Bu hesabın üzerine doğru yem, filtrasyon ve havalandırma ile balıklar kendi potansiyellerine kadar büyür. Ancak hepsinin bir max ölçeği var. Tek kuyruklar genelde 25 cm civarı, fancyler 20 cm olabilir.
Japon balıkları için genelde granül ve pul türü yemler tercih edilmelidir. Japon balıklarının diyeti bitkisel ağırlıklı olmalıdır. Gereken şartlar sağlandığında japon balıkları 25 yaşına kadar yaşayabilir. Üreme olgunluğuna minimum 1-1,5 yaşlarında ulaşırlar.
Japon balıkları geniş yüzme alanlarında ve çok iyi beslenildiği taktirde 15 20 cm arası boyutlara ulaşabiliyor. Saygılar.
Ne olur bana yardım edin kaç cm'de yumurtlar? Birde benim ısıtıcım yok, sıcaklık 2-3 derece bazen oynuyo ne yapayım? 1 yaşından sonra üreme olgunluğuna erişirler, herhangi bir ölçü veremem 5 cm 10 cm gibi, ısıtıcı almanız daha iyi olacaktır.
Sık su değişimi mümkünse her gün dip çekimi ve sıcaklığı biraz yükseltirsen sonuca daha çabuk ulaşırsın. Önemli olan nekadar yediği değil kaliteli ve yeteri kadar beslenmesidir. Kısaca özetliycek olursak sık su değişimi-daha yüksek sıcaklık-az miktarda çok sefer yemleme.
İlgili 31 soru bulundu
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
Japon Balığı Cinsiyet Ayrımı
Japon balıklarında cinsiyet ayrımı yapılırken karın, gövde ve kuyruk kısımlarına bakılır. Erkek Japon balığının dişi olanlara göre kuyrukları daha uzundur. Dişi Japon balıklarının ise gövdeleri daha uzun ve karınları şişkindir.
Japon Balığı çok dayanıklı bir türdür. 5 litrelik fanuslarda 2-3 yıl bakanlar bile var.Ancak balığı sağlıklı bir şekilde yaşatabilmek için bence akvaryum hacmi min. 100 litre olmalı ve balık başına 20 litre su düşmelidir. En az 80 litrelik akvaryumda balık başına 25 litre düşecek şekilde bakılması en sağlıklısıdır.
30 litrede en fazla 1 japon olur. En azindan 50 litrelik bir akvaryum olsun 1 veya 2 japon icin.
Japon balıkları 1 yaşında üreme çağına ulaşırlar.
Japon balıklarının doyma hissiyatı olmadığından ne kadar yem görürlerse hepsini yerler ve bu da ölmelerine neden olmaktadır. Bundan dolayı balıkların beslenme programlarına dikkat edilmesi gereklidir. Balıkların yeteri kadar beslenmesi için sabah ve akşam 1'er tane yem vermeleri tavsiye edilmektedir.
2 en popüler balık olan Beta ve Japon Balığı arasında ciddi ömür farkı vardır. Betalar 2 yılı biraz geçebilirken, Japon balıkları 10 sene kadar yaşyabilir. Aşağıda bazı balıkların ömürleri bulunmaktadır. Bunlar ortalama sayılarıdr, daha iyi bakımla daha uzun süre beslenebilirler.
En çok bilinen balık türlerinden olan Japon balıkları, evde küçük bir akvaryum isteyenlerin tercih ettiği balıklardır. Sazangillerden gelen bu tür balıklar, çok popüler canlılardır. Gerek görünüşleriyle gerek karakteristik yapılarıyla ilgi çeken bu balıklar oldukça sevimlidir. Bu tür balıkların ömrü ortalama 5 yıldır.
Isı değişikliklerine karşı dayanıklı balık türlerindendir. Japon Balıklarının bulunduğu akvaryumun suyunun ortalama 20 - 21 derece olması yeterlidir. Japon balıklarının akvaryumu her bir balık için 10 litre su içermelidir. Japon balıkları, sürekli akvaryum kumunu ağızlarına alıp kumun içinde yem ararlar.
Uygun bakımla, bazı japon balığı cinsleri 10-15 yaşına kadar hayatta kalabilir.
Japonlar iki gün aç kaldıkları için birbirlerini yemezler.
Japon Balığı Genel Özellikleri
Isı değişimlerine karşı oldukça dayanıklı balıklardır. Soğuk suda yaşayabilmektedirler.
Kardeşim bir kere bu balıkların beraber yaşaması imkansız japon balıkları neonları çok rahat yer bu yüzden olmaz derece konusun gelirsek neonlar 25-28 arası japonlar 14-24 arası sıcaklıkta yaşayan balıklardır japonlar sıcak suLARI SEVMEZLER BİRDE NEONLAR JAPONLARA ÇOK RAHAT YEM OLUR ONUN YERİNE BENCE pengasius besleyin ...
Amacınız sadece yaşatmak ise evet yaşarlar. Ama bu hayvanın sağlığını düşünüyorsanız yaşamaz o akvaryumda zaten 3 tane japon balığına uygun değil japonlar suyu çok kirlettigi için hayvan pislikten kalir zamanla da ölür. Bu akvaryuma karides yada beta uygun olur ne olursa olsun bitane pipo filitre eklemenizi öneririm.
Japon balığı fanusta yaşayabilen türler arasında yer alır. Aslında fanus, bu hayvanlar için geçici bir beslenme yeri olarak düşünülmelidir. Balığın, hayatını sağlıklı şekilde sürdürebilmesi için bol oksijene ve suya ihtiyacı vardır.
Lazım değil. Düzenli su değişimi yapman yeterlidir. 3 günde 1 %25 su değişimi yapıyorum. İllaki alacağım dersen 150-200 lt/h su çeviren fazla akım yapmayan bir iç filtre al yada Uygun Bir şelale filtre olabilir. Hava motoru lazım değil, filtre lazım.
1 hafta çok çok rahat aç yaşayabilir.
Japon balıkları canlı doğurmazlar yumurtlarlar.Japon balığı üretmek çoğu kişinin söylediği kadar zor değildir. Aşağıdaki link e bakmanızı tavsiye ederim. Japon balığının hamileliği ise şöyle anlaşılır;Karnı biraz şişer,yumurtlamaya hazır olduğunda tüpçük çıkarır,erkekler tarafından kovalanır. Sağlıklı balıklar.
Japon balığı aslında doğum yapan değil, yumurta döken bir balıktır. Dişi balığın döktüğü yumurtalar erkek balık tarafından döllenir ve döllenen yumurtalardan yavrular dünyaya gelir. Bu arada yumurtalar akvaryumda bırakılacak olursa, yetişkin balıklara yem olacaktır.
Eğer balığı poşete koymadan önce bir iki gün aç bırakırsanız ve poşetşin üçte birini su gerisini hava doldurursanız ve su da sıcak ise ortalama 12 saat kadar yaşabiliyorlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri