Jant temizleme ürünü direkt olarak fren disklerine ve balatalarına sıkılmamalıdır. Ürün, yıkama ile giderilemeyen ağır balata tozlarının temizliği için kullanılır.
Asit içermeyen jant temizleyiciler Öte yandan, nazik temizlik vaat ediyor ve çevre dostu. Bir jant temizleyici, pH değeri beş ile dokuz arasındaysa asitsizdir. pH değeri daha yüksek veya daha düşükse, örneğin boyalı jantlara zarar verebilir.
Çelik ve alüminyum jantlara ve araç yüzeyine yapışan demir tozlarını kolayca çözen temizleme ürünüdür. Ph nötr formülü ile tekere çelik aksama ve boyaya zarar vermez. Ürünü spreyleme yoluyla araç yüzeyine ve jant aksamına uygulayın.
pH nötr formülü ile plastik aksama ve janta zarar vermez.
Jantın iç kısmında kullanacağınız jant temizleyici kimyasal ve balata tozu temizleyiciler fırça yardımı ile uygulanır ve temizlenir. Bu uygulamaları yapmak için küçük ve büyük bir kaç fırça edinmeniz gerekecektir. Ancak böyle bir imkan yok ise bu kısmı atlayıp direk ön kısmından başlayabilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Tekerlek ve Jant Temizliği:
Tekerlekler ve jantlar genellikle yoğun kirlenir, bu nedenle ayrı bir temizlik gerektirir. Tekerlek temizleyicisi için Asperox Sarı Güç kullanarak tekerleklerinizi iyice temizleyin.
Eğer jant fırçası bulunamazsa yağlı boya fırçasının kullanılması da uygundur. Jantların temizlenmesi için kullanılan malzemeler özenle seçilmelidir. Çoğunlukla kullanılan kola, bulaşık yıkama deterjanı, tuz ruhu veya gaz yağı gibi içerikler yüzünden jant yüzeyi aşınarak zarar görebilir.
Söz konusu aracın jantları su bazlı bir solüsyon ve kir ve tortuları güçlü bir şekilde temizleyen etkili bir deterjan kullanılarak temizlenir. Çözelti tekere püskürtülür ve daha sonra teker bir fırça ile nazikçe fırçalanır. Kir fırça ile temizlenir ve solüsyon durulanır.
Jant Nasıl Temizlenir? Jant tipine uygun, çizilmelere neden olmayacak yumuşak bir oto fırçasıyla fırçalayarak kirlerden arındırabilirsiniz. Köşelere yuvarlak kenarlı küçük fırçalarla ulaşmayı deneyebilirsiniz. Fırçalama işlemi bittikten sonra kuru bir bezle parlak bir görünüm elde etmek mümkündür.
Özel krom jant temizleyicileri uzman satıcılardan temin edilebilir, ancak bulaşık deterjanı gibi yumuşak temizleyiciler de kullanabilirsiniz. pH değeri 5 ile 9 arasında olan tüm temizlik maddeleri idealdir.
Jantları çok hızlı ve direk olarak çevreye ve otomobilin lastiklerine zarar vermeden temizler. Fren balata artıklarının bıraktığı siyah izlerin temizliğinde çok etkilidir. Kir tutmasını geciktirir. İlk günkü görünümüne yakın hale getirir.
Motorlu araçlarda fren balataları, debriyaj ve motor yüzeyi temizleme işlemlerinde kullanılır. Balata spreyi ile motor temizleme esnasında motorun yüzeyini bir bezle silebilir ve daha sonra spreyi püskürtme aşamasına geçebilirsiniz. Dilerseniz yüzeyin kuruması için bekledikten sonra kuru bezle tekrar silebilirsiniz.
Fren Balata Spreyini kullanmadan önce belli bir süre çalkalayınız ve uygulama yapmak istediğiniz parçaların üzerine sıktıktan sonra, belli bir müddet bekleyiniz. Daha sonra uygulama yapılan alanı kuru bir bez ile temizleyiniz. Göz ve deri ile temasında, temas edilen bölgeyi bol su ile yıkayın.
Uygulanan bölge sıcak olmamalıdır. ISLAK UYGULAMA YÖNTEMİ : Araç temizlenip yıkandıktan sonra ıslak iken kaporta bölümüne yeteri kadar sıkılır ve en az 2 adet kaliteli kuru mikrofiber cila bezi ile yedirilir.
Bu devrim niteliğindeki 2'si 1 arada jant temizleyici ürün, fren tozları , demir tozları ve inatçı çevresel kirleri temizler. pH açısından nötr olan bu formül, aracın kaporta yüzeyinde de güvenle kullanılabilir. Çoğu kirleri ovma ihtiyacı duymadan temizler.
Daha geniş bir jantın dönmesi daha fazla tork gücünü gerektirir. Motorun kapasitesi sabitken büyük jantın döndürülmesi daha çok yakıt tüketilmesine yol açar. Kısaca büyük jant demek daha fazla yakıt harcanması demektir.
WD-40 Çok Amaçlı Ürünü Jantlara Püskürtün
Ürünü iyice çalkalayın ve jant üzerine bolca püskürtün. Daha doğru bir uygulama için ürün aplikatörünü kullanabilirsiniz.
Janttaki siyah lekeler olsa olsa zift lekeleridir bunlar en ucuz ve basidinden gazyağı ile geçmesi lazım.Sıkıp 3-5 dk. beklemek gerekiyor,ısıdan dolayı kurumuş oldukları için yumuşaması zaman alır.
Kurumuş araba yağı lekeleri için karbonat kullanımı tavsiye edilmektedir. Leke üzerine dökülen karbonat diş fırçası kullanılarak leke üzerinde dağıtılmalıdır. Bu şekilde fırçalama yapılarak leke giderilebilir. Karbonat yerine benzer şekilde tuz ve pudra gibi ürünler de kullanılabilmektedir.
-Seburam jant temizleme ürünleri, her türlü jant yüzeyinde kullanılabilir. -Formülasyonu, jantların yüzeyindeki kiri, lekeyi ve oksidasyonu etkili bir şekilde temizler. -Jant yüzeyinde koruyucu bir tabaka oluşturarak çizikleri önler ve jantların ömrünü uzatır.
Demir Tozu Temizleyici Araç boya yüzeyi üzerine yapışmış ve kil bar kullanarak temizlenmeyen demir tozlarına karşı etkilidir. Jantlarda ki ve yüzeyde ki pas lekelerine karşı etkilidir, boya kalıntılarını çözer.
pH derecesi çok düşük, asitik temizleyiciler (tuz ruhu vb) ile yapılan uygulamalar sektörde çok iyi temizleyici olarak adlandırılıyor olsa da janta da lastiğe de zarar veren ürünlerdir. Bu ürünlerin jantlarda sararma yaptığı, jantların boyasında dökülmelere neden olduğu birçok kez görülmüştür.
Sonax nano jant koruyucu ürünü iyice çalkalanır ve sonrasında jant yüzeyine püskürtülür. Ambalajından çıkan bezle tampon yapılarak silinir. Ürün maksimum 1 saat içerisinde etkisini gösterir ve jant yüzeyi mükemmel bir konuma erişir. Bu esnada asla jant yüzeyini ıslatmayınız.
Özellikle, jant temizleyici demir tozu üzerinde fırça ile birlikte daha iyi bir sonuç verecektir. Ayrıca, fırçalama işlemi jant pas temizleme için de oldukça faydalı sonuçlar doğurabilir. Fırçalama işleminde kullanılan fırçanın sert olmamasına dikkat edilmeli, orta sertlikte ya da yumuşak bir fırça kullanılmalıdır.
Önce jant yüzeyine GD24 demir tozu temizleyiciyi püskürtün. Bir süre bekledikten sonra jant yüzeyindeki demir tozları ve kirler morarıp akmaya başlayacaktır. Daha sonra bir fırça yardımıyla jantı iyice ovalayınız. Ardından tazyikli suyla durulayınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri