有難う。 Arigatoo. (Arigatoo.) Sağ ol. / Teşekkürler.
Japonların en sık kullandığı kelimelerden birisi de Arigato kelimesidir. Arigato kelimesi teşekkür ederim veya sağ ol anlamına gelmektedir.
Merhaba! / İyi günler! おはようございます。 Ohayou gozaimasu!
ありがとうございます。 Arigatoo gozaimasu. Çok teşekkür ederim. よろしくお願いします。
japonca tesekkur etmek icin kullanilan soz. japonca'daki formal teşekkür etme kalıbıdır. bizdeki teşekkür ya da sağol'dan ziyade teşekkür ederim demektir. daha günlük kullanım için sadece arigatoo diyebilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Japonya hakkında turistler en çok bu konuda endişe duyuyor. Evet, iki elini çenenin altında birleştirip hafifçe eğilerek selam vermek Japonya'da bir tebriği, kabulü ve saygıyı simgeliyor. Ancak Japonlar bu selamlaşmayı yabancılardan beklemiyorlar aslında. Hafifçe başını eğmen ya da el sıkışman da onlar için yeterli.
Denemek ister misin? いただきます。 Itadakimasu. Evet, teşekkür ederim.
Benim adım ...'-dır. 私は ... です。 Watashi wa ... desu.
Anata ga suki desu – Seni seviyorum. Anata ga dai suki desu – Seni çok seviyorum. Watashi wa Bilge ga suki desu – Ben Bilge'yi seviyorum.
8. はい。
Japonca'da “evet” sadece "はい。" diyerek anlatılır.
Japonca bir sözcük: "Nakama". Aileden biri gibi görülen dost, sıkı fıkı olunan arkadaş, yoldaş demekmiş. Genelde animelerde rastladığımız bu kelime, "仲間" şeklinde yazılıyor.
o genki desu ka?
Japoncada günlük konuşma dilinde sıkça kullanılan kelimelerden birisi koniçivadır. Selamlaşma anlamında kullanılan koniçivanın Türkçe karşılığı ise merhaba olarak bilinmektedir. Yani diğer bir anlamla Japoncada iyi günler veya merhaba diyeceğiniz zaman koniçiva demeniz yeterlidir.
Senpai (先輩), küçüklerin büyüklere kullandığı ektir. Daha çok eğitim kurumlarında küçük sınıftakiler tarafından üst sınıftakilere karşı kullanılır. Kohai (後輩), senpai'nin aksine büyüklerin küçüklere kullandığı ektir. Ancak çok yaygın olmayıp daha çok "-kun" kullanılır.
Sayonara Nedir? Sayonara kelimesi, hoşça kal anlamına gelmektedir. Bu kelime Japon dilinde kullanılan bir kelimedir.
Umami Japonca "hoşa giden tat" anlamına gelen "うま味" kelimesinden alıntıdır. Bu ifade Profesör Kikunae Ikeda tarafından umai (うまい) "lezzetli" ve mi (味) "tat" anlamına geldiği için özellikle seçilmiştir. 旨味 karakteri genel anlamda lezzetli yemekleri tanımlayan bir kanjidir.
suki yo japonca da seviyor seviyorum anlamına gelen şarkı.
Rivayete göre Japon erkekleri sevdiklerine utandıkları için seni seviyorum demek yerine “bu gece ay çok güzel değil mi?” cümlesini söylüyor.
Bir Japon, aşkından ölse dahi en fazla 'suki desu' diyormuş. Yani, 'senden hoşlanıyorum'. Onlara göre bunun nedeni, 'sevginin kelimelerle değil,davranışlarla ifade edilmesi gerektiğine inanmaları' imiş.
o namae wa nan desu ka?
japonca'da 1. tekil sahis olarak kullanimi informaldir. oyle amirinize boku falan derseniz boku yersiniz kanimca. japonca sadece erkeklerin kulandigi ben zamirinin bir halidir. arada kizlarin kullandigi duyulsa da duymazliktan gelinmistir. o kizlardan hayir gelmemistir.
Konban ie (ni) imasu (Bu gece evdeyim.) defa (Bahçeye çıktım.) ikimasu (Ayşe eve gidiyor.)
…Japonca “leziz” kelimesinin karşılığıdır.
kullanılır. Ja arimasen (ca arimasen) ve dewa arimasen (deva arimasen), desu'in olumsuz halleridir. Ja arimasen günlük hayatta daha yaygın kullanılır.
Japoncada bir soru sorarken ve cümle başlatırken, nani sözcüğü kullanılır. Bu sözcük 'ne' anlamına gelmektedir. Yani herhangi bir durumu, nesneyi ya da olayı sorarken, 'ne' anlamı üzerinden değerlendirilir. Japonca ile ilgili herhangi bir durum söz konusu olduğunda bu anlamı üzerinden kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri