Temiz bir mikrofiber bezle, derz aralarını silin. Geniş fayans zeminleri ise uygun temiz bir paspas ile tek seferde silin. Klorobor, hızlı kuruma özelliği sayesinde kısa sürede fayanslarında hiçbir iz bırakmadan temizlemeyi sağlar.
Bir kaba 3 ölçü karbonat ve 1 ölçü çamaşır suyu ekleyip karıştırın. Fayanslarınızın üzerine su döktükten sonra hazırladığınız karışımı bir fırça yardımıyla bütün yüzeye yayın. Bir süre bekledikten sonra macun kıvamındaki karışımı bir sünger yardımıyla alıp, bölgeyi bol suyla durulayın.
Fayanslar nasıl parlatılır? Sirke en kirli fayans yüzeylerini bile temizleyecek güçtedir. Bir sprey şişesine sirke koyun ve bu spreyi fayans yüzeyine sıkın, 10 dakika kadar bekleyin ve saf su ile yıkayın. Ardından fayansları görseldeki gibi yumuşak bir mikrofiber bez ile kurulayın.
Her evde bulunan; sirke, karbonat, soda, Arap sabunu gibi doğal ürünler banyolarda arzu edilen temizliği sağlar. Bir kova suya koyacağınız bir fincan sirke ile fayansları bir bez yardımıyla silebilir, fayansların hem daha temiz olmasını hem de parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.
Karbonat ile çamaşır suyundan bir macun yapılır ve fayanslar bununla 10-15 dakika boyunca ovulursa, sonuç oldukça temiz ve parlak olur.
İlgili 19 soru bulundu
Derz için özelleşmiş temizleyiciler veya çamaşır suyu gibi güçlü kimyasal malzemeler derz temizliğinde özellikle tercih edilir. Bu malzemeleri fayans aralarına diş fırçası gibi ince fırçalar veya temizleme pamuklarıyla uygulayabilirsin. En etkili sonuç için ardından 5 – 10 dakika lekelerin yumuşamasını beklemelisin.
Evde olan her malzemeyi fayanslara uygulamamak gerekiyor. Özellikle kireç çözücü, tuz ruhu ve pas sökücü gibi güçlü ürünlerden uzak durmalısın.
Bunun için öncelikle bir kaba 3 ölçek karbonat, 1 ölçek çamaşır suyu koyulur. Fayanslar su ile bir miktar ıslatılır ve ardından bu karışım kirli fayans üzerine bez yardımı ile uygulanır. Yaklaşık 20 – 30 dakika bekletildikten sonra biz bez ile fayanslar silinir ya da su ile durulanır.
Banyonuzu küf lekelerinden arındırmak için Cif'i yüzeye sıkın ve 15 – 20 dakika bekleyin. Su ile durulayıp kendiliğinden kurumaya bırakın. Temiz bir banyonun keyfini çıkarın.
1 ölçek beyaz sirke ve 1 ölçek suyu karıştırarak fayanslara sıkıp 5 dakika bekleyin. Ardından süngerin yumuşak yeri ile ovalayın. Son olarak duvarları yukarıdan aşağıya olacak şekilde ılık su ile duruladınız mı tamamdır bu iş!
- Temiz ve yumuşak olmayan bir bez çamaşır suyuna batırılmalı ve derz arasında gezdirilmelidir. Bir süre bekletilmeli ve daha sonra ılık su ile durulanmalıdır. - Fırça gibi sert yüzeye sahip bir temizlik ürünü ile beyazlatan deterjan kullanılarak derz araları fırçalanmalıdır.
Derinleşmiş kireç lekeleri varsa, 1 çay bardağı sirke içerisine 1 paket karbonat ekleyip doğal deterjanınızı oluşturun ve bir fırça yardımıyla kireçler üzerinde deneyin. Hatta birkaç dakika yüzeyde bırakıp sonra temizleme işlemine başlayabilirsiniz. Bu yöntem aynı zamanda yüzeyi de parlatır.
Sirke ve Su: Eşit miktarda sirke ve suyu bir sprey şişesine koyun ve karıştırın. Karışımı derz aralarına püskürtün ve birkaç dakika bekletin. Sonra bir diş fırçası veya küçük bir fırça kullanarak derz aralarını fırçalayın. Sıcak su ile durulayın ve temiz bir bezle kurulayın.
Mümkünse sıradan bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Eğer yerlerinizi doğal bir temizleyici ile temizlemek istiyorsanız 1 yemek kaşığı arap sabunu, 1 bardak karbonatı ve limon suyunu sıcak suda karıştırabilirsiniz ya da temizleme suyuna bir bardak elma sirkesi ve birkaç güzel kokulu bir yağ dökebilirsiniz.
Miss Arap Sabunu fayanslarınızı köşe bucak temizlerken pırıl pırıl parlamasını da sağlar. Hoş kokusu ile evinize taze ve ferah bir hava katar. Miss Arap Sabunu ile fayans temizliğinin tadını çıkartabilirsiniz.
Tuvalet temizliğinde en çok tercih edilen ürünlerin başında çamaşır suyu gelir. Çamaşır suları hem lekeleri yok ettiği hem de mikroplar üzerinde etkili olduğu için daha sık kullanılır. Bunun yanı sıra kireç sökücü, sprey ve krem formunda olan tuvalet ve banyo temizliği ürünleri farklı yüzeylerde kullanılır.
Banyo temizliği için en iyi deterjan; Aslında tüm banyo temizliği sirke ile yapılabilir. Musluklar, ayna, dolap içleri ve duşakabini sadece sirke ile temizleyebilirsiniz. Klozeti ise sirke ve karbonat karışımıyla temizleyebilirsiniz.
Bir miktar su kaynatarak içine sirke katarız. Daha sonra sirkeli suyu kirecin izi olan alana dökeriz. Bu şekilde birkaç dakika beklettiğimizde kirecin tamamı çözülür. Daha sonra bu alanı temiz sıcak su ile duruladığımızda temizlik bitmiş olur.
Duşakabin temizliği su lekeleri, kir birikintileri ve yağ oluşumlarını ortadan kaldıracaktır. Doğal bir temizlik için karbonat ve sirke gibi ürünler kullanabilirsiniz. Ancak temizlik ürünleriyle duşakabin temizliği yapmak istiyorsanız, temizlik losyonu, krem temizleyiciler ya da kireç sökücüler işinizi görecektir.
Tüm fayans aralarına sirke ve tuzlu suyu dökerek 5 dakika kadar bekleyin. Daha sonra ilk dökülen yerden başlayarak tüm fayans çizgilerini diş fırçası ile ovalayın. Tuzun ve sirkenin etkisi ile fayans araları tertemiz bir sonuç verecektir.
Saf sirkeyi yarı yarıya olacak şekilde ılık su ile karıştırın. Kirli derzlere bu karışımı uygulayın ve fırça yardımıyla temizleyin. Aynı işlemi sirke ve tuz kullanarak da yapabilirsiniz. Özellikle beyazlatma özelliği olan diş macununu derz aralarına sürün.
Fayans temizliğinde tercih edebileceğiniz diğer alternatif ise karbonat katkılı çamaşır suyudur. Bu uygulama için ise yarım kova ılık su içerisine birkaç damla çamaşır suyu ardından 3 kaşık karbonat eklenir. Fayanslar bu karışıma batırılmış bir bez veyahut sünger ile ovalanarak sonrasında yarım saat kadar beklenir.
Porçöz, kireçli bölgeye etki ederken bir ses çıkarır. Bu etki sesi kesilene kadar bekleyin. Daha sonra çaydanlığı veya su ısıtıcısını bol suyla birkaç defa durulayın. Fayans, banyo ve cam yüzey temizliklerinde 1 litre suya 100 ml (1 çay bardağı) Porçöz Pas ve Kireç Çözücü ekleyip seyrelttikten sonra uygulayın.
Tuz ruhu dökerek yaklaşık 5 dakika sonrasında fırça ile temizleme, Tuvalet taşı sarardığında ilk olarak hemen uygulayabileceğiniz yöntemleri denemeniz sizin için daha yararlı ve masrafsız olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri