Japonca alfabelerinde biri olan Kanji alfabesi 1945 adat harfe sahiptir. Hiragana alfabesi ise kanji alfabesine oranla daha az sayıda harfe sahiptir, hiragana alfabesinde 46 adet harf bulunmaktadır.
Japonca da bulunan alfabelerden birisi kanji alfabesidir. Kanji alfabesinde 1945 adet harf bulunmaktadır. Diğer bir alfabe olan hiragana alfabesinde ise 46 harf bulunmaktadır.
Ancak 5. yüzyılın sonunda Çin'den, Kanji (漢字) denilen harflerden oluşan yazı sistemi alınarak Japonca'ya uyarlanmıştır. Yani Japoncayı Çin'den almamışlardır. Konuşma dillerinin üzerine Çin alfabesi koymuşlardır. Zamanla Kanjilerden, Hiragana ve Katakana hece alfabeleri türetilmiştir.
Japonca kelimeler: Rakamlarla gerçekler
Japon dilinde tahminen 500,000 kelime olduğu, en büyük Japonca sözlükte ise 200,000 kadar kelime olduğu bilinmektedir.
Evet, Japonca öğrenmek sıfırdan başlamak zor olabilir. Japonca çok karmaşık bir dil ve çok sayıda karmaşık kuralları ve sözcükleri içerir. Ancak, günlük konuşma düzeyine ulaşmak için sıfırdan başlayarak çok zaman harcanmasa bile, dikkatli bir çalışmayla başarılabilir.
İlgili 25 soru bulundu
Japonca, Türkler için öğrenmesi en kolay ikinci dildir. Japonca, bildiğiniz gibi Japonya'nın resmi dilidir.
Japon Alfabesinde yer alan harfler ise şöyledir: ka, tu, mi, te, ku, lu, ji, ri, ku, zu, me, ta, rin, to, mo, no, ke, shi, ari, chi, do, ru, mei, na, fu, zi.
o namae wa nan desu ka?
Anata ga suki desu – Seni seviyorum. Anata ga dai suki desu – Seni çok seviyorum. Watashi wa Bilge ga suki desu – Ben Bilge'yi seviyorum.
Japonya'da Şintoizm ve Budizm olarak 2 din hakimdir. 2006 ve 2008 yıllarında yapılan araştırmalara göre, Japonya nüfusunun %40'ından azı örgütlü bir dine mensuptur (yaklaşık % 35'i Budist, % 3-4'ü ise Şinto mezheplerine ve türetilmiş dinlere ve % 1 Hristiyan).
Japonca ve Korece ise Çin dilinden yazı sistemi olarak etkilenmişlerdir. Japoncanın Kanji karakterleriyle Çince karakterler, mânâları ve okunuşları Çinceden çoğu zaman farklı olsa da şeklen birbirlerine çok benzerler.
Her iki dil de Ural-Altay dillerinin Altay kolundan geldiği için önemli benzerlikleri vardır: 1- Her ikisi de sondan eklemeli dillerdir, ellerini sonlarına alırlar. 2- Yapım ve çekim ekleri sözcük köklerini değiştirmezler. 3- Tamlamalarda tamlayan, tamlanandan önce gelir.
WA – Geneldir. Herkes tarafından bilinen şeyler için kullanılır.
Senin Adın (Japonca: 君の名は。, romanize: Kimi no Na wa.), Makoto Shinkai'nin yönetmenliğini yaptığı ve senaryosunu yazdığı 2016 yapımı bir Japon fantastik romantik anime filmidir.
Benim adım ...'-dır. 私は ... です。 Watashi wa ...
Suçluların sürekli kalp krizi geçirerek ölmesi, insanlara bu ölümlerin tesadüf olmadığını hissettirmiştir. Halk tarafından Light' a "Kira" (Jap: Katil) ismi verilir.
Çoğunlukla 1 yıldan fazla sürmektedir. Biz Asialogy olarak tüm kitap ve internet sitemizdeki derslerde hem Japonca yazım türleriyle hem de romaji ile Japoncayı öğretmekteyiz. Bu sebeple Asialogy ile Japonca öğrenmek son derece hızlı ve kolaydır.
Yunanca ve Kilise Slavcası gibi dillerde soru işareti yerine noktalı virgül kullanılırken, her ikisi de sağdan sola yazılan Arapçada soru işaretinin ayna yansıması ters şekli, İbranicede ise düz şekli kullanılır. Japoncada soru işareti gerekli değildir çünkü cümle sonunda kelime "ka” ile bitiyorsa zaten soru demektir.
東京 (yardım·bilgi); Tōkyō, "Doğunun Başkenti") veya resmî adıyla Tokyo Metropolü (東京都; Tōkyō-to), Japonya'nın başkenti ve prefektörlüklerinden biridir.
Madagaskar'dan Maldiv Adaları'na, Fildişi Sahilleri'nden Japonya'ya kadar toplam 87 ülkenin ilk ve ortaöğretim kurumlarında, Türkçe öğretiliyor.
Japon Dili ve Edebiyatı, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Dil puan türüne göre öğrenci kabul eder.
Japonca, Korece, Moğolca, Tunguzca ve Türkçe arasında köklü bir birikim ilişkisi bulunduğuna kuşku yok. Aynı şekilde Japoncanın eski Altay dilleriyle akraba olduğuna da kuşku yok ancak Japoncaya kök veren tek dil Proto Altayca değildir. Japonca özellikle deniz yoluyla gelen başka dillerin de izlerini taşımaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri