Erkek Japon balıkları dişileri yumurtalarını bırakmaya teşvik etmek için onları itekleyerek ve dürterek takip ederler. Japon balıkları, tüm sazan balıkları gibi, yumurta bırakan balıklardır.
Japon balıkları oldukça dayanıklı yapıya sahip olan balıklardır. Bu balıklar yumurtalarını bırakana kadar kovalayarak çiftleşmektedirler. Erkek Japon balığı daha sonra yumurtaları dölleyen balık spermini serbest bırakmaktadır.
Japon balığı yumurta bıraktıktan ve erkek Japon balığının yumurtaları döllemesinin üzerinden 3-5 gün geçince yavrular yumurtadan çıkmaya başlar. Yavrular yumurtadan ilk önce kuyruklarını çıkarırlar. 1-2 gün yumurtadan ayrılmazlar. Kendi besin keseleriyle beslenirler.
İyi bir dişi 500 ile 2000 arası yumurta verir. Döllenmeyen yumurtalar da yapışkandır, ancak birkaç saat içinde beyazlaşır. Mümkünse beyazlaşanları ayırmak gerekir, böylece daha çok yavru kurtarılabilir.
Japon baligi yavrusunu yer mi? Yeni doğmuş çok minik yavrularsa yer. Japon balığı ağzına sığabilecek her türlü canlıyı yer, sığamıyacaklarıda yemeğe çalışır. Japon baliklari ne bulurlarsa yerler.
İlgili 21 soru bulundu
Japon balıkları, tüm sazan balıkları gibi, yumurta bırakan balıklardır. Yumurtaları yapışkandır ve genellikle yoğun bitkiler arasına, tipik olarak Cabomba veya Elodea gibi yoğun bitkilere yapışır. Yumurtalar, genellikle 48 ila 72 saat içinde çatlar.
Yavrular ilk günlerde kendi keseleri ile beslenirler. Ardından yumurta sarısı, enfüzvuar ve benzeri küçük besinler ile devam edilir. Artemia veya yeni çıkmış su piresi yiyebilecek boya geldiklerinde (1-2 hafta) bu yemlerle devam edilir.
Japon Balığı Cinsiyet Ayrımı
Japon balıklarında cinsiyet ayrımı yapılırken karın, gövde ve kuyruk kısımlarına bakılır. Erkek Japon balığının dişi olanlara göre kuyrukları daha uzundur. Dişi Japon balıklarının ise gövdeleri daha uzun ve karınları şişkindir.
Evde Japon balığı beslemek isteyenler, onların kaç yıl yaşadığını merak ederler. Bir Japon balığı ortalama 5 ila 10 yıl arası yaşayabilir. İyi bakıldığında ise bu süre uzayacaktır.
Hava kesesi problemi yada fazla yememe. Hava kesesi patlamış olabilir. Suya fazla hızlı yada sert şekilde bırakırsanız balıkların hava kesesi patlayabiliyor.
Japon balıklarının yaşam süresi, onlara sağlanan bakım koşullarına büyük ölçüde bağlıdır. İdeal şartlarda, bu gösterişli su canlıları 10 ile 15 yıl arasında yaşayabilir, bazı durumlarda ise ömürleri 20 yılı bulabilir.
Balıkların yeteri kadar beslenmesi için sabah ve akşam 1'er tane yem vermeleri tavsiye edilmektedir.
Altın metalik bir rengi varsa, muhtemelen 1 ila 2 yaşından 10 yaşına kadar bir aralıkta olabilir. Bu renk değişimi genelde japon balığı bir yaşına geldiğinde veya balık yaklaşık 10-12 cm uzunluğuna geldiğinde meydana gelebilir.
Japon Balığı çok dayanıklı bir türdür. 5 litrelik fanuslarda 2-3 yıl bakanlar bile var.Ancak balığı sağlıklı bir şekilde yaşatabilmek için bence akvaryum hacmi min. 100 litre olmalı ve balık başına 20 litre su düşmelidir. En az 80 litrelik akvaryumda balık başına 25 litre düşecek şekilde bakılması en sağlıklısıdır.
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
Bu balıklara haftada bir kez canlı balık verebileceğiniz gibi ıspanak, bezelye, brokoli gibi sebzeler ile de Japon balıklarını besleyebilirsiniz. Bu sebzeleri akvaryuma atmadan önce haşlayıp küçük parçalara bölmeyi unutmayın. Akvaryumunuzdaki küçük balıklar da Japon balıklarına yem olabilir.
İngilizler, dünyanın en yaşlı Japon balığı unvanını alan 43 yaşındaki Tish'in önceki gün ölmesine ağlıyor.
Yaklaşık 1.5- 2 yaşlarında erişikin olduklarını biliyorum. Ancak akvaryum ortamınız gerçekten büyük değilse 15 20 cmlik bir japonun hayalini kurmamalısınız. Japon balıkları geniş yüzme alanlarında ve çok iyi beslenildiği taktirde 15 20 cm arası boyutlara ulaşabiliyor.
Japon balığı fanusta yaşayabilen türler arasında yer alır. Aslında fanus, bu hayvanlar için geçici bir beslenme yeri olarak düşünülmelidir. Balığın, hayatını sağlıklı şekilde sürdürebilmesi için bol oksijene ve suya ihtiyacı vardır. Fanusta yaşayan küçük balıklardan biri de lepistestir.
Eğer balığı poşete koymadan önce bir iki gün aç bırakırsanız ve poşetşin üçte birini su gerisini hava doldurursanız ve su da sıcak ise ortalama 12 saat kadar yaşabiliyorlar.
Büyük su hacmi, bol su değişimi ve sağlam yemleme ile iyi bir gelişim elde edersiniz. Hacminiz büyükse,sık sık bol bol su değişimi yapıyor iseniz ve düzenli,kaliteli yemleme yapıyorsanız gelişmelerine katkı sağlamış olursunuz.
Japon balığı akvaryumu suyu nasıl olmalı diye merak eden kişiler ise dinlendirilmiş bir su tercih edebilir. Tüm bunların yanı sıra motor filtresini ve süngeleri temizlemek için akvaryumu boşalttığınız esnada bir kabın içine dökmeniz gereken suyu kullanabilirsiniz.
Genellikle yavrulukta beslemekten bile daha iyi bir yöntemdir. Eğer akvaryumunuzda melek balığı gibi avcı bir balık yoksa yavrularınızı rahatlıkla yetişkin canlı doğuranlar ile besleyebilirsiniz. Tek şart akvaryumda yeterince saklanacak yer bulunması ve filtre gibi yavruları çekebilecek tehlikelerin önüne geçilmesidir.
Balıklarda türe göre değişse de bu tarz belirtileri gözlemlemek gerekiyor. Sizi gördükleri için heyecanlı oluyorlar. Yemi sadece hayatta kalmak için değil, gerçekten sevdikleri ve istedikleri için iştahla yiyorlar. Hareketli oluyorlar, beden dilleri rahat ancak dinç oluyor, bitkin veya çökmüş görünmemeleri gerekiyor.
Şimdi balıkların büyümesi ortam koşullarına, beslenmesine, akvaryum büyüklüğüne de bağlıdır. Ama normal şartlarda 1 ay içinde akvaryuma atacak boya, 3-4ay içinde de çiftleşecek boya gelebilir. Balığın cinsi nedir. Eğer lepistesse 1,5 cm boya gelince alırsınız. 1 1,5 ay sürer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri