Sert ama ucu sivri olmayan bitkiler kullanınız ama japonlar için genelde yapay bitki kullanın derim. Japon balığı akvaryumlarında plastik bitki kullanılmaz plastik bitkinin hiçbir faydası yoktur. Anubias ve amazon türü bitkiler uygundur.
Bezelye haşlandıktan sonra kabuğundan çıkartılmalıdır. Japon Balığı beslenecek bir akvaryumda Japon Balığı başına minimum 20 litre su hacmi düşmelidir. Japon balıkları için pond türü yemler risklidir.
Önerilmez. Moliler ve japon balıklarının istediği sıcaklık değerleri farklıdır. Ayrıca bir süre sonra ölü veya tek gözlü-kuyruksuz bir moliniz olabilir.
1-Tetralar japonunuzun kuyruklarını yiyebilir. 2-Tetralar tek başlarına bakılmazlar. 3-Biri soğuk su diğeri sıcak su balığıdır. 4-İlla farklı tür olsun diyorsanız uyumlu olanlarını seçin.
İlgili 27 soru bulundu
Kesinlikle yaşamaz lepistesler japon balığının kuyruğunu yiğiyorlar ve japon balığının ölümüne neden oluyorlar. Lepistesler, hızlı balıklar ve japon gibi hareketsiz balıkların kuyruklarına saldırıyorlar.
Kardeşim bir kere bu balıkların beraber yaşaması imkansız japon balıkları neonları çok rahat yer bu yüzden olmaz derece konusun gelirsek neonlar 25-28 arası japonlar 14-24 arası sıcaklıkta yaşayan balıklardır japonlar sıcak suLARI SEVMEZLER BİRDE NEONLAR JAPONLARA ÇOK RAHAT YEM OLUR ONUN YERİNE BENCE pengasius besleyin ...
Her zaman Japon balıklarıyla anlaşabilirler. Ayrıca akvaryumunuzda oluşabilecek olan yosunlaşmayı da önleyeceğinden, akvaryumunuza katkı da sağlayacaktır. Vatoz türleri iki taraf da birbirine zarar vermeye meyilli olmayacağı için Japon Balığı hangi balıklarla yaşar sorusunun en ideal cevaplarından biridir.
Malesef japon balıkları tek tür beslenmesi gereken bir türdür başka bir tür karıştırmanızı tavsiye etmem. Japonlarda söylemiş olduğunuz türler beraberinde yaşamaz japonlar ağızlarına sığan her şeyi yemeye çalışırlar bu balıklarda ona yem olur veya ağzına almaya çalıştığında zebralar japonun ağzına zarar verebilir.
Uygun bakımla, bazı japon balığı cinsleri 10-15 yaşına kadar hayatta kalabilir.
Japon balıklarının doyma hissiyatı olmadığından ne kadar yem görürlerse hepsini yerler ve bu da ölmelerine neden olmaktadır. Bundan dolayı balıkların beslenme programlarına dikkat edilmesi gereklidir. Balıkların yeteri kadar beslenmesi için sabah ve akşam 1'er tane yem vermeleri tavsiye edilmektedir.
Renkli taşları hemen çıkarın. 3-Balık başı 1 adet yem verin, 2 balık var o halde 2 tane yeterli, sabah-akşam 2 kere verin. 4-Japon balığı için en az 40 lt akvaryum gerekir.
Japon balığı fanusta yaşayabilen türler arasında yer alır. Aslında fanus, bu hayvanlar için geçici bir beslenme yeri olarak düşünülmelidir. Balığın, hayatını sağlıklı şekilde sürdürebilmesi için bol oksijene ve suya ihtiyacı vardır.
İster inanın ister inanmayın, Japon balıkları uygun bir şekilde bakıldıkları taktirde 10 ila 25 yıl kadar yaşayabilirler.
Bu balıklara haftada bir kez canlı balık verebileceğiniz gibi ıspanak, bezelye, brokoli gibi sebzeler ile de Japon balıklarını besleyebilirsiniz. Bu sebzeleri akvaryuma atmadan önce haşlayıp küçük parçalara bölmeyi unutmayın. Akvaryumunuzdaki küçük balıklar da Japon balıklarına yem olabilir.
Beyaz kuvars, siyah kuvars(hagen), silis, lav kırığı uygundur. Midye, mercan kırığı suyu setleştirir. İnce olması sorun olmaz kalın olursa oynayamama, ağza alamama gibi sorun oluyor.
Japon Balığı Cinsiyet Ayrımı
Japon balıklarında cinsiyet ayrımı yapılırken karın, gövde ve kuyruk kısımlarına bakılır. Erkek Japon balığının dişi olanlara göre kuyrukları daha uzundur. Dişi Japon balıklarının ise gövdeleri daha uzun ve karınları şişkindir.
Çöpçü balığı sürü balığıdır ve toplu yaşamı sever. Kendi türleriyle son derece uyumludur. Vatoz, Melek balığı, Moli balığı, Japon Balığı, Lepistesler, Discuslar ve hatta agresif özellikleri ile bilinen Betalarla bile aynı akvaryumu paylaşabilirler.
Japon balıklarının en güzel yönlerinden biri de budur. Akvaryumdan çıkabilse, yanınıza kadar gelebileceğini düşünürsünüz. Fakat balıklara elle dokunmak, her zaman mukozalarına veya bazı yerlerine zarar verme riskini taşır. Örneğin kontrolünüzde olmadan, balığın ani bir hareketi ile tırnağınız balığa zarar verebilir.
Eğer ısırmaya devam ediyorsa kavga edeni millete sataşanı geri ver yada akvaryumdan ayır. Isırmasaydı sadece kovalayıp karnına kafasıyla vursaydı onlarca minik balığın olabilirdi. Sen kavgacı balığını kesinlikle ayır ki diğerlerine zarar vermesin. Japon balıklarım birbirini öldürüyor.Neden?
C: Melek Balığı İle Japon Balığı Birlikte Yaşar Mı? Hayır yaşamazlar.Bir süre sonra Melek balıklarınız Japon balıklarınıza saldırabilir.
İyi günler dilerim. Japonlar, çöpçü küçükse ağzına sığabilecek çöpçüyü yutaya meyledebiliyor, özellikle birde sahibi çok az yem veriyorsa japon açsa buna mutlaka teşebbüs eder, çöpçünün sırtında koruyucu bir iğnesi vardır.
Fanus canlı beslemek için uygun bir ortam değildir. Fanusun içerisinde, filtre olmadığı ve bakteri döngüsü oluşmadığı için, balıklarınız, kendi atıklarından oluşan amonyumdan zehirlenerek öleceklerdir. Fanusta beslenen her balık, ölüme mahkumdur.
1 hafta çok çok rahat aç yaşayabilir.
Japon baligi yavrusunu yer mi? Yeni doğmuş çok minik yavrularsa yer. Japon balığı ağzına sığabilecek her türlü canlıyı yer, sığamıyacaklarıda yemeğe çalışır. Japon baliklari ne bulurlarsa yerler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri