamak gerekir. Konuyu daha detaylandırmak gerekirse başarıya giden yollar konuşulmalıdır.
Hedeflerini Doğru Belirler, Eğer Yanlışsa Yol Değiştirirler
Başarılı insanlar koydukları hedefler doğrultusunda, ne üzerinde çalıştıklarını çok iyi bilirler. Yapamayacaklarını, bu hedefe uygun olmadıklarını anladıkları anda doğru bir kararla, uygun bir şekilde sonlandırmayı bilirler.
Ahlak dediğimiz terimi farklı bir şekilde açıklayacak olursak, insan davranışlarına yön veren ilkeler olarak tanımlanabilir. Günümüzde ahlak ile din birbiri ile ilişkili şekilde görülmektedir. Toplumlarda dürüst, etik bir şekilde davranan ve doğru insanlar ahlaklı olarak tanımlanmaktadır.
Bir kişilik özelliği olarak saf iyi olmak, kişinin karakterinde kötülük yapma yönünde bir eğilimin olmamasını ifade edebilir. Yani çok iyi, "aziz" benzeri karakter özelliklerine sahip olan kişilere saf iyilik sahibi denebilir.
En Yüksek İyi, Tanrı, iki farklı anlamı taşıyabilir; En Üstün (Supremum) veya En Yetkin (Consummatum) olandır. En üstün, kendi koşulsuz olan koşuldur; en yetkin, bütünün parçası olmayan daha büyük bütündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri