Japon Balığı Cinsiyet Ayrımı Japon balıklarında cinsiyet ayrımı yapılırken karın, gövde ve kuyruk kısımlarına bakılır. Erkek Japon balığının dişi olanlara göre kuyrukları daha uzundur. Dişi Japon balıklarının ise gövdeleri daha uzun ve karınları şişkindir.
Büyüdükçe farkla biraz daha belirgin hale gelebilir. Erkek melek balıklarının gözlerinin üzerinde ufak bir çıkıntı bulunur. Aynı şekilde kafalarında da bu ufak çıkıntıya rastlanır. Tüm erkeklere olmasa da bazı erkeklerde bu çıkıntı dikkat çekici boyutta olabilir bu sayede balığın cinsiyeti daha net belli olur.
Gereken şartlar sağlandığında japon balıkları 25 yaşına kadar yaşayabilir. Üreme olgunluğuna minimum 1-1,5 yaşlarında ulaşırlar. Cinsiyetlerini bilmek için uygulanacak en iyi yöntem yumurta dökmelerini izlemektir. Dişi balık erkek tarafından kovalanır, erkek ise dişinin karnına vurarak yumurtaları dökmesini sağlar.
Japon balıkları canlı doğurmazlar yumurtlarlar.Japon balığı üretmek çoğu kişinin söylediği kadar zor değildir. Aşağıdaki link e bakmanızı tavsiye ederim. Japon balığının hamileliği ise şöyle anlaşılır;Karnı biraz şişer,yumurtlamaya hazır olduğunda tüpçük çıkarır,erkekler tarafından kovalanır. Sağlıklı balıklar.
Erkek, dişi yumurtlar yumurtlamaz yumurtaları döller.
İlgili 38 soru bulundu
Balıkların yeteri kadar beslenmesi için sabah ve akşam 1'er tane yem vermeleri tavsiye edilmektedir.
Japonlar iki gün aç kaldıkları için birbirlerini yemezler.
Japon balıklarında cinsiyet ayrımı yapılırken karın, gövde ve kuyruk kısımlarına bakılır. Erkek Japon balığının dişi olanlara göre kuyrukları daha uzundur. Dişi Japon balıklarının ise gövdeleri daha uzun ve karınları şişkindir.
Lepistes balıkların doğum ve kuluçka süreleri 23 ile 28 gün arasındadır. Bu süre bazen 30 güne kadar çıkabilir bazen de 20 güne kadar düşebilir. Lepistesler ayda bir kez doğururlar. Akvaryum şartları ise hamilelik sürecini doğrudan etkiyelebilir.
Dişi balık yumurtalarını bitkilerin üzerine ya da çıplak akvaryum tabanına bırakır. Yumurtaların çatlaması su sıcaklığına bağlı olarak 4 ile 7 gün arasında değişiklik gösterir. Yavrular kendi keselerini yiyip tükettikten sonra onları yavru balık yemi ile besleyebilirsiniz.
Ne yapmam gerekiyor tavsiyeleriniz neler ? Öncelikle, japon balıklarının üreme dönemi yoktur. Erkek cinsel olgunluğa eriştiğinde o beyaz noktaları çıkartır ve o noktaları hep taşır. Dişiler ise yine aynı şekilde cinsel olgunluğa erişip yumurta ile dolduklarında üremeye hazır olurlar.
Eğer balığınız kahve rengi veya bronz renginde ise, bu balığınızın bir yaşının altında olduğunu gösterir. Yetişkin olduklarında renkleri değişmeye başlar. Altın metalik bir rengi varsa, muhtemelen 1 ila 2 yaşından 10 yaşına kadar bir aralıkta olabilir.
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
Fanusta yaşamaz ,Akvaryumda yaşar. Fanusa hayır.Bunu biz değil balıklar istiyor. Eğer sizin için önemli olan onların istekleri ise lütfen küçükde olsa bir akvaryum alınız. Öncelikle fanusta balık beslemeniz tavsiyem değildir.2. olarakta Japon balıkları özellikle tek başına yalnızlık çeker ve bir zaman sonra ölür.
Bu farklılık Japon balıklarının pullarının dağınıklık seviyesi, sıklığı ya da seyrekliği ile beraber, hücrelerindeki pigmentlerden kaynaklanır. Japon balıklarının hayatları boyunca pul renklerinin değiştirmesinin sebebi işte bu yoğunluk değerleridir.
Yumurtlama dönemi Nisan – Haziran aylarını kapsar. Üreme mevsiminde erkeklerin vücut ve başlarında kabarcıklar bulunur. Dişi balık 1,5 mm çapında 200.000 civarında yumurta bırakabilir.
Üremeleri için ise boyları değil, yaşları önemlidir. 8 aylık olduktan sonra yavru vermeye başlarlar.
Bebeklere balık başlama zamanı pek çok kaynakta farklıdır. En erken 8. ay en geç 12. ayda bebeklerin balık yemeleri en doğrusudur. Balık alerjik potansiyeli olan bir gıdadır ve çocuğun alerji geçmişi varsa dikkat edilmelidir. Mümkünse bebeğinize balık vermeden önce, doktorunuza danışın.
Eğer balığı poşete koymadan önce bir iki gün aç bırakırsanız ve poşetşin üçte birini su gerisini hava doldurursanız ve su da sıcak ise ortalama 12 saat kadar yaşabiliyorlar.
Yavrular ilk günlerde kendi keseleri ile beslenirler. Ardından yumurta sarısı, enfüzvuar ve benzeri küçük besinler ile devam edilir. Artemia veya yeni çıkmış su piresi yiyebilecek boya geldiklerinde (1-2 hafta) bu yemlerle devam edilir.
Japon balıklarının kaç gün aç kalacağını merak ederler. Bu sorunun yanıtı ise en fazla 2 haftadır. Evet, Japon balıkları gerekirse 2 hafta boyunca aç kalabilirler. Ancak balığınızın öncesinde iyi ve düzenli besleniyor olması, sağlıklı olması gerekmektedir.
Japon balıkları neden birbirini kovalar: Çiftleşme isteği: Erkek japon balığı, yeterli olğunluğa ulaştığında ve şartlar uygun olduğunda çiftleşmek isteyebilir. Bu sebeple dişi japon balığı erkekler tarafından kovalanır.
Tüm balık türleri renkli görme testlerine alınmadığı için bu sorunun basit bir cevabı yoktur. Bununla birlikte, Japon balıklarının renkli gördüğü kesin olarak bilinmektedir ve birçok balığın en azından renkli görme için gerekli sinir sistemi unsurlarına sahip olduğu bulgulanmıştır.
Bu balıklara haftada bir kez canlı balık verebileceğiniz gibi ıspanak, bezelye, brokoli gibi sebzeler ile de Japon balıklarını besleyebilirsiniz. Bu sebzeleri akvaryuma atmadan önce haşlayıp küçük parçalara bölmeyi unutmayın. Akvaryumunuzdaki küçük balıklar da Japon balıklarına yem olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri