Genel olarak İzmir mutfağı denildiğinde akla gelen lezzetler ise; boyoz, gevrek, kumru, İzmir bombası, söğüş, kokoreç, şambali tatlısı, İzmir köftesi, ızgara balık, meze, damla sakızlı kurabiye, kopanisti peyniri ve şevketi bostan gelmektedir.
Envai çeşit ot yemekleri, Girit mezeleri, rakı-balık sofraları ile İzmir sefanın adresi. Boyozu, Bergama tulumu, kumrusu ile kahvaltısı başlı başına bir ekol. E daha bunun çöp şiş, sakatat, midye dolma ve atom gibi sokak lezzetleri var…
Çeşme; İzmir kumrusu, taze ve nefis balıkları, deniz mahsulleri, lezzetli Ege otları, döneri, pidesi, serpme kahvaltısı, damla sakızlı dondurması, kabak çiçeği dolması ve çok daha fazlasının yer aldığı mutfağı ile damaklara da hitap etmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
Alaçatı yel değirmenleri
Çeşme'nin en popüler merkezlerinden biri olan Alaçatı, ilçenin simgesi oldu. Türkiye'nin en iyi tatil noktalarından biri olan Alaçatı, renkli sokakları ile olduğu kadar aynı zamanda yel değirmenleriyle de meşhur.
Kumru, boyoz, midye, bazlama, söğüş, katmer, lokma gibi Çeşme'ye has gurme lezzetler ile bu tatilinizi olağanüstü hazlar yaşayarak da değerlendirebilirsiniz.
Buca sözcüğü Batı literatüründe değişik şekilde yazılmıştır: BOUDJA, BUDJIA, BOUGIEH, BORJA gibi, Bunlardan ilki en yaygın kullanılmış olanıdır.Buca adı ilk olarak Fransız Konsoloshanesinin deprem dolayısıyla Buca ya nakledildiği 1688 yılında, Konsoloshane kayıtlarında görülmektedir.
Buca Tatilinde Gece Hayatı
Buca, İzmir şehir merkezine oldukça yakın bir konumda bulunan ve yerleşimin oldukça eski olduğu bir ilçedir. Sahil şeridine sahip olmadığından deniz tatili için uygun bir destinasyon değildir. Bu nedenle, daha çok tarihi ve kültürel geziler ile iş amaçlı seyahatler için tercih edilmektedir.
Buca, gastronomi alanında belki de Türkiye'nin en iddialı noktalarından biri. Kasaplar Meydanı isminde bir meydana sahip olan, oğlak çevirme, kokoreç, kelle ve çorba gibi sokak lezzetleriyle insanın aklını başından alan Buca, bu alanda daha da çok tanıtılmaya ihtiyaç duyuyor bence.
Torpil – Karşıyaka Evim Pastanesi
Birçok İzmirliye göre şehre gelenlerin mutlaka tatması gereken lezzetler arasında ilk 5 içine mutlaka alınmalı. Konak ve Alsancak gezintisinden sonra vapurla Karşıyaka'ya geçebilir, sahilde biraz turladıktan sonra Evim Pastanesi'ne çevirerek kendinize güzel bir torpil yapabilirsiniz.
İzmir Saat Kulesi, İzmir Tarihi Asansör Binası, Efes Müzesi, Konak Meydanı, Kadifekale Dağı, Efes Müzesi, İzmir Arkeoloji Etnografya Müzesi, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Smyrna, Key Museum, Şirince gibi yerler İzmir'in meşhur gezilecek yerlerindendir.
Ege otlarının meşhur olduğu Urla mutfağında; kabak çiçeği dolması, enginar, Girit kabağı salatası, katmer, damat helvası, un kurabiyesi, kekik turşusu, patlıcan turşusu, kınalı bamya, oğlak dolması ve balık buğulama mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında yer alır.
İzmir'in en önemli turizm bölgelerinden biri olan Konak'ın yanı başında bulunan, şehir merkezine yaklaşık 8-10 km uzaklıkta bulunan Buca ilçesi, merkezi konumu ile pek çok farklı ulaşım alternatifi sunmaktadır.
Buca, İzmir'in en eski yerleşim yerlerinden biridir. Kırıklar, Karacaağaç Kaynaklar ve Belenbaşı olmak üzere 4 köyü vardır. Bütün yerleşim birimleri ovada kurulmuş olup, dağlık arazide kurulu köy yoktur.
KOHİ eski Yunancada bir kapalı açının iç tarafı, dibi anlamına gelmektedir. Yeni Yunancada KOHİ, GONİA olmuş, daha sonra BUGİA ve giderek BUCA ya dönüşmüştür.
İzmir'in 30 ilçesi bulunmaktadır. İzmir'in en kalabalık ilçeleri 522 bin 404 nüfusu ile Buca, 479 bin 338 ile Karabağlar ve 454 bin 470 kişi ile Bornova'dır. Nüfusu en az ilçeler ise sırasıyla 12 bin 30 ile Beydağ, 12 bin 200 ile Karaburun ve 28 bin 694 kişi ile Kınık olmuştur.
Buca, 4 Temmuz 1987 tarihinde yürürlüğe giren 3392 sayılı kanun ile ilçe statüsüne kavuşmuştur. Buca da. Belediye sınırları içindeki mahalle sayısı 47 'dir.
Çeşme tatilinizde mutlaka gezmeniz gereken yerler arasında; Alaçatı, Çeşme Marina, Çeşme Kalesi, İnkilap Caddesi, Paşa Limanı, Alaçatı Antika Pazarı, Sakız Ağacı Koruluğu, Germiyan Köyü ve Ildır Köyü yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri